Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zem je ešte mladá a pod nadvládou démonov a ohňa. Mladý, udatný a krásny barbar Kull (Kevin Sorbo) sa zvláštnou hrou osudu stane kráľom veľkého národa krajiny Valusia po tom, ako zabije starého kráľa. Trón si však musí chrániť, a to najmä pred kráľovnou Akivashou (Tia Carrere), ktorá vstala z mŕtvych a ktorá povolala svojich démonov na vojnu proti Kullovi v snahe ovládnuť planétu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (156)

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Hercules nám prišiel do kinofilmu. Kevin Sorbo ako Kull Dobyvateľ nie je zlý, ale ten scenár je absolútne otrasný. S daným námetom sa dalo nakrútiť rozhodne niečo lepšie. Rovnako ako aj akčné scény, ktoré sú takmer o ničom, nezáživné a nezaujímavé. Proste slabota. Triky nič moc. Jedinými kladmi pre mňa sú, že film bol nakrúcaný na SR a rocková hudba, ktorá sa síce totálne nehodila, ale pri nudnom filme ma prebrala. A samozrejme aj pár vtípkov sa dalo. /45%/ ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Jo, viem o tom, ze tento film bol dlhoocakavany, napokon scenarista mal na konte Mouchu a Psycho 3. K tomu v tom hral vtedy este mlady neopozerany Kevin Sorbo - na plac ho prisiel podporit samotny pan CiernyCernoch. A pamatam sa ze sa dllho hovorilo, ze Sorbo je novy mlady CiernyCernoch pre 90. roky. Producenti a reziser si boli uplne isty uspechom, Sorbo bol vtedy neskutocne namakany, a siel do toho naplno. Tu musim ale zvozit Tiu Carrere, ktoru mam dost rad- bola priserna, vlastne Okrem Sorba boli priserni vsetci ostatni herci. Asi tiez bola presvedcena o tom, ze film nemoze prepadnut, holt- staci sa pozriet na trzby a na rozpocet, jak ich udava kolega T2. Akcne sceny su slabe, kulisy len plane papundeklove a lacne ...... cele to slo do kopru. Nicolella ako reziser to zdravotne neuhral - coskoro umrel na smrt. ne, toto je plana podivana, Sorba zivilo len namakane telo, hrat totiz nevie : 25 % ()

Reklama

wosho 

všetky recenzie používateľa

Jako film určený pro kina, podpořený solidním rozpočtem dost bída. Já naštěstí Kulla dobyvatele viděl v televizi a beru ho spíše jako produkci a v tom pohledu se jedná o solidní záležitost. Ale je škoda, že se dlouho na poli tohodle druhu fantasy nic pořádného neurodilo od dob prvního Barbara Conana. ()

Vojcl odpad!

všetky recenzie používateľa

Hodně slabá napodobenina Barbara Conana, která však legendární fantasy nesahá ani po kotníky.. Špatně natočené i zahrané. Kevin Sorbo měl raději zůstat u reklam na Jim Beam a neplést se do skutečné filmové tvroby. Tia Carrere je sice sexy, ale hrát také moc neumí a celkově jsem na tomhle "veledlíle" nenašel vůbec nic pozitivního. Zbytečná ztráta času.. ()

movieband 

všetky recenzie používateľa

"Takhle bojuje barbar!" Kull je napodobeninou solidního Conana (pravdou je, že původně byl scénář sepisován právě pro jeho třetí pokračování, ale vzhledem k zamítnutí z Arnoldovi strany se film přepsal a do hlavní role Kulla se obsadil Kevin Sorbo z televizního Herkula). Conan se nesnaží hrát na áčkové fantasy. Moc dobře o sobě ví, kde se v žánru zařadit, tudíž některé věci nebijí tak do očí, jak právě v Kullovi, kde jsou pomalu za hranicí stupidity. 40% Kullova scénáře je vážně solidních. Pomalu si nabíhají na obdobně zábavnou fantasy, jak právě jeho zmiňovaný starší bratříček Conan. Bohužel zbylých 60% filmu podráží těmhle 40% nohy brutálním způsobem. Rekvizity mečů, které se svou plastovostí shazují, chování postav je místy dost směšné a nesmyslné. Pravda, nad tímhle vším by se daly přivřít obě oči, aby Kull šahal Conanovi alespoň po kolena. Ale zprasený konec s políbením celý film dohnal do dokonalé tuposti. Kdyby právě konec byl vymyšlený trochu jinak, než takhle blbě, nebránil bych se škatulce - Kull dobyvatel - guilty pleasure. 40% ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (9)

  • Pri nakrúcaní prekonal Kevin Sorbo sériu mŕtvic. Lekári zistili, že prekonal tri oddelené náhle cievne mozgové príhody. „Mal som pocit, ako keby som sa zmenil z mladého atléta na starca,“ opísal svoje trápenie herec. (kacer4)
  • Počas nácviku bojových scén sa Kevin Sorbo porezal. Na jeho žiadosť boli skutočné meče nahradené replikami. (m.a.t.o.)
  • Postava, ktorú hrala Tia Carrere - Akivasha - pochádza z románu "Hodina draka" Roberta E. Howarda, autor Conana. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (viac)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (viac)

Reklama

Reklama