Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1994 čtyři teroristé Ozbrojené islámské skupiny (GIA) unesli letadlo společnosti Air France na letišti v Alžíru s 227 osobami na palubě. Teroristé požadovali osvobození svých spolubojovníků a okamžitý vzlet letadla. Teprve po dlouhých diplomatických vyjednáváních mezi francouzskou a alžírskou vládou a popravě 3 cestujících opustilo letadlo Alžír, muselo však přistát na letišti v Marseilles-Provence, protože nemělo dostatek paliva pro let do Paříže. Film sleduje tři postavy, Thierryho, člena GIGN, Carole Jeanton, ambiciózní technokratku z ministerstva zahraničí, a Yahia Abdallaha, odhodlaného džihádistu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (149)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Lepšie by spravili, keby z toho spravili hodinový dokument, ako celovečerák veľký fail. Režisér nevie stupňovať napätie, navodiť atmosféru a takisto nepochopil, že divák potrebuje kontakt s postavami. Nič som sa nedozvedel ani o motývoch teroristov, ani o súkromí postáv zo špeciálnych jednotiek, ktoré boli načrtnuté, ale nijak sa nerozvíjali. Škoda, na tak silnej udalosti sa dal postaviť veľmi silný film. 55%. ()

kusaj 

všetky recenzie používateľa

 DOST JSEM SE NA TENTO FILMÍK TĚŠIL, ALE PO SHLÉDNUTÍ MUSÍM KONSTATOVAT, ŽE JDE O TROCHU VYŠŠÍ PRŮMĚR, KTERÝ VYPADÁ DOST REÁLNĚ. DĚJ FILMU ZACHYCUJE PŘEPADENÍ LETADLA ČERTAMA Z ALŽÍRU A ZÁROVEŇ PŘÍPRAVU FRANCOUZSKÉ GIGN NA OSVOBOZENÍ RUKOJMÍCH. NAPÍNAVÁ JE TAK POUZE FINÁLNÍ ČÁST FILMU, KDY JEDNOTKA VRAZÍ DO LETADLA A ZAČNE STŘÍLEČKA. NECHÁPU, ŽE TAK DLOUHO TRVALO DOSTAT PÁR TERORISTŮ V LETADLE BRADOU DOLŮ - DO KOKPITU LETADLA NIKDO NEVHODIL ANI JEDEN SLZÁK NEBO FLASHBANG, ŽÁDNÝ ZE ČLENŮ JEDNOTKY SE NESLANIL PŘES OKNO A ODSTŘELOVAČI TAKY NEMĚLI MOC PRÁCE..TAK TO ALESPOŇ VYPADÁ VE FILMU (FAKTA - GIGN POUŽILA OSLEPUJÍCÍ GRANÁTY A ODSTŘELOVAČI NEMĚLI ČISTÝ VÝHLED PŘES KOPILOTA, KTERÝ SÁM Z KOKPITU VYSKOČIL). KAŽDOPÁDNĚ KLOBOU DOLŮ PŘED ZRANĚNÝM POLICISTOU, KTERÝ CELOU DOBU ZÁSAHU LEŽEL ZRANĚNÝ PŘED KOKPITEM A OKOLO LÍTALY KULKY..ZNÁM TEN POCIT MOC DOBŘE, PROTOŽE, KDYŽ JSEM BYL MENŠÍ,TAK JSEM ČASTO PODOBNĚ LEŽEL V TĚLOCVICNĚ PŘI VYBÍJENÉ NA ZEMI A VŠICHNI DO MĚ HÁZELI MEDICINBÁLEM:( ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

UNITED 93 patrí k najnudnejším filmom, aké som kedy videl. Francúzi na to išli, bohužiaľ, veľmi podobnou cestou. Hulákanie teroristov v lietadle je tak trápne, pretože ich dôvody a myslenie nám nie je vôbec priblížené a vzhľadom na snahu o reálnosť je aj príbeh člena špeciálnej jednotky dosť riedky (našťastie si k tomuto hrdinovi môže divák prostredníctvom jeho rodiny vytvoriť aspoň nejaký vzťah). Takže tvrdím to, čo aj pri U93 - téma ani finálna zaujímavá scéna nedokáže spraviť funkčný film. Prepadnutie je v pár jednotlivostiach zaujímavé, ako celovečerák prehra... S.W.A.T. sa nehanbil za svoju komerčnosť a bol lepším filmom... ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Na to, že im scenár príbehu napísala samotná história, tak si mohli dať aspoň na spracovaní oveľa viacej záležať. 5-hviezdičkový námet na sfilmovanie sa skončil priemerným thrillerom, ktorý sa síce opieral o skutočné udalosti, no bohužiaľ dosť povrchne. Napríklad mohla byť úplne vypustená dejová línia o rodine jedného z členov špeciálnej jednotky, keďže ten čas bol vyplnený len bezcieľnym strachom a plačom. Namiesto toho mohli oveľa viac priblížiť čo sa dialo v lietadle - vzťahy medzi únoscami a rukojemníkmi a pod. Neviem prečo práve táto podstatná časť zostala úplne mimo záujmu, pretože práve na tom by mohli filmu pridať prirodzenú dramatizáciu. Ale tak snaha bola, hoci výsledok je len priemerný... ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Navzdory nepříznivým statistikám jsem při žádném ze svých čtyř letů nepotkal na palubě aktivního arabského teroristu, se kterým bych si mohl dosytosti zařvat Allah akbar. Přitom v každém filmu, ve kterém je nějaký záběr na letadlo, vyskakuje z nejbližšího roští skupina osmahlých hochů s podivnými touhami směřujícími ke zničení západní civilizace. Tentokrát se to neslo v dokumentárním duchu skutečných událostí, při nichž všichni zúčastnění určitě získali doživotní adrenalinový zážitek, ale divák v tomto směru poněkud ostrouhal, protože před pořádnou akcí dostala přednost uslzená rodina či politické hrátky a nečekaně často na mne mrkala netradiční návštěvnice akčního filmu - nuda. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (3)

  • Unesený Airbus byl po útoku natolik poškozen, že byl vyřazen z provozu. (Caaslav)
  • Tento film je založen na skutečných událostech, ke kterým došlo na letu Air France 8969 24. prosince 1994 a sledovalo je v přímém přenosu 21 milionů diváků. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)

Súvisiace novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (viac)

Reklama

Reklama