Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z najúspešnejších slovenských hudobných filmov režiséra Dušana Rapoša o prvých láskach a neláskach, priateľstvách i rozchodoch mladých ľudí. Príbeh veľkej lásky krásnej Zuzany (Eva Vejmělková) a skromného Olina (Jiří Bábek). Hrdinami príbehu sú 15-roční školáci, ktorí práve ukončili základnú školu a prežívajú svoje posledné prázdniny pred tým, než sa rozídu na rôzne stredné školy. Stredobodom všetkého je opustená vyschnutá fontána uprostred sídliska, kde sa všetci schádzajú. Hviezdami partie sú dve pekné dievčatá: Bela a Zuzka. Film však sleduje nielen ich osudy, problémy, pocity i chovanie v rôznych životných situáciách, ich lásky, omyly i uzmierovanie. Mozaiku dopĺňajú postavy ich rodičov, súrodencov a ďalších dospelých, medzi ktorými je výraznou postavou najmä starý pán Domorák (Miloslav Holub), ktorý mladých neustále kritizuje. Z partie sa najviac pozornosti venuje mladému budúcemu automechanikovi a muzikantovi Olinovi, ktorý sa z lásky k Zuzane rozhodne opraviť starú fontánu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (192)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Slovenský muzikál z paneláku na způsob Takmer ružového príbehu. Pokračování jsou fascinující zážitky ze sekce filmů pro otrlé diváky. Spojení Vejmělkové a Rapoše se nicméně ukázalo jako fatální a první Fontánu lze hodnotit pozitivně zejména ve srovnání s českým Discopříběhem. ()

anli 

všetky recenzie používateľa

Muzikalovy hit 80-tych let v celem Ceskoslovensku.Puvabna,mladicka,tehdy jeste neznama,Eva Vejmelkova a nejposlouchanejsi pisnicky te doby a zrodil se hit.Ano,urceny predevsim mlademu pubiku,tedy o mladych pro mlade,ale myslim,ze i po letech ma sve kouzlo.Jednoduchy pribeh a scenar.Slusna rezie,vcetne hudebnich pasazich a velmi prirozeni mladi herci.Myslim,ze prave proto se film stal takovym hitem.U me ma jasnych 55%. ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

No, asi takhle - Fontána není nějak špatný film, zapadá do svojí kategorie a kromě několika opravdu povedených písniček (určených především osobám ženského pohlaví o generaci starším než jsem já:)) a kouzelné slovenčiny mladičké Evy Vejmělkové nepřináší skoro nic...tedy alespoň mně ne:) To by bylo na dvě hvězdy, protože vyložená ztráta času první Fontána není, to je až ta druhá:) A ta třetí je, ehm, příšerná, to je asi to slovo:) A ta třetí hvězda je za nefalšovanou radost v očích mojí přítelkyně;) ()

montenegro 

všetky recenzie používateľa

Film je to z dnešního pohledu asi sotva průměrný, ale viděno tehdejším pubertálním okem mega mega nadprůměrný- žrali jsme to neskutečně. Ta jedna hvězda navíc za písničky od Elánů ("dvaja, aké krásne je byť dvaja, aké zváštne je mať rád"). Eva bývala krásná holka a Jiří Bábek mi i dneska připadá neskutečně sexy:-) Romantika hadr:-) Škoda přeškoda, že natočili ještě dvojku a trojku. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Sídliskový, romantický muzikál. Vôbec to nie je dobré. Nepáčilo sa mi to. "Fontána pre Zuzanu" je útrpne panelákovo šedá. Nepáčila sa mi protivná, vtieravá hudba a znervozňovali ma nekvalitné herecké výkony. Vadilo mi to, celé mi to liezlo na nervy. Filmy Dušana Rapoša som nikdy nevedel oceniť. Podľa mňa je to velice biedny režisér. Ani týmto, mnohými preceňovaným, snímkom ma nedokázal osloviť, zaujať, či pobaviť. No to, čo predviedol vo svojich neskorších dielach, bola ešte väčšia mizéria. * ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (32)

  • Film sa počas prvých šesť dní premietal vo vyše 40 kinách v Československu aj viackrát denne. (Raccoon.city)
  • Film sa natáčal v Bratislave, Hrušove a Uherskom Hradišti. (Raccoon.city)
  • Príbeh Fontány pre Zuzanu inšpiroval vznik rovnomenného muzikálu, ktorý mal premiéru v októbri 2008. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama