Reklama

Reklama

Klasické ráno v USA sa mení na skazu apokalyptických rozmerov. Keďže žijeme v modernej unáhlenej dobe, každý má pri sebe mobil. V horore Cell sú však mobilné telefóny zdrojom neznámeho vlnenia, ktoré spôsobuje extrémnu agresivitu. Zhodou okolností sa Clayovi (John Cusack) práve pri vypuknutí skazy vybil jeho mobil, takže sa nestal jedným z nakazených. Jeho najväčšou starosťou je však jeho rodina. Clay verí, že jeho žena so synom túto katastrofu prežili, a tak sa vydá s pomocou nového priateľa Toma (Samuel L. Jackson) a susedky Alice (Isabelle Fuhrman) na cestu za svojou nezvestnou ženou. Bez akýchkoľvek komunikačných prostriedkov a so skupinami agresívnych ľudí v ceste bude však táto cesta veľmi náročná. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (127)

reban 

všetky recenzie používateľa

Nádherná metaforka na dnešní společnost chovající se jako zombíci. Ale jak se z mobilu volá, tak se vám posere život. Pokud vás nekousne sexy kočina s ohnutým růžovým ajfounkem v ručce, tak vám v kapse vybuchne vybouchne novej ťamťung. Prostě serte na mobily, de Sade by o tom mohl povídat. Film byl prvních cca 20 vteřin vcelku snesitelnej, pak se táhnul jak kus žvejkačky co se vám zasekne mezi zadníma zubama a nejde ven. Nooda, nic víc. Peace ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Keďže už samotná Pištova predloha za veľa nestála, ani od jej sfilmovania som veľa nečakal. Už úvodné titulky naznačia, že pôjde o ultralacné c-čkové spracovanie, čo vzápätí potvrdí havária lietadla, pri ktorej neviete, či sa máte smiať alebo plakať nad mizernými efektmi. Keď sa objaví hlavná hviezda, John Cusack, ktorý vyzerá ako nafetovaný bezdomovec a jeho herecký výkon je minimálne taký otrasný, ako jeho výzor, viete, že toto bude ťažký prúser. John už žiaľ nie je to, čo býval pred 20 rokmi. Ako tak to zachraňuje štandardne solídny Jackson a pár momentov, ale ani k priemernej úrovni predlohy sa to nedokázalo priblížiť ani zďaleka. 30% ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

Když se Cusack a Jackson pustili do Kinga naposledy, byl z toho pitomoučký POKOJ 1408 a s CELL to taky dvakrát nerozčísli. Šedivý příspěvek nekonečné (a pro mě už dlouho otravné) vlně zombiáren, kterému jsem dal šanci jen proto, že jsem před lety četl Kingovu knižní předlohu. Už ta nepatří k nejsilnějším Kingovým věcem, přesto tu nějaký ucházející základ byl, King se navíc podepsal i pod scénář a naštěstí od projektu odpadl původně angažovaný neumětel Eli Roth. Výsledek ale vypadá vizuálně levně, střih občas zahapruje, atmosféra žádná, aspoň, že se scénář snaží rozvíjet mytologii nakažených a tu a tam se blýskne nějakou hláškou. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Nejaká diabolská frekvencia spôsobí že všetci ľudia s telefónom na uchu sa zbláznia a zmenia na roj zhypnotizovaných vraždiacich kvázi zombíkov. Úvodný masaker na letisku to poriadne nakopne, keď John Cusack s kulichom kľučkuje medzi rozbesnenými psychopatmi a v metre stretáva Samuela L. Jacksona. Ďalej sa dej začne točiť v kolovrátku, hrdinovia idú pustou krajinou/mestom/lesom, vždy niekoho stretnú a ten niekto o chvíľu zatrepe poltopánkami. Okrem opakujúcich sa príhod, začne byť problém aj s prílišným vykecávaním čo vystrkuje rohlíky. Najbizarnejšia scéna z filmu je určite tá kde "telefoňáci" spia na hromade počúvajúc nekonečnú slučku mr.Trolola, hrdinovia po nich jazdia postrekovacím autom, kropia benzínom a potom zapália! Bohužiaľ celá tá mystifikácia s apokalypsou vedie len do veľkého hovna v megastupídnom meditačnomrdnom finále, ktoré som pre zmenu nerozchodil ja. Mať to aspoň nejako zmysluplný koniec dám aj dve hviezdy. ()

Hoyt 

všetky recenzie používateľa

Postapokalyptických filmů není nikdy dost a tak jsem i tentno uvítal. Začátek je největší klad snímku. Hned se jde na věc a propuká celkem slušný masakr. To je tak ale na celém filmu všechno. Dále už je to jen podprůměrné putování po zničené zemi. Efekty jsou katastrofální ale nadruhou stranu to zachraňuje aspoň sympatické obsazení. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (5)

  • Ve filmu je použita stejna píseň, "Ring my bell" jako v jiném postapokalyptickém filmu: Kniha přežití (2010). (SsgtJira)
  • Píseň, kterou vysílali ležící nemrtví na fotbalovém hřišti, byla píseň s názvem "I Am Glad, 'Cause I'm Finally Returning Back Home" nazpívaná ruským tenoristou Eduardem Chilem v roce 1976. Jelikož šlo o americký šlágr, sovětské úřady nedovolily píseň nazpívat s textem. Proto ji zazpíval jen vokalizovaně. Po umístění na Youtube se Eduard Chil stal fenoménem zvaným Pan Trololo. (Dinsberg)
  • Eli Roth mal pôvodne napísať scenár a režírovať film, avšak kvôli tvorivým nezhodám projekt opustil. (beso74)

Súvisiace novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (viac)

Reklama

Reklama