Reklama

Reklama

Severný ľadový oceán je miestom, kde sa studená vojna medzi západom a Ruskom nikdy neskončila. Mimo dosahu ľudských očí tú prebiehajú nebezpečné hry, provokácie a dokazovanie sily. Najmodernejšie nukleárne ponorky na oboch stranách majú nepriateľa odstrašiť od útoku, ktoré by mal za následok rovnako strašnú odvetu. Hry sa však skončili! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varovania svojho soka na dno. Nad hladinou potom zmizne ruský prezident a velenia nad armádou aj nukleárnym arzenálom sa ujíma nebezpečný admirál s túžbou svoju mocnú armádu konečne použiť. Vojna už nie je len hrozba, vojna sa pomaly začína. Kým na súši uprostred nepriateľského územia má americké komando za úlohu nájsť a zachrániť ruského prezidenta, pod vodou je povolaná do akcie špeciálna útočná ponorka na čele s kapitánom Joeom Glassom (Gerard Butler). Ten musí využiť svoje dlhoročné skúsenosti z podmorských hier na mačku a myš a dostať sa až do tyla nepriateľských vôd. A v prípade nutnosti zaútočiť. Pri svojej misii v hlbinách nájde nečakaných protivníkov aj spojencov. (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (277)

imf 

všetky recenzie používateľa

S mírným náběhem na čtvrtou hvězdičku z čiré nostalgie, že tyhle filmy už dneska v kinech projíždí pod radarem, v trafikách je přehlédnete a musí vás trefit do frňáku až v televizi. Butler znovu potvrzuje, že jako osamocený béčkař v poli dokáže herecky statečně odtáhnout celý podvyživený žánr. Tentokrát je po akční stránce jištěný charismatickým Tobym Stephensem a mým oblíbeným Michaelem Nyqvistem, který té novodobé studené válce dává trochu hřejivější tvář. Nebýt ve scénáři to násilné rozpůlení na suchou a mokrou linii, pravděpodobně by to Donovan Marsh se svým předvídatelným řemeslem celé dvě hodinky neutáhnul, ale nakonec to vlastně klaplo, a když vezmeme v potaz, že se v ponorkovém žánru něco děje zhruba jednou za deset let, mohou si fandové skoro až gratulovat. ()

Cheeter 

všetky recenzie používateľa

Dost to připomínalo film ze studené války, akorát zbraně byly o třicet let novější. A zároveň docela propaganda americké armády. To byla víc než zjevné. Stačí se podívat na to, jak jsou koncipované záběry na americké a ruské námořnictvo. Celkově ale jako akční podívané dost dobré, asi jedna z nejlepších, co jsem v poslední době mohl vidět. A taky jsem byl rád, že opět viděl Michaela Nyqvista a přijde mi líto, že on už moc filmů nepřidá. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Nejchlapáčtější film o ponorkách od K19. Macho Butler, uječený Oldman, charizmatický Common a Nyqvist. Do toho pár Navy Seals, solidní přestřelky a výtečně nasnímané lokace a podmořské bitvy. Co na tom, že scénář psal někdo přes víkend u piva. Vždyť tohle je pouze o tom, předvést hi-tech americké military hračičky a ve výsledku se poplácat po amerických ramenou, jak to vše dobře dopadlo. Vcelku charizmatické, rychlé, jasné a ne příliš chytré. To se dá přežít. ()

Praxis 

všetky recenzie používateľa

Objektivně za tři, subjektivně za čtyři. Když se totiž přiblble usmíváte u závěrečných titulků, je to jasná věc, že jste právě našli svoje guilty pleasure roku 2019. 90tkový feeling spolu se CGI nového tisíciletí. Všechno, ale úplně všechno je tam strašně přestřelené, přiblblé a samozřejmě řádně přitažené za vlasy, ale já se tento večer královsky bavil. 80% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Vdaka trailerom s prestrelenou akciou som ocakaval film, ktory sa nebude brat vôbec vazne. Pritom zapletka je na urovni Ryanoviek mixnuta s nejakou tou Bondovkou. Nejaky parchant sa proste snazi vyvolat konflikt medzi amikmi a rusmi a tak sa musi najst niekto, kto bude mat dost rozumu, aby nejednal zbrklo a bez predsudkov. No a ten niekto tentoraz nie je kancelarska krysa analyzujuca v bezpeci situaciu, ale chrabry velitel amickej ponorky v podani super duper frajera Gerarda Butlera. Namet je super, ale prevedenie filmu nie je uplne dokonale. Prvym nedostatkom je zaporak, ktory je taky tuctovy chudacik. Nastastie nema vela priestoru. Skoda, ze si ho nezahral Gary Oldman, ktory v devätdesiatkach stvarnil jedneho famozneho zaporaka za druhym. Namiesto toho tu hra uplne zbytocnu postavu. Najväcsim nedostatkom filmu su otrasne triky, ktore vyzeraju jak docasny previz, ktory sa neskôr nahradi vymazlenym CGI. Ale na to asi neostali prachy. To uplne nici vsetky akcne sceny, ktorych je dostatok od subojov ponoriek po rôzne prestrelky a vybuchy. Lenze vsetko to pôsobi komicky. Dvakrat ma nenadchli ani akcne sceny s ponorkami, ktore sa neustale vyhybaju rôznym predmetom doslova o milimetri. Az som mal pocit, ze sledujem tie sialenejsie diely Rychlo a zbesilo s ponorkou. Rusi medzi sebou by tiez nemuseli hovorit anglicky. Tych par titulkov by amici prezili. Takze zapletka ako celok sa berie vazne a celkom funguje, ale jednotlive akcne kusky su dost od veci a v mizernom prevedeni. Proste prijemna jednohubka. 6/10. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (13)

  • V druhé polovině filmu jsou vidět vojenské raketomety TATRA T815 8*8. (everlast44)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)

Reklama

Reklama