Reklama

Reklama

Keď jedno z vyšetrovaní zavedie priamočiareho agenta FBI Roya Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného medzinárodného sprisahania, zdá sa, že všetky nitky vedú k bývalému veliteľovi amerických špeciálnych operácií, dôstojníkovi Samirovi Hornovi (Don Cheadle). Horn, ktorý bol ako dvanásťročný chlapec svedkom násilnej smrti svojho otca, sudánskeho moslimského duchovného, neskôr ako americký občan pôsobil v špeciálnych jednotkách a školil afganistanských bojovníkov. Je to tajuplný muž s množstvo kontaktov na teroristické organizácie. A má tiež zvláštny dar objaviť sa na mieste činu vždy, keď sa zrúti nejaká veľká operácia. Jednotka, ktorá celú záležitosť vyšetruje, sa spojí s Carterom (Jeff Daniels), dlhoročným spolupracovníkom CIA, ktorý, ako sa zdá, nehovorí zďaleka všetko, a s ďalším agentom FBI Maxom Archerom (Neal McDonough). Podarí sa im nájsť spojitosť medzi Hornom, útekom z väzenia v Jemene, bombovým útokom v Nice a lúpežou v Londýne? Súčasne sa totiž vynára aj celý rad protichodných dôkazov, ktoré nútia Claytona zamyslieť sa nad tým, či je Horn skutočne tým, za koho ho považuje... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (212)

Marsik 

všetky recenzie používateľa

** Špionážní thrillery, odehrávající se na blízkém východě, jsou moje krevní skupina. I přes to, že je to ožehavé téma a je těžké, aby to nevyznělo moc americky, tak Zrádce se dle mého velmi povedl. Pearce a Cheadle zahráli své role obstojně, rychlé tempo a střih zaručovalo vaši pozornost a hudební podkres tomu dodával autenticitu a místní atmosféru. Tento film je důkazem, že se dá natočit kvalitní krimi bez velkých akcí, přestřelek a honiček. Dobrá práce! 80% ()

swamp 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé, jak se někdy názory lidí na film tak liší. :) Traitor mi přišel jako excelentně promyšlený (i když u konce malilinko přehnaný), mazaný filmek o fanatismu a atentátnících, že prostě nemůžu jinak než za pět. Guy Pearce (já si ho pamatuju hlavně z Mementa) i Don Cheadle (z těch silnějších rolí asi Hotel Rwanda) podávají velmi nadprůměrné výkony a postupně vás zatáhnou do skvělého děje. Allah akbar. ()

Reklama

brutale 

všetky recenzie používateľa

Nudné, bez výrazu šedopriemerovité... Z odkazom, že islám to myslí dobre, len bakaní teroristi si ho zle vysvetlili, čomu ja samozrejme verím však aj cirkev povedala svoje pardón za minulosť omfg. Ešte že máme nekompromisných agentov ako Neal McDonough, ktorého mal scénar zabiť v prvej tretine filmu. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

napínavé do zadychčania. :) Zaujímavá postava Samira. Prvá polovica filmu bola vážnejšia, a zaujímavejšia, pokiaľ bol ako "sam vojak v poli" ako náhle sa to začalo prevalovať dostávalo to takú klasickú podobu s úspešným americkým záverom. Škoda. Napriek tomu dalo sa to pozerať aj preto ma u mňa 4 body. ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Těžce průměrná rutina, v níž je Don Cheadle snad omylem a Guy Pearce předvádí 100+1 variaci na agenta, který je z počátku za hlupáka, aby nakonec prokoukl a vše pochopil. První hodina je jen nudná, druhá získá díky kolážím alespoň trochu švih, ale celé je to tak moc předvídatelné, nevýrazné a - co je nejhorší - podobné Scottovu Body of Lies, že nevidím jediný důvod, proč bych si neměl raději znovu zajít na Ridleyho nedokonalou, ale vizuálně i herecky uchopenou reklamu na cestovní kanceláře. 5/10 ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (6)

  • Režisér a scenárista Jeffrey Nachmanoff sa stretol s niekoľkými spravodajskými profesionálmi, politickými pozorovateľmi a ďalšími odborníkmi, aby bol jeho film čo najrealistickejší. (sWONDER)
  • Samotný projekt byl ve vývoji od roku 2002 a měl být produkovaný Walt Disney Pictures, ale sešlo z toho, kvůli manažerské změně. (Pattrick)
  • Film bol natočený počas 48 dní, v 17 mestách na 3 kontinentoch, a to všetko za relatívne nízky rozpočet 22 miliónov amerických dolárov. (sWONDER)

Reklama

Reklama