Reklama

Reklama

Dvaja muži na opačných stranách väzenskej vzbury. Mladý Juan (Alberto Ammann) sa zamestnal ako väzenský strážca. Chce urobiť dojem a hlási sa do práce o deň skôr. Keď robí prvú pochôdzku po svojom novom pracovisku, stane sa nehoda a on zostane v bezvedomí. Umiestnia ho rýchlo v prázdnej cele 211. V rovnakomk čase sa väzni z bloku s maximálnou ostrahou oslobodia a prepadnú väzenie. Na ich čele stojí drsný a násilnícky Malamadre (Luis Tosar). Strážcovia v panike utečú a nechajú Juana v cele. Aby prežil,vydáva sa za väzňa a stane sa tak súčasťou udalostí vnútri obkľúčeného väzenia. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (441)

petero 

všetky recenzie používateľa

Podobné filmy: Felon (2008), Animal Factory (2000), The Shawshank Redemption (1994). Na rozdiel od klasík sa hlavný hrdina “dostáva“ do väzenia naozaj neprávom, resp vďaka zhode istých náhod. Jeho infiltrácia je nutná vzhľadom na jeho prežitie a veľkosť prezradenia, že je v skutočnosti nastupujúcim bacharom v obkľúčení vzbúrených väzňov je dostatočným katalyzátorom nepredvídateľných udalostí. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ďalší nenápadný európsky film, ktorý dokazuje, že aj väzenské filmy sa stále dajú točiť originálnym štýlom. Určite je toho dôkazom aj fakt, že scenár nejde v šľapajách hollywoodskych príbehov, príbeh je veľmi silný a natočený pomerne realisticky. Príbeh v určitých pasážach zasiahne diváka priamo do špiku kosti. Je naozaj dosť surový, ale presne o to tvorcom išlo a presne to som od začiatku očakával. Zaujímavé je z pohľadu diváka otáčanie vnímania "tých zlých" a "tých dobrých" postáv. Herecky podporil snímok každý zúčastnený a už teraz je zrejmé, že tento film sa mi tak rýchlo z pamäti nevymaže. 85%. ()

Reklama

kingik odpad!

všetky recenzie používateľa

Točeno na Borech šlohnutým mobilem jedním z muklů. Akorát tam přivezli Louise Tosara, aby pozvedl ten marast laciných španělských telenovel. Zápletka nudná, technicky nezvládnuté a odfáklé, do očí bijící laciná výprava, děj iracionální, nulová akce a přemíra žvástů. Nebavilo. Dvd letělo rovnou do odpadkového koše. Jak mám rád český dabing, tak tenhle byl zvláště příšerný. Pane Terši a Vlachu, už nikdy nic nedabujte! 0% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Sugestívne a príťažlivo nakrútená tak trochu iná väzenská dráma. Monzón režijným umom zakrýva nedostatky scenára, ale úplne ich zakryť nedokáže. Ono totiž situácia pred zásadným dejovým zvratom zhruba v polovici filmu hovorí ešte viac o dementnosti vyjednávačov, ako predtým a to je čo povedať. Tak ale povedzme, že v krízových situáciách to ľuďom pomalšie myslí a nedokážu predpovedať bezprostredné následky. Tosar mi celý čas evokoval Diega Lunu a ak hlavy na juhozápade krajiny neobmedzených možností budú premýšľať o remaku, tak si asi naňho tiež spomenú. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Brilantní vězeňské drama, který vás od první minuty nepustí od obrazovky. Ba co víc, adrenalin se vám bude zvyšovat stejně jako vzbouřeným vězňům s vědomím, že se chystá ozbrojený zásah policejních těžkooděnců. Nápad umístit nešťastnou náhodou mezi vězně jednoho z dozorců o němž nikdo neví, že je dozorce je originální a neotřelý. Tleskám!!! Jo a hlavní záporák byl sympaťák. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (5)

  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)
  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)

Reklama

Reklama