Reklama

Reklama

Vyznamenaný vojenský veterán  Frank Vega (Danny Trejo) sa vracia domov z Vietnamu. Spoločnosť, pre ktorú spolu s ostatnými mužmi bojoval a krvácal, sa mu obráti chrbtom. Zavrhnú ho aj jeho najbližší a Frank zostáva sám, bez práce aj bez lásky. O niekoľko rokov neskôr sa v autobuse zastane starého černocha a ochráni ho pred šikanou partičky miestnych skinheadov. Vďaka tomuto incidentu sa Frank znova stane hrdinom. Ľudia si ho znovu začnú vážiť, no aj o toto šťastie čoskoro príde, pretože onedlho zavraždia jeho najlepšieho priateľa Klondikea (Harrison Page). Keďže polícia o prípad nejaví najmenšiu pozornosť, Frank sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a vydá sa sám po stopách zabijaka. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (235)

Genero 

všetky recenzie používateľa

Pan Trejo je jednoznačně nejzářivější hvězdou Mezinárodní herecké asociace hispánských muklů, přesto zůstal skromný a zachoval si svou bodrou, věčně rozesmátou a přívětivou tvář mexického bezdomovce, kterou tolik miluji. A přestože si ji nechal zcela netypicky zarůst plnovousem, nad kterým by i Leoš Suchařípa závistí zapomněl prskat a ráčkovat, dokáže na svém těžce zkoušeném potapetovaném hřbetě unést i takový biják s potenciálem na zapomenutelně prostoduchou kokotinu a povznést ji na milý a zábavný pomsta – film. Je naprosto k neuvěření a téměř až v prdeli, že vidět to těsně před pubertou, rozhodně bych už nechtěl být Sandokan, Curro Jimenez ani Sagvan Tofi, ale jen a pouze Frank Vega. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Spatna Prdel /prelozene u nas ako Veteran alebo Mstitel Bezpravi/ je dost podpriemerny film. Jednak reziou a jednak aj dejom a hercami. Najlepsim filmom pana Treja asi ostane uz navzdy nelitostny Souboj s Al Pacinom. Toto bolo len slaboduche becko, ta 1 scena totalne vykradla isty film z 80. rokov /mala napoveda - ten film s A. CiernymCernochom/. 40 % ()

Reklama

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Nakopanej nářez, na který jsem se těšil už kvůli námětu, jenže jsem tuhle roli Trejovi nevěřil. Na tom už nesejde, protože jsem nakonec nadšen! // Co se týče akce, bavila mně nejvíc. Jsou zde bitky, které působí drsně a najde se aj jedna autobusová honička. Potěšila mně hudba a herecké obsazení je skvělé, Trejo se zmocnil role hrdiny peckově, hláškoval jak pes a i když je zbytek sice slabší, nenamítám nic. Chválím námět a postavu hrdiny, který si váží maličkostí. Tenhle film je pro mně docela motivační. // Na můj vkus, těch soubojů málo, občas to klišé a logika je občas pryč. // Opravdu mně Veterán dostal! Jedná se o jeden z nejlepších filmů Treja. A aj když je toto téma (pomsta) 69x ohrané, tak se vždycky najdou nějaké originální prvky. Za mně 9/10! ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Veterán je jasným důkazem toho, že pokud nechcete začínat život až po šedesátce, tak je lepší si s lákavou přihláškou do US Army vytřít jistou část těla obvykle umístěnou mezi zády a stehny. Frank Vega však v mládí cítil nutnost zachraňovat neexistující americkou demokracii v hlubinách vietnamské džungle a tak si alespoň zpříjemnil důchod internetovou slávou při mlácení tupých hlav. Mne tedy tento prťavý leč dostatečně rozzuřený hispánec hodně bavil, i když jeho rozvážné stíhání vraha klasickou emhádou považuji za celkem slušný úlet. A vysvětlí mu už konečně někdo, co je to ta fleška? ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Franka Vegu volajú Bad Ass ( Danny Trejo s fidelovskou bradou ) a je to akčný hrdina ako vystrihnutý zo starého žurnálu. Tento film si zmýlil storočie, lebo táto jazda je príliš toporná a jednoduchá. Za zjavné prešľapy ( je ich viac ako dosť ) treba poďakovať režisérovi, ktorý by mal radšej točiť reklamy. Jedinou záchranou sú niekedy vtipné dialógy a hlášky, ktoré navzdory chybám, robia film prijateľným. Slabší priemer. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (11)

  • V jedné ze scén je Klondike (Harrison Page) střelen do hrudníku, konkrétně pod bílý pruh zapnuté mikiny. Poté, kdy leží na zemi, však žádné stopy krve na mikině nejsou a mikina je stále zapnutá. V závěru scény je však mikina rozepnutá a průstřel se nachází několik centimetrů pod původním místem průstřelu. (Lumberjack)
  • Tričko s nápisom "I Am A Motherfucker", ktoré mal v autobuse na sebe Frank Vega (Danny Trejo), je identické s tým z videa na YouTube. (beso74)
  • Frank Vega (Danny Trejo) sedí na posteli, pozerá televízor a prepína kanály. Ale na obrazovke svieti stále ten istý kanál s poradovým číslom 3. (beso74)

Reklama

Reklama