Reklama

Reklama

VOD (1)

Django Reinhardt bol francúzsky džezový gitarista a skladateľ rómskeho pôvodu a jeden z priekopníkov európskeho džezu. V predvojnom období zažíval medzinárodnú slávu, hrával s veľkými americkými hviezdami a koncertoval v rôznych krajinách.  Po vypuknutí 2. svetovej vojny a nemeckej okupácii Francúzska sa jeho situácia začal radikálne meniť. Nacisti v Nemecku jazzovú hudbu prísne regulovali a väčšinou aj zakazovali. Vo Francúzsku bol postoj k jazzu menej radikálny ako v Nemecku, Rómovia však boli prenasledovaní rovnako... (RTVS)

(viac)

Diskusia

hippie2222

hippie2222 (hodnotenie, recenzie)

Jak už napsali jiný - když jdu čumět na film o Djangovi, chci celej jeho život a hlavně hudbu, sakradrát! Já vim, že to by bylo mnohem dražší a náročnější. Ale já nechtěl vidět další film vo tom, jaký byli náckové svině a jak za nich menšiny, zde teda cikáni, trpěly. Já to vim a není potřeba mi to znovu vopakovat, lidi si ve svým životě třídím podle toho, jak se chovaj ke mně a k druhejm, ne podle toho, z jaký jsou zrovna kultury. Takže tohle je tak trochu podvod, sorry jako.

špaček421

špaček421 (hodnotenie, recenzie)

Co to asi bude? Film o Reinhardtovi? Remake Corbucciho westernu (snad ne)? Nebo, když je film o facebooku, tohle bude o programovacím jazyku?

na príspevok reagoval A-chmed

Reklama

Reklama