Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (120)

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

takze tento film je u mna na rozhrani 3 - 4 hviezd... Preco som sa rozhodal dat 4 ? kvoli detailom.... mozno to bude zniet smiesne, ale na to vam kaslem. Priklad... vlasy. Keby slo o americku produkciu tak tam mame krasne leskle blondave hrivy ako od Schwartzkopf... to to nie je... vidite mastne vlasy, spinave nechty a stredoveku surovost. Som velmi rad, ze som tento snimok zhliadol. Je naozaj sa na co pozerat ci uz po stranke vizualnej (ta priroda je krasna) ako aj po stranke pribehovej. Dej a zapletka su sidce velmi jednoduche, ale pomerne ucinne. A taktiez chcem pochvalit velmi peknu kameru... za mna 75% ()

WinnJets 

všetky recenzie používateľa

Jak zde již někteří podotkli, tohle by se spíše hodilo do nějaké doby po apokalypse lidstva, než do čtrnáctého století, ale budiž. Co mi však vadí více, je naprostá nerealističnost toho, co se zde nakonec odehrává. Pravděpodobnost toho, že by jedna dospívající dívčina byla schopná zlikvidovat bandu hrdlořezů se zkrátka rovná nule. Přitom to mohla být vskutku parádní podívaná. Počáteční zápletka i úžasná severská příroda skýtala nepřeberné množství možností, kam se příběh mohl nakonec ubírat, leč nestalo se. Nicméně koukatelné to určitě je a díky relativně krátké stopáži, to má i slušné tempo. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarený historicko-dobrodružný thriller z nórskej produkcie. Má výborný príbeh odohrávajúci sa v stredovekom Nórsku o dievčati, ktoré so svojou rodinou prechádza krajinou, aby našli lepšie miesto pre život, lenže sú prepadnutí skupinou banditov na čele s drsnou bojovníčkou, ktorí celú rodinu vyvraždia a ju vezmú do zajatia. Tu si uvedomuje, že musí uniknúť za každú cenu, čo sa jej s pomocou mladšieho dievčaťa, ktorú si bojovníčka prisvojila aj podarí, ale zabijaci urobia všetko preto, aby ich dostali. So spracovaním som nadmieru spokojný, mrzí ma jedine tá príliš krátka dĺžka, kvôli ktorej sa tu toho vlastne ani až tak moc neudeje, ale inak si nemám na čo sťažovať, po veľmi rýchlom úvode si hlavná hrdinka pobudne chvíľu v zajatí a už nasleduje prakticky len jedna dlhá naháňačka, veľmi dobre zvládnuté sú aj tie oddychovejšie sekvencie, hlavne časť s lovcom, rozhodne poteší aj posledná fáza, takže sa je stále na čo pozerať. Čo sa týka akcie, tvorí ju samozrejme hlavne samotné prenasledovanie, ktoré je napínavé, k tomu nejaké tie likvidácie, no práve tieto scény so zabíjaním na moje prekvapenie nepôsobia až tak surovo, krv im nechýba a celkovo sú dobre zvládnuté, ale prišli mi možno až moc americké, skôr som očakával ten drsnejší realistický severský štýl, vidno to hlavne na tej poslednej, ale aj toto mi sadlo. Herecké obsadenie je veľmi dobré, v celom filme sa nájde snáď len desať postáv, hlavná hrdinka je výborná, jej nová priateľka tiež, takže sa im nedá nefandiť, záporáci pôsobia správne drsne, obzvlášť bojovníčka, bavila ma aj postava lovca, tu nemám čo vytknúť. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, skvelá vizuálna stránka, k tomu perfektný výber prostredí, až na to americké prevedenie drsnejších scén, čo je ale tiež vlastne len detail som úplne spokojný. A pochvalu si zaslúži aj hudba. Som veľmi spokojný, pár úprav, hlavne to celé o niečo predĺžiť a vylepšiť likvidácie a asi by tomu neuniklo plné hodnotenie, medzi podobnými filmami sa jedná určite o jeden z najlepších kúskov. 80% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Priemerný survival odohrávajúci sa v stredovekom prostredí a nádhernej nórskej prírode. Máme možnosť sledovať boj o prežitie dvoch dievčat a následnú pomstu tej staršej. Príbeh je síce jednoduchý, ale našťastie nenudil, z časti možno aj preto, že bol film tak krátky. Atmosféra je síce slabšia, ale vydrží až do konca. Najlepšie na filme je realistické zobrazenie stredovekej spoločnosti, kde hlavnú úlohu hrá špina, surovosť a určite aj smrad. Ako kratšia jednohubka celkom ujde, ale rozhodne nenadchne. 60/100 ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý historický triler, presne v duchu severského spracovania, ktoré kladie dôraz na atmosféru i uveriteľné zasadenie. Zasadenie historické i atraktívneho lesohorského prostredia. Aj kvôli kratšej stopáži a fajn príbehu nedáva nárok nude. Môžno by som si vedel predstaviť aj drsnejšie prvky, ktoré od severskej kinematrografie tak trochu očakávam. Celý čas mi však nešlo do hlavy, ako sa vodcom bandy, ešte k tomu v stredoveku, mohla stať žena. A to ani nehovorím o prerode z pseudočarodejnice na drsnú bojovníčku ovládajúcu zbrane a dávajúcu chlapom hlavičky. Riadna blbosť, ktorú si tvorcovia mohli odpustiť. Aj "čarodejnícka" linka mohla byť viac rozvetvená. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (2)

  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)
  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)

Reklama

Reklama