Reklama

Reklama

Sila života

  • Česko Síla života (viac)
Trailer

Tri duševne narušené a celkom pomätené ženy, ktorých o rozum pripravil brutálny život pri osídľovaní Divokého západu, putujú krajinou a ocitnú sa až na americkej štátnej hranici. Dopraviť ich naspäť do Iowy nebude ľahké, ale svojrázna Mary Bee Cuddyová (Hilary Swanková) sa podujme splniť túto úlohu aj napriek hroziacim rizikám. Viesť dostavník plný pomätených žien na ceste dlhej 400 míľ by však sama istotne nezvládla, a preto poprosí o pomoc odpadlíka Georga Briggsa (Tommy Lee Jones). Táto svojrázna a nesúrodá dvojica sa musí naučiť spolupracovať za každých okolností a vyriešiť všetky nečakané situácie, čo nebude jednoduché, pretože počas vyčerpávajúcej cesty krajinou čelí neustálym hrozbám a psychickému napätiu. Podarí sa Cuddyovej a Briggsovi doviezť dostavník s neobyčajnými pasažierkami až do cieľa? (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (159)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ukážka a dôkaz toho, že nehostinný divoký západ nebol nutne a kategoricky len o indiánskych dobrodružstvách, či hrdinských prestrelkách na eastwoodovský spôsob. Sentimentálny, trpký príbeh z nehostinnej krajiny, plný nepredvídateľnosti, nezmyselnej krutosti a útrap života. Hrdinovia príbehu sú všetko zúfalé duše, každú sprevádza iný osud, iná minulosť, a či už ide o bezočivého, sebeckého dezertéra alebo o osamelú, odvážnu a panovačnú starú dievku, či o tri bezútešné stratené duše, ktorých spoločná cesta nastoľuje priam kafkovsky existencionalistické myšlienky plné absurdity a podprahového čierneho humoru. Priam melancholický plynutie ma miestami hypnotizovalo, ale súčasne nie je núdza o silné scény, plné napätia, či dokonca bolestnej tragédie. Ak teda zrovna máte chuť a nápadu na niečo podobné, určite si doprajte tento atypický western, rozhodne vás odmení minimálne "iným" príbehom, poctivými hereckými výkonmi a sústredenou réžiou. 65%. ()

ondrula 

všetky recenzie používateľa

Dost možná nejlepší film, co jsem letos viděl. Tommy Lee Jones film nejen napsal a zrežíroval, ale v titulní roli podal svůj životní výkon. Role Briggse je pro mě skvělým příkladem toho, jak to asi na divokým západě vypadalo, když jste byl dědek a jak jste se musel rvát, když se vám nechtělo do kopru. A taky jaká sebranka všelijakých nešťastníků, pošuků a úchylů se tam taky mohla vyskytovat. Nedostatek akčních scén mi u tohoto westernu nevadil. Hilary Swank v roli staré panny Mary Bee je taky skvělá a dohromady s Briggsem tvoří výborný pár. Neméně výborné výkony podávají i ty tři poblázněné ženy a cestu celý týhle bandy pustinou jsem si prostě užíval. ()

Reklama

KoRner 

všetky recenzie používateľa

Surovosť je slovo, ktoré naozaj vystihuje podstatu filmu. Všetko je tu tak bezútešné, že sám z toho mám depku. Najhoršie je, že čím ďalej na Západ, tým sa tá drsnosť zvyšuje, takže žiadne nálety ponad nekonečné prérie tu nie su a aj všetky scény zaberajú čo najmenej priestoru okolo zámerne, aby tú bezútešnosť ešte podčiarkli. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Dříve western znamenal přestřelky, indiány, bandity, honičky na koních a zaprášené putiky a městečka, které hlídá drsný šerif. Dneska se pod pojmem western schová jakýkoliv příběh z prérie 19. století a občas dokonce i z 20. Tommy Lee Jones zvolil hodně nevšední příběh o ženě, která si vybrala náročnější úkol než který byla schopna zvládnout. K ruce si vzala svérázného George Biggse. Společně tvoří hodně nesourodou dvojičku a diváka čeká spousta překvapení. Režisér Jones řeší spoustu scén zvláštně. 60% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Kto od toho ocakava western plny prestreliek bude sklamany. Je to skôr dobovy film a zanrovo najviac pripomina road movie. Vysledok je velmi kvalitny. Herci podavaju chirurgicky presne vykony aj v tych najmensich ulohách. Tommy Lee Jones a Hilary Swank predstavuju skvelu dvojicu a ta zvlastna chemia medzi nimi funguje na 100%. Technicka stranka je tiez spickova. Tak preco davam tak nizke hodnotenie? Pretoze ma sklamalo vyustenie pribehu. A to je este slabe slovo. Doslova ma to nasralo a znechutilo. Dufal som, ze to dopadne nejak inak a zmysluplnejsie. 7/10. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (4)

  • Film se inspiroval stejnojmenným románem od Glendona Swarthouta z roku 1988. Práva na jeho zfilmování držel jistý čas Paul Newman, který chtěl adaptaci sám zrežírovat, kvůli častému přepisování scénáře ale nakonec od projektu upustil. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama