Reklama

Reklama

Táto krv sa nikdy nezmyje! Strhujúci príbeh inšpirovaný realitou francúzskeho podsvetia v Marseille.
Po dlhej a úspešnej kariére v marseillskej mafii sa Charly Mattei rozhodol žiť usporiadaným životom a venovať sa iba manželke a svojim dvom deťom. Tri roky to fungovalo, ale potom ho jeho minulosť dostihla. Niekto sa rozhodol, že bude lepšie, keď bude Charly mŕtvy. Jedného rána ho v podzemnom parkovisku prepadnú maskovaní muži a prevŕtajú ho dvadsiatimi dvoma guľkami v kaluži krvi. Na prvý pohľad vyzerá mŕtvy. Na počudovanie, Charly streľbu zázrakom prežije, hoci lekári ho upozornia, že už nikdy v živote nebude hýbať pravou rukou. Preto sa musí naučiť písať a pracovať ľavačkou. A samozrejme aj strieľať. Po odchode z nemocnice sa snaží nájsť všetkých mužov, ktorý ho na parkovisku postrelili a kruto si s nimi vybaviť účty. To, pravdaže, neujde pozornosti polície. O prípad sa zaujíma najmä mladá inšpektorka, ktorej mafiánsky boss Tony Zacchia zastrelil manžela a hľadá vinníka. Čoskoro je Charlymu, ktorý po sebe na mieste činu nechá mafiánov zastrelených dvoma guľkami – jednou do hlavy a jedno do srdca, na stope. Komplikácie nastanú, keď unesú Charlyho deti a boss sa mu vyhráža zabitím syna. Charly sa však nevzdáva... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (342)

nash. 

všetky recenzie používateľa

Nevěřím na čestné grázly a gangsterka jako žánr jde víceméně mimo mě. Proto je pro mě L'Immortel především klasická revenge story a jako taková je výborná. Težká, jen zvolna gradující atmosféra v níž se jako přízemní mlha převaluje beznaděj, marnost, smutek, bezohlednost i hrůza. Luxusní Jean Reno s aurou dávných samurajů, několik vynikajících a nečekaně emotivních momentů. Zamrzí snad jen pár kiksů a nedotažeností ve scénáři a nevyužitá Marina Foïs jako Marie. ()

JJ.Gibson 

všetky recenzie používateľa

No moc mě Jean Reno nepotěšil... 22 Bullets se snaží být extrémně vážným a hlubokým snímkem, kterému měl dát Jean Reno typickou ostrost. Jenže to se tady vůbec nepovedlo!!!!! Je to velmi dlouhý a nikterak záživnou formou podaný film. To, že hlavní hrdina nebude skákat z budovy na budovu za doprovodu kulek, to je z tohoho filmu patrné, to nevadí, ale co vadí a hodně, že vás nebaví ani ta neakční část. Jean Reno se poměrně nelogicky pohybuje mezi jednotlivými scénami a člověk ani neví, proč tomu tak je, všude je absolutně v tu pravou chvíli na své pověstné dvě kulky, jednu do hlavy jednu do srdce. Vrchol všeho je, když se proplétá asi kilometrem ostnatého plotu WTF?? A konec filmu je vážně na 22 výstřelů do režiséra, magnumem nejlépe! Celkové shrnutí: Nudné, zdlouhavé, nezáživné, nepříliš dobrý Jean Reno, nakonec dávám jednu hvězdičku, je mi líto... ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

22 výstrelov je predovšetkým film o pomste marseillskeho mafiána na dôchodku a o špinavých praktikách mafie. Sčasti filmom o morálke, priateľstve a rodine. Príbeh nie je ničím nový, občas síce pôsobí trochu nelogicky a mätúco, avšak dej je od začiatku predvídateľný. Striedajúce sa rýchle scény, občas roztrasená kamera, ktorá má umocňovať autentickosť záberov. Zaradil by som ho medzi lepší priemer, ktorý je fajn si pozrieť. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Když mafie snižuje v rámci krize stavy, jde vesměs o hodinové výpovědi bez udání důvodů. To mají francouzi z toho, že nevolili socany. Renovic Jeník má pak v těle 24 kulek. Těžko ho ale zabít, protože zná číslo na Segalova chirurga. Ten mu nechá dvě. To je dost na to, aby Jeník se standardně koženým xichtem obpajdal všechny své dárce a vcelku nudně a s patřičným klišovitým patosem jim těch 22 s díky vrátil. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nečekal jsem to. Fakt jsem nečekal, že i ve Francii by režisér vybral státní kasu pro filmaře a natočil film s klepající se kamerou, která má navodit hustou atmosféru a autentičnost. Já třeba chápu, když režisér řekne, že točí film, který má být natočen amatérskou kamerou. Ale nedokážu to pochopit, když se člověk těší na akční film s Jeanem Renem a nakonec z něj vidí akorát tu zasranou jizvu na ksichtu. Richard Berry je tak pro mě už vcelku známou tváří, když jsem ho naposled viděl v poslední Veberovce. Jenže už tam mě rozčiloval a já čekal na chvíli, kdy se z něj poseru uplně. Nakonec se předvedl v tom nejlepším možném světle a natočil film s nejstylovější kamerou, která kdy byla vynalezena. Pokud si tak chcete užít akční film s celou kopou akčních scén, na které si, za prvé, po půl hodině nevzpomenete, a za druhé, se v nich vlastně nic nestane..tak se na 22 výstřelů podívejte. Mě to tak nasralo, že jsem snad ani neměl slov. A to přitom by ten film mohl být dobrý. Technika by na to byla a příběh koneckonců taky. Vždyť Francie kriminálky v sobě má. Jenže to by se toho musel chopit člověk, kterej chce natočit film a ne mišmaš něčeho, co chvíli bude mít úspěch a pak zapadne do takovýho průměru, že si po půl roce na něj člověk nevzpomene. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (15)

  • Keď je Charly Matteï (Jean Reno) vo vile svojho nepriateľa má doráňanú tvár. V nasledujúcich záberoch však jeho rany miznú a znovu sa objavujú. (Johnny.ARN)
  • Snímek se ve Francii udržel 8 měsíců mezi nejnavštěvovanějšími filmy. (movieband)

Reklama

Reklama