Reklama

Reklama

Conan ničiteľ

  • Česko Ničitel Conan (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muži kráľovnej Taramis prepadnú Conana a jeho spoločníka, zlodeja Malaka. Keď je obrovský Conan premôže, ponúkne mu Taramis obchod. Sľúbi mu, že pomocou mágie oživí jeho mŕtvu priateľku Valeriu, pokiaľ ako ochranca odprevadí princeznú Jehnu na ceste za diamantmi vysadený roh, ktorý svojmu majiteľovi prepožičia výnimočnú moc. Conan netuší, že dievča má byť po návrate obetované a on zabitý. Onedlho sa na cestu vydáva malá skupinka odvážnych. Conan, Malak, princezná a kapitán kráľovninej stráže, obrovský Bombaata. Cestou sa k nim pripojí Conanov priateľ, kúzelník Akira, a černošská bojovníčka Zulu. Keď čarodejník Toth-Amon unesie princeznú do svojho hradu uprostred jazera, vydajú sa ostatní za ním a v zrkadlovej sieni vybojujú Ahrimanovo srdce, vzácny klenot, ktorý im pomôže získať roh. Akonáhle sa im to podarí, Bombaata spôsobí zával jaskyne a unesie Jehnu aj s rohom. Taramis chce dievča obetovať a oživiť krvilačného boha Dagotha, ktorý jej má slúžiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (362)

CheGuevara 

všetky recenzie používateľa

Richard Fleischer je tím nejsilnějším borcem, co znám. Přemohl samotného Conana, zašlapal ho do země a navíc mu vystavěl jeden z nejošklivějších pomníků, co mohl. Obdivuhodný výkon. Ten film má asi stejné kvality jako Howardovi (čti - autor předlohy) pohrobci, kteří svojí fantazií připomínají žáky mateřské školy. Čili mysl bujná, ale obsah nevalný. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Napriek účasti Arnieho sa jedná o čistú vykrádačku prvého filmu, ktorá však oveľa viac tlačí na fantasy prvky. Nepomohla ani účasť legendy NBA. Nehovoriac o zprasení pôvodnej hudby. Z dnešného pohľadu sa však dostavilo kúzlo nechceného. Ničiteľ totiž pôsobí ako vtipná rozprávka. Dokonca sa tu objavuje ako keby mrazíkovský súboj o chalúpku. Buďme len radi, že nikdy neprišlo na plánovanú trojku. V čase ZŠ rozhodne potešila mladučká a bezpodprsenková Olivia d'Abo. Naopak strašidelne zapôsobila nestvúra zo zrkadlovej miestnosti + záverečné monštrum. Blbé, ale majúce svoje kúzlo. ()

Reklama

Němi 

všetky recenzie používateľa

První díl je béčko, v kterém se sešlo tolik ačkových náhod a talentů, že si právem drží přední místa fantasy žánru. Pokračování tolik štěstí nemělo, ale na zábavnosti mu to neubírá (pravda trochu nablblé zábavnosti) a starší počin možná i tím překonává. "Nekvalit" je ve filmu mnoho, ale protože tenhle díl jsem jako jediný viděl v dobách jednohlas.VSH-ek a nostalgie pracuje víc než je zdrávo, za některé dokonalé momenty si to 3,5* zaslouží. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Kterak Conan neodpanil jednu princeznu. Tahle vykopávka z doby triků na koleni má nenapodobitelnou atmosféru osmdesátek s trochu legračními stvůrami, přímočarými padouchy, hrdiny a nějakou tou legrační postavičkou, která to celé odlehčuje. SHRNUTÍ: Kdo se nebojí filmového trikového pravěku a banálních příběhů, vzhůru do toho! ()

havLord 

všetky recenzie používateľa

Scénář je přímočarý jako nějaká rovná čárka, herecké výkony se nedají považovat ani za herecké, ani za výkony, hudba hraje celou dobu totálně mimo (na čempak Pouledaris frčel?) a stříhalo se snad doma na koleni. Proč tedy dvě hvězdy... za prvý - už samotnej fakt, že v tom hraje Arnie je za jednu, toho cápka prostě žeru. Ovšem v porovnání s jeho ostatními hereckými výkony je to jeden z těch horších. Pomyslná druhá je za jednu z Arnoldových nejzábavnějších scén vůbec (kam se hrabe celý Junior). To když si Conan nakropí kedlubnu (Arnie totálně na mraky je mazel), nakloní se k němu princezna a ta říká: "Tebe, Conane, nic nebolí, že ano?" načež Conan odvětí s dokonale vykydlým výrazem: "Nic... Kromě bolesti.". EDIT: OST dvojky Conana je objektivně minimálně na úrovni hudby prvního dílu, ne-li lepší. ()

Galéria (124)

Zaujímavosti (31)

  • Schwarzeneggerův honorář činil 1 milion amerických dolarů. (ClintEastwood)
  • Autoři příběhu o Conanovi, Roy Thomas a Gerry Conway, byli velmi rozladěni finální verzí scénáře, a tak svůj příběh vydali také v grafické podobě a nazvali jej Conan: The Horn of Azoth. Vydán byl v roce 1990 a ilustroval jej Mike Docherty. (PußyMagnet)
  • Prívesok, ktorý nosí Conan (Arnold Schwarzenegger) počas tohto filmu, zahodil na konci predchádzajúceho dielu a vymenil ho za "hadie oko", ktoré nosila Valeria (Sandahl Bergman). (Lukoh)

Súvisiace novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (viac)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (viac)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (viac)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (viac)

Reklama

Reklama