Reklama

Reklama

Príbeh filmu sa odohráva v pokojnej, preslnenej atmosfére stredoamerického mestečka, s názvom Suburbicon. Život tejto idylickej spoločnosti naruší terorizovanie afroamerickej rodiny, ktorá sa do mesta prisťahovala len pred nedávnom. Rodina je neprávom obvinená zo smrti jednej z obyvateliek Suburbiconu. Paralelne sa tiež pred divákom začína odohrávať príbeh navonok usporiadanej rodiny Lodgeovcov. Ich dokonalý život je v skutočnosti plný násilia, chamtivosti a klamstiev. A pokým sa všeobecná nenávisť obyvateľov mestečka sústreďuje na nových obyvateľov, nikto si nevšíma skutočný zločin odohrávajúci sa v dome oproti. (Magic Box)

(viac)

Videá (18)

Trailer 1

Recenzie (216)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Říkal jsem si, že kdyby to točili Coeni a Clooney v tom hrál, že by to bylo ještě lepší, ale jak tak nad tím přemýšlím, tak z toho jejich pomalu zapadlého scénáře božský George vykřesal maximum. Musím přiznat, že první půlka je hodně o trpělivosti, teprve se zasévají zrnka pochybností do zprvu nepochopitelných událostí a nepozorný divák pak může být snadno oklamán. Nikoliv však při rozuzlení zápletky, to už to v té době musí být všem jasné, o co vlastně v tomhle podivném případu jde a jestli je Matt Damon-démon, nebo jen hloupý anděl. Jak je ale u coenovek zvykem, jde tu především o formu vyprávění, kterou George Clooney za ty roky docela dobře nakoukal a jakmile se začne něco dít, temné předměstí Suburbicon pevně sevře čelist a už nepustí. Akorát jsem tedy nepochopil význam podzápletky pro příběh s milými černošskými obyvateli, ovšem asi to bylo třeba nějak natáhnout. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Suburbicon" bol film, ktorý som chcel vidieť. Nápad filmu je dobrý, vyzerá vcelku originálne a dá sa to celkom dobre spracovať. Lenže to nie je dobre spracované tu. Osobne poviem, že film má vskutku dosť problémov, o ktorých si budeme musieť niečo povedať, no najprv sa skúsme dostať do pozitívnych častí filmu. Gary Basaraba je dobrý a jeho postava ma aj celkom berie. A mám pocit, že ozaj dokázal dať aspoň trošku ľudskosti do tohto filmu. Občas sa tu objaví postava, ktorá to vie trošku niekam posunúť no realita je taká, že sa to stáva veľmi zriedkavo. Noah Jupe, ktorý hrá Nickyho je podľa mňa tiež dobrý a po celý čas filmu som bol na jeho strane. Koniec koncov, je to osoba, ktorú som chcel vidieť prežiť. Herecké výkony sú vo filme relatívne fungujúce. Všetci sú v rámci možnosti okey, no nemám pocit, že by dokázali svoje postavy nejako výraznejšie pretlačiť a dať filmu nejaký šarm. Akosi to nejde. S výnimkou Oscara Isaaca. Je vidno, že sa vo svojej role dobre pobavil. Čo sa ostatného týka, je to bieda. Matt Damon nevie svoju postavu nejako moc pretlačiť a chýba mi z neho vidieť viac temnejšia stránka. Ktorá je tu skutočne potrebná. Julianne Moore je miestami dobrá, a miestami skutočne otravná. Človek si môže vybrať. Hrá tu dvojrolu a osobne poviem, že ako Rose funguje, no má tu málo miesta. Ako Margaret mám pocit, že veľmi okato hrá na niektoré strunky a viac to jej postavu degraduje. Režisérsky je toto jeden z najmenej zvládnutých filmov, čo som videl. Mám pocit, že to chce byť 3 alebo 4 rôzne veci súčasne a nič nevie dobre vybalansovať. Chce to byť čierna komédia? Chce to byť seriózny thriller? Chce to byť film o rasizme? Nič z toho nie je doriešené. A keď už sme to načreli, povedzme si niečo o téme rasizmu v tomto filme. Kompletne sa to mohlo vytiahnuť, a nič by sa na filme nejako výrazne nezmenilo. Nemalo by to ani väčšiu hĺbku, ani by to nebolo plytšie. Len sa to proste deje a nič z toho nevyťažíme. Podľa mňa je "Suburbicon" veľmi premrhaný potenciál, slabo spracované a okrem toho je to aj dosť priehľadné. Záhadu som vylúštil podľa mňa skôr, než sme reálne ako diváci mali. A stratí sa tým akýkoľvek náznak thrilleru. Film neodporúčam. Myslím si, že je veľa iných dobrých filmov, ktoré sú hodné vášho času. Toto to nie je. Hodnotenie: C- ()

Reklama

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Tedy musím se přiznat, že od spojení bratrů Coenů (scénář) a George Clooneyho (režie a podíl na scénáři) jsem čekal všechno, jen ne to, že výsledný film bude tak trochu divný a ve výsledku i celkem nudný. Název Suburbicon by se dal volně přeložit jako ,,satelitní městečko" a ten název je vševypovídající - Suburbicon vypadá jako většina satelitních městeček... Dvě dějové linie - jedna až didakticky popisná ve smyslu rasismus je špatný...ááánnooo a druhá kriminální, kterou shazuje všudypřítomná nadsázka...prostě takhle ne, jako by všichni výše zmiňovaní tvůrci byli jen ve stylu Járy Cimrmana průkopníky slepých uliček...tudy ne, přátelé! A jestli to všechno měl být Clooneyho aktivismus, tak je to asi ta nejhorší z variant... ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Takéto čierne komédie sú presne podľa môjho gusta, Coeni sa nezaprú. Po väčšinu filmu som sa spokojne usmieval, aj keď niektoré scény mohli byť vygradované ešte lepšie a niektoré boli mierne prehnané (hasičské auto zčistajasna na prázdnej ceste). Ale tá atmosféra vidláckeho malomesta v 50-tych rokoch 20. storočia bola úžasná. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Kvalitne uletená, divná a miestami strašne nezáživná akože komédia. Najhoršie na tom je to, že mi to pripomínalo nejaký film, na ktorého názov si ani za toho Boha nespomeniem. Hlavne to prevedenie, rozprávačský štýl, vizuál a kostýmy. Dá sa to síce pozerať, ale neužil som si to. Nebolo to nejaké extra vtipné, pútavé, skôr len divné a akože inteligentné. Herecké obsadenie však v pohode. 2 z 5 ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (10)

  • Vo filme si pôvodne zahral aj Josh Brolin, jeho scény však neskôr vystrihli. (classic)
  • Film je voľne založený na incidente z roku 1957 v Levittowne, kde sa černošská rodina prisťahovala do belošského prostredia, čo viedlo k rasovo motivovanému obťažovaniu a násiliu voči rodine. (Scraffy)

Súvisiace novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (viac)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (viac)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (viac)

Reklama

Reklama