Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzdať sa svojho hrdinského alter ega ukrytého za maskou superhrdinu zachraňujúceho svet a žiť úplne obyčajný a zrejme i tak trochu nudný život v anonymite sa možno spočiatku javilo ako celkom dobrý nápad... No našťastie netrvá dlho a Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) a Hit-Girl (Chloë Grace Moretz) si uvedomia, že svojmu osudu nikto neujde – a oni rozhodne nie sú výnimkou z tohto pravidla! Svojimi činmi totiž neplánovane inšpirovali celkom slušnú kôpku amatérskych nadšencov, ktorí sa teraz vo vlastných superhrdinských kostýmoch preháňajú ulicami v snahe chrániť potrebných a bojovať s všadeprítomným zlom a nespravodlivosťou. Hovoria si Justice Forever, vedie ich svojrázny plukovník Stars and Stripes (Jim Carrey) a ich protivníkom je niekto, koho Kick-Ass a Hit-Girl veľmi dobre poznajú - po pomste bažiaci zákerný maskovaný zbabelec Red Mist (Christopher Mintz-Plasse), ktorý si však medzičasom vymyslel novú prezývku. Oveľa hulvátskejšiu, no tiež tak akosi, ehm, priliehavejšiu... The Motherfucker. V meste to nebezpečne vrie a je nepochybne len otázkou času, kedy zlovestné bublanie pod povrchom vystrieda niečo oveľa, oveľa horšie! (TV Markíza)

(viac)

Videá (25)

Trailer 3

Recenzie (1 067)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Bavil jsem se hodne. Mel jsem dost obavy, ale nastesti film nijak vyrazne nevymeknul, takze o krev a fuckovani neni nouze. Vraci se hlavni hrdinove, obzvlast Plasse je ultimatni uchylacek a do toho spousta novejch zabavnejch postav a drsnackej Carrey, kterej se bohuzel na place moc dlouho neohreje. Muj hlavni a vicemene jedinej problem s filmem je ten, ze to cely pusobi jako prvni dil. Postavy neustale resi, co to obnasi byt superhrdinou v realnym zivote, neustale s necim zacinaj, na neco se pripravujou a tak furt dokola, ve vysledku se tak ve filmu spis keca nez kona a misty to zacne bejt trochu otravny. Ale i tak porad solidne zabavna a krvava jizda. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Průměrná teenagerská ptákovina, která zvládá parodovat a odkazovat k velké škále žánrů, od superhrdinských fláků až po Protivný sprostý holky (jako fakt), ale bohužel v ní nenajdeme jedinou nadstandardní a zapamatování hodnou scénu. Moretz je furt stejně supr, ale dostává nějak nesmyslně málo prostoru, a příslib v podobě účasti Jima Carreyho vyústil v jeho nejzbytečnější a nejnudnější roli kariéry. Bez Vaughna to hold nepůjde, byť snaha se upřít nedá... 60% ()

Reklama

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Po pravde mi nebere, ako môže tak vyznením uondaná a žánrovo neukotvená hystéria vyvolávať toľko odduševnelých ovácií. Dvojka možno je klasickejšie, resp. súdržnejšie vyrozprávaná a mermomoci sa snaží rozvinúť a znásobiť Matthewom nekorektne nakopnutý fenomén "reálneho" superhrdinstva, ale okrem onoho monotónneho (miestami až trápneho) doprofilovania povahových čŕt ústredných postáv (Kick-ass, Hit Girl, Motherfucker) a zaradenia skupinového wow efektu ala "Justice League" a ich rivalov, s ničím extra osožným teda neprichádza. Skôr je patrný deficit dospeláckej elity (či už kladnej alebo zápornej), na Big Daddyho sa len batmanovsky spomína, Frank D'Amico na veky odpočíva po zásahu bazukou a Colonel Stars and Stripes stihne nechať amputovať jeden pohlavný úd, rozbiť dve-tri držky, prehodiť pár cool slovíčok a je tzv. na furt uprataný. Potom tu máme fakt, že už jednotka mala trochu problém s relevantným odôvodňovaním grafického násilia, ale Vaughn sa k tomu aspoň staval s určitou príčetnosťou/nadhľadom a zobrazované ubližovanie na zdraví buď hravo štylizoval do podoby opojného filmového jazyka alebo prešibane - cez sociálne siete a iné média - reflektoval onu validovanú "normálnosť" pre on-line generáciu. To Wadlow sa s tým nesere, bez okolkov a bez väčšieho zmyslu morduje nielen nevinných ľudí/záujmové osoby, ale kvôli hybridnému prepínaniu medzi nemiestnou tragédiou a rozjuchanou komédiou, infantilným patetizmom a falošným nihilizmom, šestákovému spracovaniu kľúčových potyčiek a nedostatku trefných narážok či gagov, aj celý potenciál. Ani neviem prečo tomu vlastne dávam trojitú…možno pre to šarmantné nakopávanie prdelí v podaní herecky dospievajúcej Chloe Grace Moretz, pravdepodobne aj vďaka úsilu zrkadliť punkovosť predlohy a asi aj, tak povediac…z ľútosti. ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Chyběl tomu ten neskutečný drive a intenzita předchozího dílu. Matthew Vaughn dokázal natočit hned několik scén, které by si člověk mohl pouštět pořád dokola a dokola, v pokračování žádná taková scéna není, celý film víceméně člověk stále doufá, že už za chvíli přijde ten moment, který ho zvedne ze sedačky, ale ten moment nikde. Navíc se vytratila ta příjemná nadsázka, film tak trochu nezvládá přechody z humorných částí do těch vážnějších, mnohokrát jsem nevěděla, jestli se mám smát, nebo to brát vážně. Pak mi ještě vadilo, jak moc je film rozkouskovaný, taková část ze střední školy byla vyloženě pouhá výplň a působila stejně jako tuctové teenagerovské filmy. Odstranění některých postav v průběhu filmu jakoby vůbec neměla smysl a byla tam jen proto, že byla v předloze, přitom si velmi dokážu představit, co by z takové smrti některé postavy dokázal vytěžit Vaughn. Asi nikdo nemůže čistě napsat, že Kick-Ass 2 je špatný film, já se nenudila, stále je to komiks, který zcela vybočuje a porušuje všechna pravidla a zákony, zkrátka tomu jen chybí ta Vaughnova geniálnost, která předchozí film vytáhla do nedostižných výšin. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Je mi jedno, že jednotka je lepšia. Dvojka je neskutočný nárez aj bez Vaughna. Matthew Vaughn síce ostal na producentskej stoličke, čo si myslím, že je len plus, ale miestami ma dvojka bavila o niečo viac. Druhý Kick-Ass má hlavne výhodu v tom, že nemusí začínať a môže sa riadiť Hollywoodskym pravidlom všetkého viac. Jeff Wadlow spĺňa toto pravidlo na výbornú a v druhom Kick-Ass je toho rozhodne viac. Akcie majú o niečo lepšiu choreografie, je ich viac, hlavné dve postavy sú o niečo dospelejšie, zaujímavejšie a jedna z nich aj zas o niečo krajšia, no prvý diel ma trochu navrch v príbehu. Ťažko povedať, ktorý diel je lepší, pretože ja som sa pri oboch zabával kráľovsky. P.S.: počkajte si za titulky, čaká tam na vás Vyjebávač. 90% - 5* ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (42)

  • Dave (Aaron Taylor-Johnson) má vo svojej izbe plagáty komiksov nakreslených Markom Millarom, autorom komiksového "Kick-Assa". Jeho meno možno taktiež vidieť na vrchu plagátu počas flashbacku na cintoríne. (8HitBoy)
  • Hláška „pants on fire“, kterou Zabíjačka (Chloë Grace Moretz) použije po souboji s pouličními lupiči, pochází z říkanky „liar, liar, pants on fire“, v plné verzi: you liar, you liar, your pants are on fire, your nose/tongue is as long as a telephone/telegraph wire, která se používá jako reakce na něčí lež. V českém dabingu zazní – vzhledem k situaci – mnohem vtipnější „lež má krátké ruce“ (podle přísloví „lež má krátké nohy“). (Stan Borowitz)

Súvisiace novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (viac)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (viac)

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

01.08.2018

Poněkud zvláštní projekt si společně vybrali režisér druhého Kick-Ass Jeff Wadlow (Vadí nevadí) a hororový producent Jason Blum (Uteč). Chtějí totiž adaptovat seriál Fantasy Island z roku 1977, ve… (viac)

Dvojka Kingsman je na cestě

Dvojka Kingsman je na cestě

13.06.2015

Režisér a scenárista Matthew Vaughn (X-Men: První třída, Kick-Ass) se filmovým pokračováním vyhýbá. X-Men: Budoucí minulost i Kick-Ass 2 se museli obejít bez něj, jeho nejnovější film mu ale přirostl… (viac)

Reklama

Reklama