Reklama

Reklama

Film Veľký zázrak vznikol na motívy skutočnej udalosti, ktorá zasiahla ľudí po celom svete. Rozpráva úžasný príbeh televízneho reportéra z malého mesta (John Krasinski) a zapálenej aktivistky (Drew Barrymore), ktorí sa spolu s podporou znepriatelených svetových mocností pokúsia zachrániť rodinu majestátnych veľrýb uviaznutých pod ľadovým príkrovom Severného ľadového oceánu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (27)

Trailer

Recenzie (80)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Film o zachrane velryb, ktore uviazli v ladovom mori. Dokonca spolupracuju vo filme USA spolu so USSR. Ako namet a scenar su len podpriemerne, ale Krysten Bell je aspon sexica a na poriadny heteracky seks je holka ako stvorena. PS : nabuduce natocte film o tom, ako 8 jadrovych krajin spolupracuje pri zachrane 50 hajzlovych pavukov, tupci. Fakt neskutocne o com niekto dokaze natocit film ...... 40 % ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

„V Arktíde nie je nič brnkačka, preto dávate 2000 dolárov ľuďom, čo nedokončili strednú, aby tam pracovali.“ ___ Táto krásna zoologická dráma, akých sa v prírode denne bez účasti človeka odohrávajú miliardy, veľmi názorne predvádza, že stačí spraviť mediálny humbuk a ľudia sú schopní zaktivizovať sa k čomukoľvek. Pritom situácia v začiatku bola bezproblémová – Inuiti podľa svojho práva by sa o uviaznuté veľryby raz-dva (a s úctou) postarali a všetky tie vynaložené obrie prostriedky sa mohli ďaleko efektívnejšie použiť na čokoľvek iné. Takže ten pekný „humánny“ príbeh je v druhom pláne skôr absurditou výstižne vyjadrujúcou pomýlený vzťah širokej verejnosti k prírode (podobný tomu ako sú ľudia celí diví do záchrany pánd, lebo sú roztomilé, ale stovky iných, rovnako ohrozených druhov sú im ukradnuté, lebo nie sú „pekné“). Sledujeme plytvanie, ktoré by bolo ospravedlniteľné jedine tým, že sa ľudia tak „humánne“ a nesebecky správajú bežne (čo sa nedeje) alebo že by sa jednalo o zvlášť ohrozený druh (čo sa nejedná). ___ VEĽKÝ ZÁZRAK teda najviac vypovedá o vplyve médií a tom, ako veľmi nám pôsobia na život. Aj vzťah k prírode je utváraný skrze ne. Medialita našej doby je tu parádne tematizovaná po celý čas, ale nenápadne stupňuje obrátky množstva pohľadov v tej nafúknutej bubline až do konca, kedy dôjde k debate o pomoci sovietskeho ľadoborca – a vtedy už divák na nejaké zaseknuté veľryby takmer zabudol. Sú len zámienkou, na ktorej sú výstižne vyjadrené názory a postoje všetkých účastníkov od Eskimákov, cez ropných magnátov a spravodajcov naháňajúcich sledovanosť, až po prezidenta USA, ktorí všetci sledujú vlastný prospech a rozruch okolo veľrýb v ťažkostiach je pre väčšinu z nich dobrou príležitosťou k vylepšeniu svojho obrazu na verejnosti. Pre priemerného diváka je to pritom príbeh o tom, ako sa prebudila ľudskosť a prekonala všetky prekážky - a aj priemerný divák má pravdu. Mňa by pritom ďaleko viac zaujímala situácia, keby sa záchrana nepodarila (s cynickým záverom, ako zachránené veľryby vzápätí ulovili japonskí veľrybári) a ututlávanie rozbúrených vášní... ___ Každopádne, táto zabudnutá epizóda mediálnych dejín zo záveru studenej vojny je dôkazom, že svet je plný dobrých príbehov a tento film jeden z nich oživuje, pričom privádza na scénu celú plejádu zaujímavých postáv reprezentujúcich rozličné prostredia a profesie od horkokrvnej aktivistky Greenpeace „...a ja tým plačúcim deťom poviem, že tie veľryby zabil Ronald Reagan“, cez dvoch odvážnych podnikavcov so svojim podomácky zostrojeným vynálezom, až po pilota národnej gardy „Keby aj volal prezident, mám dôležitejšie veci na práci!“. Na záver len povzdychnutie nad tým, čo všetko by ľudstvo dokázalo, keby nebolo malicherných „ľudských“ záujmov (a otázka či sú životy troch veľrybovcov sivých malichernosť)... ()

Reklama

Beastmaster4 

všetky recenzie používateľa

Ačkoliv mám zvířata hodně rád a filmy o nich a s nimi též, tak mě podobné happy záchranářské kousky nechávají celkem chladným. Příběh typu, zachráníme zvířátko, pár lidí se přitom zamiluje, pár lumpů najde kousek dobra v srdci a nakonec si všichni zatleskáme, nějak nežeru. Film je dle skutečné události, bohužel o této záchraně velryb v minulosti nic nevím, tak nemohu soudit a porovnávat co je ve filmu limonáda a co zrnka pravdy. Na mě to celé působilo moc růžově. Roztomilá Drew Barrymore byla sice pořád stejná (rozumí střelená, hezká a roztomilá), ale to je vše, co mě dokázalo zaujmout. Komicky pak už jen vypadaly triky skákajících velryb. Celkem tedy průměrná rodinná podívaná, kterých jsou hromady a hromady. Nic co by vyčnívalo, spíše pěkně zapadlo mezi ostatní podobné. Ale aspoň něco, co zas ukáže na problémy obyvatel naší planety (a tím nemyslím nás lidi). ()

Tyny 

všetky recenzie používateľa

Moc jsem se těšila, až se na Máme rádi velryby podívám. I přesto, že začátek mi přišel zvláštní, vydržela jsem se na film koukat dál. Vprostřed filmu, kdy mělo být největší napětí s velrybami to prostě nebylo ono. Scénky s velrybami byli sice pěkné, ale to je tak všechno co můžete od snímku očekávat, jelikož celý film je mdlý a šíleně roztahaný. ()

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Krásné, dojemné a hlavně podle pravdy. Opravdu srdcervoucí, chvílemi jsem byla celkem sentimentální. Drew Barrymore předvedla více než perfektní výkon a řekla bych, že celý snímek stojí na ní a na velrybách. Je zde výborně zpracovaný světový problém a pýcha lidí, publicita, sláva ale také cit a pomoc. Napětí v některých chvílích se opravdu dalo krájet, držela jsem všem "záchranářům" palce a chtěla aby to dobře dopadlo. Skoro bych řekla, že tam není téměř nic romantického až na poslední 2 minuty, což je dobře, jelikož se to do tohoto filmu ani moc nehodí. Rozhodně skvělá podívaná, lepší 4 hvězdy! ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • V dnešnej dobe ľudia nechcú, aby snímky generované počítačom vyzerali skutočne. Chcú, aby vyzerali cool. "Išiel som do reality," hovorí K. Kwapis. (Cue1)
  • Greenpeace aktivistka, ktorá je vo filme pomenovaná ako Rachel Kramer (Drew Barrymore), sa v skutočnosti volá Cindy Lowry. (whack)
  • Každý z robotov vážil 750 kg – živá dospelá veľryba cca. 150 ton. A kedže neplávali, boli na ich pohyby vo vode za potreby hydraulické žeriavy. (Cue1)

Reklama

Reklama