Reklama

Reklama

Pre jedenásťročného Grega Heffleya (Zachary Gordon) je stredná škola tým najhlúpejším nápadom, aký kedy niekto vôbec vymyslel. Má pred sebou neľahkú úlohu – musí prežiť šiestu triedu základnej školy, kde si hneď v prvý deň pripadá kvôli svojej starostlivej matke ako najväčší hlupák pod slnkom. Prežiť nebude vonkoncom jednoduché, ak vezmeme do úvahy, že ho čaká množstvo sociálnych nástrah v podobe zarastených pehavých hlupákov, zákerných surovcov, plesnivého syra v jedálni a jadrových vší! Našťastie si čoskoro nájde kamarátov, s ktorých pomocou by sa mu sen o bohatstve a sláve mohol zase o kus priblížiť. Na to je však stále dosť času a Greg má pred sebou veľa dní plných neplechy, trapasov a kamarátskych rozbrojov, bez ktorých by detstvo nebolo detstvom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (116)

Derek 

všetky recenzie používateľa

taketo filmi boli kedysi pychou ceskej produkcie pre deti, ale momentalne su im dari v severskych a americkych filmovych studiach... nie je to nic kvoli comu by sa menily historicke knihy, ale deti to urcite potesi a mna ako dospelaka to nerozculovalo ale prijemne a nostalgicky pobavilo... vacsinou ide o nezavysle scenky poskladane do kopy tociace sa okolo hlavnej postavy grega (najmenej sympaticka postava filmu, egocentricky idiot ktoreho treba prefackat... o dost lepsi je robert capron ako jeho najlepsi priatel rowley a hlavne chloe moretz, ktorej je na skodu dost malo), ale vdaka dobrej rezii thora freudenthala (ktory predtym nakrutil hotel pre psy, ktory sa mi tiez dost pacil) vobec nenudi a obcas dokonca prekvapy i humor urceny rozhodne pre dospelych (hlavne vyber hlavnej ulohy do muzikalu wizard of oz a jej volba piesne)... ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Trochu mi to pripominalo serial Wonder Years zasadeny do sucasnej doby. Ten bol vsak neporovnatelne lepsi. Technicky je to zvladnute pomerne dobre, Zachary Gordon a Chloe Moretz nedostatkom charizmy rozhodne netrpia ale vo vysledku sa jedna len o klasicky otrepanu pribehovu sablonu so striedanim vkusnych a menej vkusnych scen. Taky neskodny rodinny priemer ktory vylozene nenastve, ale ani nicim neprekvapi. Film na jedno pozretie. 50% ()

Reklama

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Takhle, neberte ty 2* tak, že je ten film špatný, on se docela dá, vlastně se na něj dá celkem v pohodě podívat, problém je ale v tom, že to vůbec není zábavné. Tak asi dvě, tři scény jsou dobré, ale ten zbytek je buď trapný, fekální (a toho tu není málo), nevtipný nebo mnohokrát opakovaný (divadelní představení, kde hlavní hrdina hraje strom, to už bylo snad úplně všude...). A právě u tohodle filmu by se měl člověk bavit, ale jestli fakt člověk není děcko, tak se prostě moc nezasměje, max tak pousměje. Jinak je to ale i poutavé, takže nemůžu říct, že bych se u toho bůhvíjak nudil, ale zábavné to fakt nebylo, dějově to je vlastně jenom sled scén ze života Grega, který je takový průměrný kluk, co se neustále blbě rozhoduje, ale vše dopadne dobře, jak jinak. Podívat se na to dá, ale podívaná to je hlavně pro děcka a na můj vkus je taková až moc dětinská. 2* ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

Neznám knižní bestseller amerického designera online her Jeffa Kinneyho (s dobrovolným čtením jsem bohužel seknul již na druhém stupni základní školy), ale hádám že tady se podařilo to, na čem ztroskotal Goscinnyho Mikuláš. Ono zrovna nebude nejjednodušší převést na plátna biografů jednotlivé elementární epizody ze života školou povinného hrdiny a zachovat si kouzlo a poetiku knižních stránek, ale z této adolescentní mozaiky cítím, že je na čase vzít čtení opět na milost. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Neskutecna ptakovina, ale clovek se proste musi smat. Pribeh tu vicemene neni, je to spis takovy epizodni, proste scenky ze zivota decek ve skole s jejich problemama a zabavama. Misty se sem sice zacne protlacovat nejaky to poucovani, ale nastesti ne nijak vyznamne, vetsinou to jsou proste tu vice, tu mene vtipny/trapny forky. Film navic dost svizne odsejpa, takze nuda nehrozi. Co se tyce hercu, jasne, nemaj moc co hrat, ale i tak jsou dost tragicky a to deti i dospeli. Ale jako 90 minutova oddechovka, proc ne. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (10)

  • Trvalo hodinu a pol sfilmovať scénu, kde Colin prinesie Rowleymu zmrzlinu. V telocvični bolo také teplo, že sa zmrzlina rýchlo topila. (megajalec)
  • Keď sa tvorcovia rozhodovali, kde natočiť film, hľadali "perfektné americké mesto." Našli ho nakoniec v Kanade. (megajalec)
  • Všechny děti na konkurzu na školní hru zpívali svým vlastním hlasem. (HellFire)

Reklama

Reklama