Reklama

Reklama

VOD (1)

Zimný príbeh sa odohráva v mýtickom New Yorku v časovom rozpätí dlhšom ako jedno storočie. Je to film o zázrakoch, prelínajúcich sa osudoch a odvekom strete dobra a zla. Peter Lake (Colin Farrell) je ostrieľaný zlodej, ktorému by nikdy ani nenapadlo, že mu srdce ukradne krásna Beverly Penn (Jessica Brown Findlay). Ich láska je však prekliata. Dievča trpí smrteľnou formou tuberkulózy a Peterovi predpovedal oveľa krutejšiu smrť jeho bývalý učiteľ, diabolský Pearly Soames (Russell Crowe). Peter sa zúfalo snaží zachrániť svoju jedinú pravú lásku, bojuje o čas a proti silám temnôt. A to aj napriek tomu, že Pearly robí všetko, čo je v jeho silách, aby mladíka porazil - víťaz berie všetko a porazený bude zatratený. Peterovi môže pomôcť už len zázrak a len čas ukáže, či sa nejaký naozaj stane... (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (408)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Povedal by som, že minulý rok sa podarilo Yatesovi s Fantastickými zvieratami to, čo sa pár rokov pred ním nepodarilo Akirovi Goldsmanovi. Skutočne som občas neveril vlastným očiam ani ušiam. Mal som dojem, že pozerám nejakú televíznu, na rýchlo zbúchanú fantasy, určenú na ráno na druhý sviatok vianočný. Len že tu sú počítačom zamenené ksichty Farrella, Crowea, Smitha, Connellyovej a Hurta. Skutočne netuším, čo týchto vysoko vážených pánov a pani viedlo k účinkovaniu v tomto filme. Snáď je predloha super a tak sa im, alebo ich agentom, už nechcelo ani čítať scenár, veď Akira je predsa šikulka. No, tak nie vždy a vzniklo jedno z najväčších wtf posledných x rokov v Hollywoode. Vlastne vďaka tým nenormálnym absurdným scénam nejdem ešte nižšie, lebo ono vidieť lietajúceho koňa, potápajúce sa mafiánske autá a Smitha s briadkou a náušnicami so všetkými tými vážnymi ksichtami navôkol je proste brutálna zábava. Keď sa Connelly opýta Farrella, že či je na fotke jeho otec a vy dávno viete časové súvislosti, tak ste presvedčení, že Goldsman sa chcel pomstiť štúdiu a týmto filmom ho potopiť. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Film ma už vo svojom názve slovíčko „príbeh“, no mne sa zdalo, že práve táto stránka filmu je jeho najväčšou slabinou. Nebyť dorozprávania a vysvetlenia na konci, tak by dej sám o sebe veľmi nedával zmysel. No nedá sa povedať, že by aj po samotnom konci už bolo všetko jasné. Je tu dosť veľa zbytočných scén, resp. načatých a nedokončených a určite sa dalo dospieť k hlavnej myšlienke filmu aj normálnejšou cestou, bez množstva nadprirodzených úkazov. Záverečná myšlienka je síce veľmi pekná, silná a pozitívna, sťaby vystrihnutá z nejakého motivačného stretnutia, no všetko to rozprávkové dianie okolo toho, ju akoby vytrháva z nášho reálneho sveta a tým pádom nemá takú silu, ako by mohla mať. Pokiaľ ide o ten proklamovaný neskutočný príbeh lásky, skôr by som vypichol slovíčko „neskutočný“, lebo príbeh lásky tu síce bol tiež, no nebol takým dominantným motívom, ako by sa z plagátu mohlo zdať, keďže skončil pomerne skoro. Nechýbal cielený útok na city divákov, no keďže ja mám pre dojáky slabosť, tak túto scenáristickú vypočítavosť by som dokázal ignorovať. Viac mi vadili niektoré patetické dialógy, v ktorých bol zainteresovaný Farrell. Colin tu však nemal herecky veľmi čo predviesť, aj keď takmer neschádzal z plátna, to by sa Akiva Goldsman musel trochu viac pohrať s psychológiou jeho postavy. Celkovo je pre mňa scenár sklamaním, od držiteľa Oscara som určite čakal viac, aj keď kvalita jeho scenárov je dosť nevyrovnaná. Aspoň že Russell Crowe mal čo hrať, vzhľadom k typu jeho postavy, aj keď na Oscara to zase nebolo. Takže celkové dojmy z tohto počinu mám dosť rozporuplné. Mohol z toho byť silný film ako "The Notebook", no uviazlo to niekde na pol ceste, takže priemer. ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Film má jednu zásadní chybu - nedává smysl. Natočené to je velice zručně, dívá se na to velice příjemně, ale po dějové stránce je to opravdu hodně nedotažené a zmatené. Doteď nevím, proč postava Russela Crowa chovala vůči hlavní postavě takovou zášť a pokud by se mě někdo zeptal na pointu, tak... prostě nemám tucha. Tři hvězdy za všechno, jen ne za scénář. ()

