Reklama

Reklama

Behemoth: Beštia z podzemia

(TV film)
  • Česko Behemot (viac)

Obsahy(1)

Do ústavu pro duševně choré je poslán novinář, který se snaží ostatní přesvědčit, že se brzy otevře starodávný portál, ze kterého vyleze Behemoth, biblická stvůra, která na svět vypustí svůj hněv. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (36)

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Behemoth a) Hebrejská personifikácia Satana v podobe slona. b) Poľská black/metalová kapela c) Veľmi zlý SyFy film. Film, ktorý pozostáva s neustáleho pobehovania a telefonovania. Film, ktorý láka fanúšika monster béčok svojim retroobalom a do neba volajúcim cool názvom. Problémom však je samotná projekcia. Projekcia, ktorá neuspokojí ani toho najbenevolentnejšieho fanúšika tohto filmového subžánru. Za prvé, Behemota je vo filme vidieť celkovo asi len v troch záberoch. Za druhé, na to ako je až zbytočne prerastený zlikviduje až (bacha na spojler) jediného človeka. Ľudia od SyFyčka to pre tento krát pekne domrvili. Viac sa efektami zamerali na okolité lámanie cesty či dôsledky zemetrasení, ako samotnú podstatu. Druhá obrovská chyba bol angažmán režiséra, a Davidove nepochopenie cieľu filmu. Neviem či to bol jeho pôvodný zámer, ale pochoval film svojim až nadľudským ukoučovaním ochotníkov. Náplasť vo forme jačiacej blondýny, jačiaceho monštra či stupídnych dialógov bola slabá a nevýrazná. Film všetky kinematografické MEGAtvory neohrozil, ale možno získal štatút najväčšej. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,ČO POVIEŠ, AK TI POVIEM, ŽE MÁM POD NOHAMI MŔTVE VEVERIČKY?" ,,ABY SI POZERALA KAM STÚPAŠ." __ Behemoth bohužiaľ doplatil na svoju monumentálnosť. Nečakajte žiadneho trápneho dráčika, či inú prerastenejšiu jaštericu. Tento netvor driemajúci už od dávnych vekov v hlbinách zeme sa totiž svojim charakterom približuje obludným božstvám z Lovercraftových poviedok a tomu sa náležite prispôsobuje jeho vzhľad - je väčší než hora, jeho stovky metrov dlhé chápadlá rozosievajú strach doširoka doďaleka. Jeho veľkosť sa preto dávkuje až postupne, čiže na poli 86 minút čistého času filmu sa vo svojej plne kráse ukáže až v 74. minúte! Dovtedy ho vidíme len v niekoľkých náznakoch, čo spôsobuje strašný útlm filmu zabiehajúci takmer do bezbrehej nudy. Inak je všetko postavené na zaužívaných klišé - prostredie zapadákova, tradičné vzťahy medzi postavy, ,,vyrovnávanie" sa s minulosťou a bla, bla, bla. A pointa toho všetkého? Behemoth mal odvrátiť blížiacu skazu sveta spôsobenú ľudskou civilizáciou. Jedna raketa vystrelená z takej rúrky aká bežne býva pod umývadlom, však zapríčinila, že to čo Emmerich nedávno tak explicitne predviedol, nám naďalej hrozí. Takže tí blbí amíci to zase dosra... (11. hodnotenie, 5. komentár k filmu) ()

Reklama

rublik05 odpad!

všetky recenzie používateľa

Film je dá se říct docela o ničem, za zmínku stojí snad jen hezká příroda. Efekty žádná hrůza, přesto silně podprůměrné, herecké výkony hrozné, ze scénáře si tvůrci udělali trhací kalendář, takže na posloupnost děje či smysluplné vyprávění můžeme zcela zapomenout. Na logiku se samozřejmě také moc nehraje, závěr je doslova čiré utrpení. Vizuálně to už není zas taková hrůza, jako jiné, žánrově podobné snímky, ale co se týká příběhu, tady vidím stále velký špatný. 0/10. ()

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Krásná příroda, nuda, nuda, Muž s cigaretou, nuda, nuda, nuda, Nathan Stark z Eureky, nuda, nuda, krásná servírka, nuda, do očí bijící kravina, mírný zájem, nuda, nuda, klišé, klišé, pokus o napětí, nuda, pokus o dramatický závěr, nuda, konec. Jednu hvězdičku dám za známé herce, nic víc si tenhle film nezaslouží. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

U tohohle filmu lituji že tvůrcům nevyšel. Nápad byl fakt pěknej a scénárista i když se film maskuje za obyčejnej monster horor se snažil, dokonce i postvy byly dobře napsány. Ale zbytek je spíše špatnej. Třeba Davis je strašně divnej a nevěřil jsem mu ani minutku(naopak třeba pro mě ne moc známí Quinn překvapil). A ani slibovaný masakr se nekonal, krve či gore bylo minimum. Ale ted ten zásadní problém a tím je monstrum. Jo monstrum vypadá moc pěkně a na Syfy to jsou výborné efekty ale proč hlavní tahák vytáhly až ke konci? Proč je monstrum vidět minimálně? Ono je to možná dobře přeci jenom to monstrum je velký jak kráva takže by to asi moc dobře nevypadalo, ale tvůrci se moc chvástaly tím jakej to bude masakr a jak o monstrum bude vypadat parádně, jedna věc se jim povedla ale ten masakr teda ne. Zklamání ostatní filmy od Syfy možná nemají takovýhle efekty ale aspon jsou zábavné a člověk od nich nic nečeká. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama