Reklama

Reklama

Sotva sa niekdajší pretekársky šampión Brent Magna (Ethan Hawke) rozhodol odísť na zaslúžený odpočinok a začať s manželkou Leanne (Rebecca Budig) nový, pokojný život v bulharskej Sofii, všetko sa neočakávane zvrtne! Leanne totiž unesie neznámy muž, ktorý vzápätí zavolá Brentovi a oznámi mu, že ak chce svoju lísku ešte niekedy vidieť živú... Musí si sadnúť za volant opancierovaného a množstvom technických hračiek vybaveného Forda Mustang a bez odvrávania splniť všetko, čo mu únosca prikáže! Keď si k Brentovi nečakane prisadne mladá hackerka (Selena Gomez) a namieri naňho zbraň, zdá sa, že je všetko stratené... Alebo to nebodaj tiež patrí k plánu zvrhlého únoscu? (TV Markíza)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (234)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Courtney Solomon /Americka Kletba - 50%/ sa asi prilis inspiroval filmami, v ktorych zaznieva hlas v telefone /Phone Box, Die Hard3/ a jednak seriou Rychle a Zbesile a jednak aj zblizovanie sa dvoch roznych jedincov pocas hodne krusnej noci /Terminator/: Ovsem Ethan Hawke /Dead Poets Society, trilogia before Sunset ..../ je sice dobry herec, ale tuna prehraval, Selena Gomez je sice krasna, ale prehravala aj ona a tie bezduche a az samoucelne nahanacky na utakoch : tak ako diky, ale ne, na mna to nefungovalo : 20 % ()

