Reklama

Reklama

Harry Potter a Dary smrti - 1.

  • Česko Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (viac)
Trailer 3
Veľká Británia / USA, 2010, 140 min

Réžia:

David Yates

Predloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scenár:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrajú:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Carolyn Pickles, Jason Isaacs, Bill Nighy, Bonnie Wright (viac)
(ďalšie profesie)

Harry Potter a Dary smrti je siedmym a posledným pokračovaním dobrodružstiev Harryho Pottera, ktoré je očakávanou udalosťou a bude rozdelené do dvoch celovečerných filmov. Prvá časť začína, keď sa Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) a Hermiona (Emma Watson) vydávajú na nebezpečnú misiu, ktorej cieľom je nájsť a zničiť tajomstvo Voldemortovej nesmrteľnosti. Spoliehať sa musia len sami na seba, a to viac, ako kedykoľvek predtým, pretože im už profesori nepomôžu a budú tiež bez ochrany profesora Dumbledora. Navyše sú medzi nimi temné sily, ktoré sa ich snažia rozdeliť. Medzitým sa čarodejnícky svet stáva nebezpečným miestom pre všetkých nepriateľov Pána zla. Dlho obávaná vojna so zlom začala, Voldemortovi smrťožrúti kontrolujú ministerstvo kúziel i Bradavice a terorizujú a zatýkajú všetkých, ktorí by sa im chceli postaviť. To najcennejšie, čo Voldemort chce, ale stále nemá je Harry Potter. Vyvolený sa stal loveným. Smrťožrúti hľadajú Harryho všade, aby ho podľa príkazu Voldemorta priviedli živého. Harryho jedinou nádejou je, že nájde horcruxy skôr, než Voldemort nájde jeho. Pri hľadaní stôp objavuje starý a takmer zabudnutý príbeh - legendu o daroch smrti. A ak je legenda pravdivá, mohol by Voldemort získať neobmedzenú moc a silu, po ktorej túži. (TV Markíza)

(viac)

Videá (17)

Trailer 3

Recenzie (1 969)

Dadel 

všetky recenzie používateľa

Oproti nepříliš povedené šestce podstatné zlepšení. Nejvíc se povedla akce na ministerstvu, ale některé jiné scény, třeba návštěva u X.F. a hlavně závěrečná konfrontace v Malfoyovic rezidenci šly určitě natočit lépe a potenciálu předlohy nebylo využito (např. Bellatrix klidně mohla mučit Hermionu o něco déle:) Pořádným WTF bylo, že Hermiona poslouchá Nicka Cavea (!!!)_________ Vzkaz pro Tetsuo: nikdo neodešel. ()

Mr.Apache 

všetky recenzie používateľa

Věřte mi, že zrovna já to říkám dost nerad, ale (filmový) Harry Potter nikdy nebyl nudnější... Vata, které je v těch knihách od čtvrtého dílu požehnaně, doposud filmovou podobu příliš nezatěžovala, a já doufal, že to tak zůstane až do konce. Bohužel, nápad rozdělit poslední díl na dvě části nakonec dovolil, aby se ta vycpávková hmota z HP románů vedrala i na stříbrné plátno. A to je docela škoda. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Potterovská sága končí vo veľkom štýle a je presne taká, aká mala byť komplet celá séria. Viem, že fantasy čarodejnícke príbehy o chlapcovi s jazvou v tvare blesku na čele boli vždy hravé, rozprávkové a ich feeling mal mať punc infantilnosti, ale práve táto temná atmosféra, tento prístup mňa bavil viac. Režisérsky veľmi komplexné a musím sa priznať, že aj napriek tomu, že sa možno v niektorých predchádzajúcich častiach udialo viac a bolo tam viac dejovosti, tak toto mi ušlo oveľa rýchlejšie, atmosféra je kvalitne ponurá, miestami dokonca strašidelná, napriek tomu to nestráca šmrnc a šarm detskej fantázie, veľa času je venovaného postavám, takže sa nemusíte obávať, že decká budú mať po tomto mesiac horrorové sny. Teším sa na finále. 80%. ()

KarelR 

všetky recenzie používateľa

První část Relikvií smrti měla být nudným výletem do divočiny s kupou dlouhých vysvětlovaček. Pod Yatesovýma rukama se však proměnila v realistické drama s takovou kadencí srdceryvných momentů, že se z toho budou Harryho fanoušci ještě dlouho vzpamatovávat. I přes matný závěr jde o nejlepší možnou přípravku na finální kouzelnické střetnutí, a těžko si představit, jaký masakr se na nás chystá. Jisté je akorát jedno – jestli budou druhé Relikvie lepší než první, dostane generace sporadických čtenářů dárek, o jakém se ještě před pár lety nikomu ani nesnilo. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Utrpení. Po svižné a vtipné šestce přišla do kin tahle blamáž. V tom filmu se nic neděje a já se nudil víc, než kdysi ve škole. Jediný světlý moment je výlet na ministerstvo kouzel. To je část, jak z jiného filmu - odsejpá má vtip a grády. Pak se mi ještě líbila kreslená část - pohádka o třech bratrech. Ve zbytku filmu je ústřední trio jen v lese a koukaj na sebe a honí je lapkové!!! Nechápu, že nejhorší díl knižní série je rozpůlen na dva filmy, které budou (o další části si nedělám iluze) také nejhorší. Nebo vlastně chápu. Přece kvůli prachům. ()

Galéria (431)

Zaujímavosti (79)

  • Při tvorbě sídla rodiny Malfoyů se architekti inspirovali u Hardwick Hall, panského sídla ze 16. století. (ricky4)
  • Daniel Radcliffe (Harry) nastydl poté, co během natáčení pobýval hodiny v bahně a špíně. (Kailo)
  • Harry (Daniel Radcliffe) tu má jakýsi střep zrcátka, filmoví diváci, kteří nečetli knihy, ale nemohou tušit, co je zač. V knižním pátém díle mu ho dal k Vánocům Sirius (Gary Oldman) a je to „dvousměrné zrcátko“ – slouží ke komunikaci dvou vzdálených lidí, kteří obě zrcátka mají. Právě díky zrcátku mohl Aberforth Brumbál (Ciarán Hinds) poslat Dobbyho, aby Harryho od Malfoyových zachránil. (germik)

Súvisiace novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (viac)

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (viac)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (viac)

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

26.07.2012

Peter Jackson to už nenápadně naznačoval na Comic Conu v San Diegu. Hobit mu pořádně nabobtnal a za 266 natáčecích dnů bylo pořízeno tolik materiálu, že z něj Jackson pohodlně sestříhá buď dva extra… (viac)

Reklama

Reklama