Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z najúspešnejších slovenských hudobných filmov režiséra Dušana Rapoša o prvých láskach a neláskach, priateľstvách i rozchodoch mladých ľudí. Príbeh veľkej lásky krásnej Zuzany (Eva Vejmělková) a skromného Olina (Jiří Bábek). Hrdinami príbehu sú 15-roční školáci, ktorí práve ukončili základnú školu a prežívajú svoje posledné prázdniny pred tým, než sa rozídu na rôzne stredné školy. Stredobodom všetkého je opustená vyschnutá fontána uprostred sídliska, kde sa všetci schádzajú. Hviezdami partie sú dve pekné dievčatá: Bela a Zuzka. Film však sleduje nielen ich osudy, problémy, pocity i chovanie v rôznych životných situáciách, ich lásky, omyly i uzmierovanie. Mozaiku dopĺňajú postavy ich rodičov, súrodencov a ďalších dospelých, medzi ktorými je výraznou postavou najmä starý pán Domorák (Miloslav Holub), ktorý mladých neustále kritizuje. Z partie sa najviac pozornosti venuje mladému budúcemu automechanikovi a muzikantovi Olinovi, ktorý sa z lásky k Zuzane rozhodne opraviť starú fontánu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (192)

PROCESOR 

všetky recenzie používateľa

Ohromná ubíjející sídliště co vyrostla za komunistů a první lásky puberťaček a zkušenosti s kluky. Dokonce si vzpomínám, že jsme na to šli se základkou. My těžký frajeři ze sedmý jsme už samozřejmě věděli,(od těch co na tom už byli), že si Evička sundá tričko. V dobách kdy nemálo kluků bylo vydřenejch z Angeliky to byla mňamka, zvlášť kdy se dávala hvězdička před filmem snad u každý kriminálky. Zpátky k filmu, kromě nostalgie z dětství vzpomínám, že se mi líbily i ty písníčky. Na letním táboře poté vypukla "móda" a nosily se dudlíky kolem krku a kdo měl navíc tenkou kůžičku kolem zápěstí to byl úplný king. ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Fontána 1 mě příjemně překvapila. Atmosféra letních prázdnin na panelovém sídlišti v nevinně komunistické Bratislavě, běžné problémy náctiletých, teror důchodců, pohodové obsazení... Nostalgie jak bejk. A jak jsem alergickej na Vašo Patejdla, tak sem se ten jeho soundtrack hodil. Kdyby tak chudák Zuzana tušila, kam její život šílený scénárista zavede v dalších dílech :) ()

Reklama

BlueNeon81 

všetky recenzie používateľa

V porovnaní s ostatnou tvorbou Dušana Rapoša vysoký nadpriemer, ale na bežné pomery jeden veľmi priemerný film, kde jeho klady sú dobová hudba a herecký výkon Slava Záhradníka (áno, ten Oné z Pacha), inak je to veľmi kŕčovitý až banálny príbeh o dospievajúcej mládeži 80tych rokov. Predabovaná neplnoletá Vejmělková s náhodne odhaleným bujným poprsím je ešte jeden klad, ale ten sa už týka trilógie samotnej (veď ako je možné, že rodená Bratislavčanka hovorí v dvojke československy a v trojke česky? najväčší fail v kontinuite), jej potmavšia kamarátka s bizónmi v podpazuší s hlasom Zuzany Tlučkovej, či postava Zuzaninej staršej sestry, ktorá je tak príšerne naivná a infantílna, že to trieska dverami, už patria k mnohým nedostatkom filmu. Ale ako som spomenul, je to priemer. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Sídliskový, romantický muzikál. Vôbec to nie je dobré. Nepáčilo sa mi to. "Fontána pre Zuzanu" je útrpne panelákovo šedá. Nepáčila sa mi protivná, vtieravá hudba a znervozňovali ma nekvalitné herecké výkony. Vadilo mi to, celé mi to liezlo na nervy. Filmy Dušana Rapoša som nikdy nevedel oceniť. Podľa mňa je to velice biedny režisér. Ani týmto, mnohými preceňovaným, snímkom ma nedokázal osloviť, zaujať, či pobaviť. No to, čo predviedol vo svojich neskorších dielach, bola ešte väčšia mizéria. * ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

80. roky a tento muzikál, to je proste klasika. Elánovské pesničky do toho, krásne dievčatá, socialistická krajina so svojimi krásami a problémami, trocha srandy, trocha toho staršieho štýlu, proste zaujímavý film, ktorý však mal veľa výpadkov, no aj kultových momentov, ako bola napríklad jazda na motorke, či šantenie vo fontáne. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (32)

  • Pri natáčaní filmu si režisér Dušan Rapoš a Eva Vejmělková, predstaviteľka Zuzany, padli do oka natoľko, že sa vzali v Las Vegas a žijú spolu dodnes. (Raccoon.city)
  • Vašo Patejdl sa kvôli práci na iných projektoch nezúčastnil natáčania a známe hudobné hity napísal len podľa obrázkov z filmu. (Raccoon.city)
  • Variant názvu filmu bol aj Tak ahoj, fontána detstva! (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama