Reklama

Reklama

Vizuálne ohromujúcou a strhujúcou akciou vtiahne James Cameron diváka späť do úžasného sveta Pandory, vďaka čomu pôjde o filmový zážitok najvyššej intenzity. Dej sa odohráva po uplynutí viac ako desiatich rokov od udalostí z prvého filmu. Avatar: Cesta vody prináša príbeh rodiny Sullyovcov (Jakea, Neytiri a ich detí). Sledujeme hrozby, ktorým rodina čelí, odhodlanie, s ktorým si jej členovia poskytujú pomoc, zápasy o prežitie, i tragédie, ktoré ich postihnú. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (14)

Trailer 12

Recenzie (1 323)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Dlho som čakal na tento moment. Každý nový Cameronov film je udalosť, míľnik a vzor, ktorému sa iní roky snažia priblížiť. Nový smer a trendy udal aj tu, no tesne pred návštevou kina som takmer podľahol negatívnejším ohlasom, našťastie tých pozitívnych bolo o dosť viac. Kritiku jednoduchého príbehu som ignoroval. Každý, kto to s filmami myslí vážne a má niečo napozerané predsa dobre vie, že J. Cameron v žiadnom svojom filme nemal zložitý príbeh. Obsah každého jeho filmu zhrniete do jednej, max. dvoch viet. Popravde po úvodných 15-20 minútach som bol mierne sklamaný, že nevidíme nič nové, ale ok pochopil som, že to bol iba rozjazd a pripomienka pre tých, ktorý prvého Avatara dlho nevideli. Akonáhle sa však Jake Sully stiahne s rodinou do nového prostredia je to úžasné. Scény z podmorského sveta sú neskutočné, ako živé...Vzťahy a množstvo postáv sú výborne vykreslené, všetko je prehľadné, pútavé  a nádherne nasnímané. Akčné scény to je proste radosť pozerať. Učte sa a dobre pozerajte všetci, akože režiséri! Takto sa robia pútavé a hlavne prehľadné akčné scény! Záver v niektorých momentoch môže pripomenúť Titanic či T2, sú to však iba záblesky. Páčila sa mi postava Kiri, samozrejme aj všetky ostatné. Emočne ma to tiež párkrát zomlelo, to je znamenie, že všetko funguje ako má. Klobúk dole, toto dokáže iba Cameron...Nemám veľmi čo kritizovať, preto plný počet. Videl som 3D verziu, tiež zaujímavý pohľad a posun vpred, no teším sa na kvalitnú 2d verziu na blueray disku. Som však názoru, že všetkého veľa škodí a som za, aby Avatar skončil tretím dielom. Nemyslím si, že to diváci budú žrať aj na 4-5 krát...Treba vedieť kedy skončiť a zdá sa, že Cameron to vie, pretože niečo naznačil. Vraj 4-5 diel nebude točiť on, ale niekto iný. Ak to tak bude je to fajn pre Camerona a nás divákov, no nie pre značku Avatar. Tá časom v rukách iných režisérov dopadne presne ako Terminátor. Ak ste dlho neboli v kine a máte deti, možno aj staršie, je to ten pravý film za ktorý sa oplatí zaplatiť vstupné. 100%. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Hoci druhý Avatar neprináša po obsahovej stránke nič nové, spôsob, akým Cameron prepája nadčasové myšlienkové posolstvá s dokonalou audiovizuálnou stránkou, ma vždy ohromí. Cameron opäť rozpitváva jemu blízke témy. Narastajúci tlak priemyselno-zbrojárskeho komplexu na úkor ničenia ekosystémov, arogantnosť ľudského druhu, ktorý si expanzívne podriaďuje prírodné bohatstvo a cudzie územia či apel na silné rodinné väzby. Navyše ako vždy rešpektuje zákonitosti mainstreamového veľkofilmu - od vizuálne úchvatného akčného začiatku nostalgicky previazaného s jednotkou sa presunieme do nových lokácií, kde tempo spomalí, nechá vyniknúť vzťahy medzi postavami a zároveň očarúva dych berúcimi morskými zábermi (scény s "veľrybami" sú pre mňa najväčším highlightom filmu), aby nás vzápätí odrovnal epickým finále plným zbesilých bojových sekvencií. Hollywoodu, bohužiaľ, vládne iba vyprázdnený Marvel, preto druhého Avatara považujem po každej stránke za najveľkolepejší blockbuster za veľmi dlhú dobu a rada by som videla jeho nomináciu na Oscaroch. Za tie silné eko posolstvá, ktorými Cameron pranieruje dnešný svet, by si to zaslúžil. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Vlastne jsme dostali to samy, co minule, coz je po nakejch 13 letech vlastne smutny, ale uprimne, ani jsem nic jinyho necekal. Film je sice silene dlouhej, ale krome prostredni casti u morskyho kmene svizne odsejpa a prvni a posledni tretina je vlastne nepretrzita akce. Pribehove to je proste kopie jednicky, dej neprinasi absolutne nic novyho a vlastne se za celej film ten pribeh ani nikam moc neposune, Cameron si tu nakousne par motivu do pristiho dilu, ale to je tak vsechno. Navic vecny opakovani motivu, kdy tatka kaze synum, at se chovaj slusne a ty stale dokola neposlouchaj, zacne bejt po case trochu otravny. Hudba je fajn, ale nijak zvlast nestrhne. Co se tyce hercu, uprimne receno, asi by tu ani nemuseli bejt, Cameron by si vystacil s digitalem. No a tim se dostavam k hlavnimu lakadlu. Vizual je opet zase naprosto vybrousenej k dokonalosti, trikove nic lepsiho neuvidite, kino s 3D je tady naprosta nutnost, HFR vypada taky perfektne, misty ani nesledujete film, ale dokument o podmorskym zivote, proste naprosta pecka a je vlastne skoda, ze Cameron takovym vizualem plejtva na takhle nezajimavej scenar. Celkove proste to samy, co minule, pokud vas bavil prvni dil, bude i tenhle, ale ze bych film musel videt podruhy a natoz jen v televizi, to asi ne a fakt doufam, ze v dalsim dilu bude Cameron ladit nejen triky. Slabsich 5*. ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Vydýchaný, těžký a horký vzduch v sále na nějakou dobu způsobil mou mírnou paniku, zda tu stopáž zvládnu a neuteču přes všechny hlavy ven.  Už jenom pro tu naprosto oslňující vizuální stránku podmořského světa bych na Avatara šla znovu. Viděla jsem se v té vodě s nimi, jak všechno objevuju a zkoumám. Obešla bych se kamarádšoftem s místními tulkuny, ti mě krapet děsili, ale jinak nádhera ... fakt se jim to povedlo.  Jediné, co mi na filmu vadilo, byla typická zápletka. Vím, že se odehrála po x letech od prvního vpádu nebešťanů, že měli místní domorodci dost času na oddych a plození dětí, ale i tak jsem spíše čekala něco originálnějšího. Upřímně si nedokážu představit zápletku trojky. Jestli zase zrecyklují starého záporáka s ještě větším vrtulníkem než minule, tak mě teda pěkně našlehají a to fakt nechtějí! I přes mou mírnou nespokojenost musím dát plný počet. Ten vizuál byl prostě vrcholně magický a jsem neskutečně ráda, že ho tam bylo opravdu hodně. Hodně toho dobrého a příjemného. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $350miliónov║ Tržby USA $684,075,767 ║ Tržby Celosvetovo $2,320,250,281▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ James Cameron sa zas predvádza. Hlavne po technickej stránke to dáva s prehľadom ako nikto a ponúka aj na premrštenej minutáži veľmi pôsobivé dobrodružstvo.  Zábery podmorského sveta sú fascinujúce a očaria natoľko, že prebijú aj nie moc nápaditý dej. Druhý Avatar ponúka taký rôznorodí výber toho najlepšieho z Cameronovej filmografie. Takže okrem Pandorského sveta si zaspomíname vo veľa ohľadoch, teda v scénkach na jeho filmy ako je Priepasť, Titanic, Votrelci, či dokonca Terminátora (roztrieštenie lebky Quaritcha). Kamera a vizuálne poňatie je opäť dominantou, na danej dĺžke to odsýpa nadmieru dobre a nudné úseky nájdete asi len ťažko. Hlavné postavy Jake Sully a Neytiri sa postupne dostali v priebehu tohto príbehu na vedľajšiu koľaj a do popredia sa dostáva ich potomstvo, omladina okolo ktorej sa odohráva penzum príbehu. Je to prirodzene pochopiteľný ťah pre oživenie a príchod ďalších dielov. Možno mohol byť lepší kalkul pre nalákanie mladšieho publika do kín ale to by musela byť prijateľnejšia minutáž. Troška mi tam bili do očí Maurské pokriky u vodného kmeňa, či jeho zmiznutie (doslova vyparenie) zo záverečného boja, doprovodná hudba, témy je z väčšiny prebratá z prvého filmu, takže o originalitu moc nezakopneme... ale to už je vec názoru. Cameron týmto filmom zvýrazňuje neprimeranú dominanciu ľudstva nad prírodou, jej bezhlavé komerčné využívanie, čo sa môže časom markantne vypomstiť. Takže po tomto počine môžete len viac znenávidieť kapitalistický svet a o to viac si zamilovať prírodu. Nuž pár výtiek sa tu teda nájde ale nič čo by film nejak razantne potápalo. Ja som si to užil plnými dúškami, prvého Avatara mi to samozrejme neprekonalo, však to ani moc šancu nemalo, to sa proste nedá. Pokiaľ to Cameronovi bude šlapať naďalej aspoň takto, určite sa rád vrátim na Pandoru aj pri ďalších pokračovaniach. /videl v kine 3D verziu na predpremiére: 100%/ ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (41)

  • James Cameron před zahájením natáčení řekl: „Tentokrát chci mít scénáře předem kompletní, ne dopisovat příběh až během postprodukce. To se mi stalo u jedničky a pak jsem musel z finálního střihu vyhazovat celé scény.“ (pan Hnědý)
  • Na tri pokračovania Avatara (2009) ma James Cameron minúť miliardu amerických dolárov (a to bez nákladov na propagáciu). (Jozko)
  • Herci kvůli filmu absolvovali pobyt na Havaji, kde se mimo jiné učili potápět. (Claw)

Súvisiace novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (viac)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (viac)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (viac)

Reklama

Reklama