Reklama

Reklama

Arrietty ze světa půjčovníčků

  • Japonsko Kariguraši no Arrietty (viac)
Trailer

VOD (1)

Počuli ste už o svete maličkých človiečikov, ktorí žijú medzi múrmi a pod dlážkou našich domov? Animovaný film z tvorby japonského štúdia Ghibli, ktoré je nielen doma, ale aj na celom svete absolútnou špičkou v produkcii animovaných filmov pre celú rodinu, vychádza zo známej rozprávky britskej spisovateľky Mary Nortonovej. Scenár filmu pripravil Hajao Mijazaki a réžie sa ujal animátor Hiromasa Jonebajaši, ktorý sa podieľal na väčšine produkcie štúdia, počínajúc legendárnou Princeznou Mononoke. Rozprávanie filmu sa sústredí na vykreslenie fantastického sveta piadiľudkov, ktorí si všetko, čo potrebujú k životu, požičiavajú od obyvateľov domu. Štrnásťročná Arrietty takto so svojimi rodičmi žije v dome, kde býva babička chlapca Šoa. V deň, keď Šó príde, Arrietty práve čaká jej prvá výprava s oteckom pre zásoby do svetaveľkých ľudí. (TV JOJ)

(viac)

Videá (18)

Trailer

Recenzie (181)

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Není to taková pecka jako Myziajakovi nejlepší kousky, ale ta grafika je hodně podobná. Příběh taky hodně podobný a celkově to do sebe hezky zapadlo. Zajímavý na tom je, že dcerka to viděla už tak 3x, já zatím jednou na tři pokusy :o). Ale nápad s pidilidma fakt pěknej. A k tomu taková ta lidksá ochota a dobrost + spousta ponaučení... ()

Fíla 

všetky recenzie používateľa

Dokonalý animovaný film. Jednoduchý příběh, výborná stopáž a nádherně namalovaný film. Velice krásná Arrietty a smutný chlapec, který má nemocné srdce a Arrietty mu dá důvod znovu žít, dá mu sílu pro jeho další cestu. Nemohu hodnotit jinak, než stoprocentně. Někoho to za srdce nevezme, ale nás slabší povahy, to rozseká. ()

Reklama

Whetley 

všetky recenzie používateľa

Prostě malé, roztomilé a vtipné. Moc se mi líbí představa, že bych měl doma takové malé lidičky. Scénář a režie jsou prostě perfektní, především v tom, jak příroda reaguje na dění okolo. Nic není násilné, nic není navíc, přesto je to upřímné, emotivní nebo možná spíš pocitové. Nolanovky se můžou jít (po emocionální stránce) oproti těmhle filmům bodnout, ()

Illioplius 

všetky recenzie používateľa

Veľmi krásny a dojímavý film. Povedal by som, že hoci nemá originálny námet, má dosť originálne spracovanie tohto námetu, lebo sa na na jednej strane nič nehrá a na druhej strane nie je ani hlúpo naivný. Je to uveriteľné zobrazenie sveta, ako by asi vyzeral, ak by v ňom žili malí ľudkovia. S rovnakými problémami ako veľkí ľudia a s podobnými osudmi; samozrejme, netreba zabúdať, že malí ľudia musia byť obozretnejší, lebo sú vystavení väčším nebezpečenstvám. Vyzdvihujem taktiež prepracovanie detailov, napríklad správanie sa vody v tak malej mierke, a takisto aj prepracovanie prostredia, teda najmä prírody. Štúdio Ghibli sa teda udržiava na veľmi dobrej úrovni, napriek tomu, že film z prostredia skutočného sveta sme od nich už nemali riadne dlho (11 rokov, ak za ostatný považujeme My Neighbors the Yamadas). Pre mňa osobne sú takto situované filmy nemenej dobré ako tie z prostredia fantázie. ()

Tsukikage 

všetky recenzie používateľa

Moc se mi to líbilo, jakoostatně všechny miyazakiho filmy. Supervykreslený svět malých lidiček. Občas mě některé reakce fakt překvapily, takhle bych se nikdny nechoval. Celé mě to vede k zamyšlení. Co kdyby byli všichni lidi takhle malí. Asi bychom nedoletěli do vesmíru, asi bychom se nepotopili až na dno moře, asi by nám všechno trvalo pomaleji, ale na druhou stranu bychom měli víc věcí, stačilo by nám míň jídla a všeho, bohužel bychom museli vyhubit vic druhů. Ale otázka je, přežili bychm vůbec? Já si myslím, že určitě. Upřímě věřím v člověka a jeho sílu a chytrost. A co kdyby nás polovina byla malých a druhá velkých. Museli bychom si dávat veliký pozor, aby jedni ty druhé nevyhladili a přežili oba národy do nových dní. Vlastně tahle situace tu, při vzniku lidstva, už byla. Zjednodušeně existovali dva druhy opic: velcí a malí. Z koho myslíte, že jsme se vyvinuli?..............................................(mezera pro přemýšleni)............................................... Ti z vás, co tipovali nebo věděli, byli to ti malí. To oni se zvládli adaptovat a vyvinout se. No zkrátka tenhle film je něco víc než jenom pohádka. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (4)

  • Snímek v roce 2011 vyhrál cenu Japonské akademie v kategorii nejlepší animovaný film. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené