Reklama

Reklama

Charizmatický Dom Hemingway (Jude Law) je nenapraviteľný hriešnik a zlodej, ktorého nikdy neopúšťa zmysel pre nemiestne žartíky. Po dvanástich rokoch ho práve prepustili z väzenia, kde za sľúbenú odmenu celý čas poctivo držal jazyk za zubami a nezradil svojich kumpánov. Spolu s parťákom Dickiem (Richard E. Grant) sa vydáva za zločineckým šéfom Fontainom (Demian Bichir), ktorého svojím mlčaním ochránil pred istým trestom. Aj keď sa Dom snaží naviazať bližší vzťah so svojou dcérou, starý život ho vtiahne plnou silou späť a on sa rýchlo vráti medzi kriminálnikov. Vďaka večne opitému a nadutému egu Domovi nevychádza žiadny zámer, aj keby jeho úmysly boli čisté ako čerstvo napadaný sneh. Až jedna autonehoda a jedna femme fatale zmenia Domovo uvažovanie a obrátia mu svet naruby... (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (232)

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Od úvodného ptákového monológu som si vravel, že ospevné komentáre možno nepreháňali. Potom však nasledovali rozpačité chvíle s bossom a nudné rodinné patálie. Ani výborná scéna s trezorom nič nezachránila. Jude Law tu dosť dobre exhibuje, ale v konečnom dôsledku sa jedná o zbytočne vydanú energiu. Presne ako vo filme Bronson, jedna výrazná postava jednoducho na veľký dojem nestačí. Tešil som sa, ako ma Dom Hemingway zabaví a p*ču z toho. Takéto nič nehovoriace plácanie slámy by skvelo pasovalo na dožinky. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Encyklopédia neslušného správania a knižnica nadávok zabalená do poetických dialógov plných urážok a ponížení. Zároveň sa to celé nesie v štýle toho najlepšieho, čo zvyknú ponúknuť britské gangsterské komédie, miestami som si dokonca spomenul na rannú tvorgu Guya Ritchieho. Element, bez ktorého by však tento film ostal mimo záujmu divákov, je monštruózny Judd Law. Ten je síce známy ako večná milá tvárička v celej rade rom-comov, no tentokrát si strihol poriadne zviera, gangstra so všetkým čo k tomu patrí a svoju rolu prežíval ako na steroidoch. Dejová línia je útržkovitá, čo je pozitívne z pohľadu rozmanitosti príbehu a zábavného faktoru. Čo je však podstatné, že to celé nebola len akási prvoplánosá spŕška nadávok a vulgarizmov, ale hlavná postava sa transformuje, zároveň je cítiť morálny a sociálny podtext. Záver je vystrčeným prostredníkom, pretože ostáva verný svojmu sloganu: "A muž má zrazu všetky možnosti sveta". Takže ak máte radi filmy, ktoré majú osobitý štýl, sú plné energie a šťavnatosti - vrelo odporúčam. 85%. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Guy Ritchie-wannabe movie. Pre mňa osobne neuveriteľne nesympatický film, už len preto, že správanie podobných týpkov akým je Dom Hemingway ma neskutočne irituje. To by som síce vedel stráviť ako pri mnohých iných podobných vtipných britských gangsterkách, avšak to by Dom nemohol byť tak prvoplánový. Dej tu v podstate neexistuje, je to len sled jednotlivých epizodických vystúpení (väznica, trezor, reštaurácia ...), v ktorom ide o jednoduchý „vývoj“ hlavnej postavy z drsňáka na milujúceho otecka so záverečným morálnym ponaučením. Na čiernu komédiu to je málo drsné a aj vtipné, na drámu tu nie je s kým sympatizovať. Jude Law síce vyslovene exceluje, ale inak by tu niekto chcel silou mocou natočiť odľahčenú gangsterku po vzore Guy Ritchieho, no vôbec sa nedarí. CELKOVO: 2* (4/10) ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Úvodní scéna je famózní: nadnesenými slovy překypující chvalozpěv na svého ptáka – a ne, hlavní postava není nadšený ornitolog. A tak se to veze po zbytek filmu. Ostatní jen statují, zatímco Jude Law v roli užvaněného ale i básnického Falstaffa na sebe strhává veškerou pozornost. Proud jeho vychloubačných řečí je k nezastavení, někdy odpudivý, jindy legračně nabubřelý a malinko i lehce smutný, protože on ví, že nikdo jiný mu tak vysoký kredit nedá a tak si ho musí dodávat sám. Fajn, že hlavní postava není černobílá. Špatně, že snímek nedrží linii a občas se propadne do sentimentu. Škoda konce, který jakoby chtěl vyrovnat úžasný úvod, je absolutně nijaký. Dokonce se ani nedá říct, že je nevýrazný. Tenhle film prostě konec nemá. ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Vlastně vůbec nevím, o čem to celé bylo. Drama, komedie, krimi? Podle rozdělení ano, v reálu však dost nepovedené. Jude se nám sice malinko osvalil, zhrubl, ukáže ve filmu skoro všechno, což mi však na nějaké vyšší hodnocení zdaleka nestašilo. Celý film střídá některé dobré okamžiky, s hodně podprůměrnými, což se musí projevit i na mém hodnocení. Zlatej Sviňák. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (1)

Súvisiace novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (viac)

Reklama

Reklama