joehot 

všetky recenzie používateľa

Mohl to být nádherný romantický snímek plný kouzel, který se postaví po bok Život je krásný Franka Capry nebo Hvězdného prachu. Story na to Zimní příběh rozhodně má. V ději se míhají hvězdy dohlížející na lidstvo, osudovost, andělé a démoni, okřídlený kůň a krásná rusovláska. Jenomže Akiva Goldsman ke své režijní prvotině přistoupil neinvenčně a rutinérsky, a filmu chybí dynamika, tah na branku a stejně tak i emoce, kterých mohl mít doslova plné kyblíky. Nevyvážené tempo diváckému prožitku nijak nepřidává, stejně tak nemastné – neslané a klišovité herecké výkony všech zúčastněných s výjimkou koně Lista a Russella Crowea, který naopak nemile přehrává, takřka v duchu posledních rolí Marlona Branda. Goldsman tak doslova mrhá nádherným příběhem, balancujícím na hranici městské fantasy, pohádky a magického realismu, plným krásných motivů a dobrých nápadů. Celou dobu tak máte při sledování filmu pocit, že si co nejdříve musíte obstarat slavnou románovou předlohu Marka Helprina. A poslouchat při jejím čtení povedený soundtrack z not dua Hans Zimmer – Rupert Gregson-Williams. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

?????????? Ďaleko za hranicou akceptovateľnej znesiteľnosti. Toto bude s odstupom času skoro určite hodnotené ako jeden z najhovadskejších hollywoodskych filmov desaťročia. Od prvých minút som nechápavo krútil hlavou nie ani tak nad tým, čo je nejaká osoba schopná dať na papier, ale, to hlavne, nad tým, že jej na to niekto poskytol 60 miliónov dolárov a že taký sračkový scenár zaujal Russella Crowea, Colina Farrella, Williama Hurta, Jennifer Connelly a Willa Smitha. Rodičia v pohode dajú bábätko na loďku a tú spustia na otvorené more, čo sa možno dá chápať v Súboji titanov, ale toto nie je Súboj titanov. Trvá to smrtiace, smrteľné a len ťažko znesiteľné (až neznesiteľné) dve hodiny, počas ktorých som uvažoval, či je mi odpornejší výkon totálne nesympatického Crowea alebo štyridsiatnika Colina, pomaly ale isto musiaceho brať do úvahy, že by mal brať nejaké podporné prípravky na bolesť kolien, čo mu ale nebráni (ale malo by!) v hraní roztopašného mladíka. Fascinovala ma dvojminútová rolička pre Willa Smitha a to, ako z deja miznú zásadné postavy a nikoho, napríklad režiséra, to netrápi (kamarát-černoch, stará šéfredaktorka, Will Smith). Desili ma obludné, nepochopiteľné a nelogické rozhodnutia postáv. Otec radšej dobrovoľne vybuchne vinou pokazeného kotla, namiesto toho, aby proste kurva vyšiel von z domu a X desaťročí žil s dvomi milujúcimi a milovanými dcérami. Chalan sa radšej nechá dobrovoľne umlátiť k smrti, než by vyskočil na zázračného, lietajúceho koňa, nachádzajúceho sa približne 25 centimetrov od neho. Magor hodinu a pol krvavo prenasleduje týpka a potom sa uspokojí s tým, že ho zhodí z mosta do vody. Znepokojili ma i drobné krvavé a sexuálne motívy. Hm. Myslel som, že to mala byť rozprávka, ale asi som to nepochopil. Príbeh je strašne stupídny a radšej som nad ním ani príliš nerozmýšľal. O tom, že režisérovi bolo všetko jedno, svedčí množstvo odlfáknutých vecí (napr. je jasne povedané, že Connelly býva na 12. poschodí, Colin do daného bytu príde, vidíme oknom von na ulicu a evidentne ide max. o tretie poschodie). Tento film je proste ako zraz poisťovacích agentov a nábor agentov OVB dokopy. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (13)

  • Snímka vyšla aj pod názvom A New York Winter's Tale. (MikaelSVK)
  • Na výrobu vizuálnych efektov bola najatá firma Rhythm and Hues, ktorá však v roku 2013 skrachovala. Dokončiť ich preto musela iná - Framestore. (misterz)
  • Když byl Colin Farrell dotázán, který z hereckých partnerů mu nejvíce imponoval, odpověděl, že po práci si mohli procházet natočené scény a místo těch svých vždy sledoval scény Russella Crowa. Byly prý naprosto úžasné. (Terva)

Súvisiace novinky

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (viac)

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

03.02.2012

V uplynulých měsících zhubl k nepoznání a je připravený do akce. Jenže co to bude? Darren Aronofsky mu právě nabídl hlavní roli v biblickém eposu Noah (poté, co kvůli vytíženosti odmítli Christian… (viac)

Reklama

Reklama