Reklama

Reklama

Jaskyňa smrti

Trailer 1

Špičkový potápač Frank McGuire už dlhé mesiace skúma jaskyne Esa´ala v južnom Pacifiku. Pripája sa k nemu jeho syn Josh a sponzor expedície Carl s priateľkou Victoriou. Počas jedného prieskumu sa u členky tímu objavia ťažkosti s dýchaním a Frank jej dá svoju kyslíkovú masku. Vystrašená žena však spanikári a masku odmietne vrátiť. Čoskoro sa strhne bitka a žena sa utopí. Keď sa Frankov syn vráti na povrch, do jaskyne sa nahrnie voda z obrovskej búrky. Josh sa rozhodne vrátiť a zostúpi späť do chodieb. Začína sa boj o prežitie. Všetci sa spoločne snažia dostať cez valiacu sa vodu, ale jediný priechod je zasypaný skalami a oni sú uväznení v jaskyni. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (349)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružné drama z produkce Jamese Camerona, odehrávající se v exotických jeskyních, plných vody? Zní to zajímavě ale výsledná podoba je vyloženě děsivá a společně s "Piraňa 2" dělají Cameronovi neskutečnou ostudu. Naštěstí mě uklidňuje fakt, že Jim s tímhle dílem asi nemá mnoho společného a je jen možné, že štábu půjčil potápěčské vybavení a režisér chtěl na jeho jméno v titulcích nalákat více diváků (ačkoliv kolik milovníků Avatara ví, že ho natočil nějaký Cameron). Ale dost o Jimovi a zpět k filmu jako samotnému. Je to film hrozný a to ve všech směrech. Herci jsou převážně neznámý nebo trochu známý z vedlejších rolí známých filmů ale hlavní je to, že jsou opravdu příšerní. Scénář ten se během natáčení asi utopil, protože nic nenasvědčuje tomu, že by bylo při natáčení něco podobného použito. A režie, k tý je škoda se vyjadřovat ale dokazuje to, že je režisér amatér největšího kalibru a není schopný natočit alespoň trochu zábavný nebo alespoň napínavý snímek, ačkoliv měl k tomu příběh i prostředky. Je to film, který mohl být dobrý ale nestalo se tak a výsledné hodnocení je tak "vysoké" jen díky několika pěkným obrázkům, které se ve filmu vyskytují. ()

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Malinko mi dojem kazily takové 3 ukázkové klišé - dojemné scény, hloupé chování typu "ne ja si ten neopren po mrtvole na sebe nedám i když mě to bude stát život" a nakonec "jsem v ohrožení života - nutně se z toho musím zbláznit". Kdyby tam tohle nebylo, tak nemám nejmenších připomínek. Tento typ dobrodružných thrillerů miluju a klaustrofobické vodní prostředí mě celkem děsí. Takže paráda. Technicky to bylo zvládnuto dobře, jen občas pan režisér neuhlídal některé herecké výkony. Spokojenost. 75% ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Bol som veľmi zvedavý pod čo sa to Cameron podpísal a hlavne či budem taký zhnusený ako väčšina užívateľov. Výnimočne plávem proti prúdu, lebo sa mi zdá , že som videl iný film. Súhlasím, že scenár nieje žiadna sláva, ale čo iné ako hľadať cestu von zo zatopenej jaskyne by ste chceli? Skúsený jaskiniar R. Roxburg mi počas celého filmu pripomínal herca S.Skarsgarda. Neviem prečo zhadzovať celý film len preto, že v úvode vzdáva poctu Coppolovej Apocalypse, čí klišovitej otcovsko-synovskej scéne tesne pred záverom. Mne sa film veľmi pozdáva a hlavne mi pripadá napínavý a to aj napriek tomu , že vieme ako to skončí. Scéna s vlasmi nemala chybu, rovnako ako všetky scény pod vodou. Poniektorých možno zaujme japonský tank...Po technickej stránke je film skvelo zvládnutý a 3D mi vôbec nechýba.Všetka snaha o prežitie, šetrenie svetlom, jedlom, prístrojmi, všetky reči o tom ako pod vodou nespanikáriť mi pripadali zaujímavé aj preto, že ja sám by som sa rád brodil takýmto miestom. Už keď sme pri téme trápnych scenárov...Pokiaľ viem, Cameron nikdy nemal v rukách nejaký originálny a premakaný scenár, no napriek tomu je " King of the world". Ak sa vám páčil Cameronov Abyss, tak to toho určite choďte a neberte do úvahy nízke hodnotenia niektorých "top" uživateľov. 80%. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Spíše zklamání. Parádní začátek vystřídala nuda, ve které se každý hádá, dělá hrdinu a přitom se tam skoro nic neděje. Ono to teda je natočený parádně, a efekty jsou úžasné. Ale pak to spadne to strašlivého stereotypu že se na to kouká fakt těžce. Navíc většina herců byla nic moc. Jistě Roxburgh hrál celkem dobře, ale třeba takovej Wakefield byl tragickej. Začátek mě fakt bavil ale bohužel prostředek je tak nudnej že jsem několikrát zívl a to rozhodně není moc dobré. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Sanctum je podľa očakávania podpriemerný film čo v kine skrátka nemal čo obchendovať. Speleológia je pre film isto iste zaujímavý námet. Na jednej strane tu máme The Descent no na druhej i The Cave a bohužiaľ Sanctum inklinuje k nepodarku viac ako by bolo pekné. Napriek spomenutým filmom v Sanctum žiadna príšerka nevyskočí (čo je dobre), o bodycount sa postará skrátka samotná jaskyňa (zachytené vlasy nemali chybu). Sympatickejší herci by pomohli určite. Prehľadnosť v prvej polovici počas akčných scén je zlá, klaustrofóbia nehrozí (šlofík to istil), všetko sa však o niečo vylepší v polovici druhej kde zriedené postavy ukážu svoj pravý charakter a snažia sa prežiť na úkor druhého. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (18)

  • Film je věnován památce Wesleyho C. Skilese, podvodního kameramana a jeskyňáře, který zemřel 21. července roku 2010. (Terva)
  • Ako kaskadérka a inštruktorka potápania v jaskyni pre hercov slúžila vo filme známa potápačka Agnes Milowka, ktorá nešťastnou zhodou okolností krátko po dokrútení tohto filmu zahynula 27. februára 2011 v Tank Cave neďaleko Tantanooly na juhovýchode Južnej Austrálie, keď jej v podobnej jaskyni došiel vzduch. (Arsenal83)
  • Při natáčení filmu byla použita technologie vyvinutá pro Avatar. Jedná se o 3D kamerový systém Jamese Camerona, uzpůsobený pro použití v extrémních podmínkách. (dex2man)

Súvisiace novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (viac)

Reklama

Reklama