ConanVJ 

všetky recenzie používateľa

Náhodou je Getaway povedená akční jízda, která uteče jak voda. Je to čistě akční filmová honička, od který nelze nic jinýho čekat. Hlavní hrdina je uvěřitelnej, vyklepanej ze ztráty svojí manželky, kterou unesli nezníámí šmejdi. Horší už to je s mladou hackerkou, která mi nesedla chováním. Hlavní jsou zde pěkný reálný honičky, točený mnohdy nepřehlednou kamerou. Celkově je to ale paradni filmek na odreagování, od kterýho asi neakční fandové vůbec nic nedostanou. No my fadové Shelbyho hodně. Za mě 86% :) ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Tradične sympatický Ethan Hawke vo video-béčku v štýle „Fast & Furious natočený found-footage formou v bulharskej Sofii“, ktoré sa omylom dostalo do širšej distribúcie a na plátna kín (teda našťastie u nás nie). Na rovinu Getaway je poriadna mizéria, ale natočil ju Courtney Solomon, ktorý sa vo svojej filmografii pýši kúskami ako odpadové Dungeons & Dragons a podpriemerný horor An American Haunting, takže prvotriedny kúsok nemohol očakávať snáď nikto a rovnako je k filmu potrebné aj pristupovať. Práve preto musím uznať, že tento jeho zatiaľ posledný automobilový počin je asi ten najznesiteľnejší. Áno, je to celé neskutočne naivné; má to maximálne nedôveryhodný príbeh s nadmierou logických chýb; jednoduchučký scenár, ktorý vkladá postavám do úst vety ako z pomocnej školy a rovnaké je aj ich chovanie; navyše topornú „herečku“ Selenu Gomez v jednej z hlavných úloh; žiadnu chémiu medzi jedinými dvomi postavami, ktoré prakticky nezlezú z pred kamier a v závere sa celý film ešte aj vykašle na objasňovanie akej takej pointy a skončí viac menej „do prázdna“. Ale na druhej strane musím uznať, že keď už nič iné, tak aspoň prekvapil slušnými akčnými scénami. Automobilové naháňačky totiž mužskú časť divákov určite potešia poctivými kaskadérskymi kúskami/haváriami, nakoľko je celý film natočený akýmsi „real-action“ štýlom, kde sú kamery umiestnené priamo na vozidlách a sprostredkovávajú takmer až „first-person-view“. Klasická „old-school“ akcia bez akýchkoľvek digitálnych efektov (aj keď ten výbuch továrne si mohli odpustiť), čo je rozhodne veľmi príjemná zmena oproti všetkým nereálnym blockbusterom. Napriek lacnému looku, rozklepaným kamerám a chaotickému strihu prekvapivo nestráca ani na prehľadnosti. Jazdí sa v podstate celý film, a aj keď je pravda, že s pribúdajúcimi minútami sa naháňačky stávajú čoraz viac monotónne, tak vďaka ani nie 80 minútovej stopáži (keď si navyše odpočívame úvodne a záverečné titulky, tak ani to nie) film skončí skôr než divák začne pociťovať neznesiteľnú nudu. Uznávam, že je to ultra-lacná blbosť, ale vďaka sympatickému Ethanovi v hlavnej úlohe, občas zaujímavej „reálnej“ automobilovej akcii a veľmi skromnej stopáži, pri ktorej film nestihne až tak výrazne nudiť si aspoň pár bodov k dobru naozaj zaslúži. Pokiaľ je človek v tej správnej nálade, nehľadá nič zmysluplné a chce sa len v rýchlosti odreagovať u nenáročného závodného filmu určeného pre chlapov, tak Getaway ho nemôže výrazne uraziť. Kto si to pustí s vyššími (resp. vôbec nejakými) očakávaniami, vzhľadom na predošlú tvorbu režiséra, ide sám proti sebe. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Akcia taká rýchla a plán natoľko mazaný, že z toho logika kĺže do stoky. Ako ja to vidím, v Bulharsku potrebovali rozbiť zopár áut, aby sa zvýšil domáci odbyt. Som si istý, že nie je málo takých, ktorí by za možnosť takejto testosterónovej fetišistickej nadradenosti ani nepotrebovali, aby im uniesol ženu organizačne vskutku nadpriemerný psychouš, ovládajúci všetky pravidlá Náhody, ktorý obľubuje Mission Impossible a jedného nehlbokého pretekára, čo zase radšej počúva príkazy, hlavne ak súvisia s riadením opancierovaného Mustangu bez potreby paliva. Na rozmýšľanie mu ostatne Pán Tajomný Hlas, ktorý zvláda z druhého konca zemegule organizovať 15 operácií čo by rozžeravili superpočítač, ale nedokáže si zapnúť mikrofón, ktorý mu do auta sám nainštaloval, obstará nechutne vychytralú dozrievajúcu šťabajznu s pištoľou. Tá nadáva ako dlaždič, ale súčasne je jej morálka natoľko vysoká, že čím vačšie nebezpečenstvo, tým oddanejšie zotrváva s našim vodičom a ten je z toho tak namakko, že už nezvládne zraziť ani pár grázlovských motorkárov, hoci mu nerobí problém uprostred sviatočnej premávky roztrieskať na padrť vačšinu vozového parku miestnej polície, a k tomu tak mimo, že zabúda na vybavenie svojej káry a uhýba pred guľkami, čo mu nemožu ublížiť. Holt keď ide o ženy... a na konci sú komplet všetci spokojní, aký to krásny vianočný film! A ja si túto podarovanú novú konzolovku s názvom "Tak si trochu na Vianoce zašoférovať", level 6: Sofia, asi tak skoro znovu nezahrám, ale raz som si tú rýchloprehliadku bulharskej metropoly celkom užil. ()

Marsik 

všetky recenzie používateľa

Akční film, který má jednu velkou vadu - je až moc akční. Více klidných scén a pasáží by rozhodně nevadilo. Divák v podstatě 82 minut sleduje jen automobilové honičky, které však časem omrzí. Také mi občas vadily rychlé prostřihy kamer přímo z kabiny auta. Ale tak...nehaňme jen a oceňme snahu Amíků a Bulharů o film o rychlých autech. V poslední 10-ti minutovce mě navíc potěšil dlouhý nepřerušovaný záběr stíhající jízdy z kamery umístěné těsně nad zemí. 60% ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (21)

  • Filmaři používali 70 kamer VIOS, které umisťovali do prostřed silnice, odkud pořizovali dynamické záběry aut, které přes ně přejížděly. Několik těchto kamer natáčení nepřežilo. (Cheeker)
  • VIOS sú malé kamery, ktoré predstavovali väčšinu kamier namontovaných na autách a dostali prezývku "crash cams". Tím mal uprostred ulice namontovaných asi 70 VIOS kamier, aby získal dynamické zábery, keď po nich autá doslova prechádzali. Niekedy vydržali, no niekedy nie. (Tony DiNozzo)

Reklama

Reklama