Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Jediné, čo sa môže postaviť medzi dve sestry je kráľovstvo. Historická výpravná dráma Kráľova priazeň sa odohráva na dvore Henricha VIII. Zrada i milostné vzťahy sa odohrávajú na pozadí udalostí, ktoré odštartovali anglickú reformáciu. Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Život mladučkej Mary je lemovaný rozhodnutiami jej otca a strýka. Vo chvíli, kedy sa kráľ začne obzerať po milenke, majú Boleynovci v ohni hneď dve želiezka. Ich cestu hore, po spoločenskom rebríčku nesmie totiž nič ohroziť. V dobách, keď o osude žien rozhodovala rodina, Mary nasledovala pravidlá a Anna sa rozhodla vzoprieť. Túži zvíťaziť nielen nad svojou sestrou, ale aj nad samotnou Katarínou Aragonskou. Chce sa stať anglickou kráľovnou... (TV Wau)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (500)

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Trochu jsem měl strach, že půjde jen o nudné kostýmní drama, ale stejně jako třeba The Duchess mě Králova přízeň velmi mile překvapila. Herecké výkony byly sázkou na jistotu (navíc moje oblíbenkyně Natalie s Scarlett v jednom filmu), a to i ve vedlejších rolích. Dalším kladným bodem byla jistá zábavnost, jak se pomocí nejrůznějších intrik předháněly potencionální milenky krále. A ke konci to už bylo docela nesmlouvavé drama, i když ne všichni dopadli špatně. Pěkné 4*, spokojenost. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $26,814,957Tržby Celosvetovo $77,713,866Tržby za predaj DVD v USA $8,218,921 //počet predaných kusov 498,171║ Malá komorná dráma, ktorá po pomalšom rozbehu, kde sa príbeh len z ľahka hrá sa divákom a necháva ho v kľude prežívať rozmary Boleynových dievčat na kráľovskom dvore, postupne vybaľuje z ponúknutého príbehu o prehnanej láske ku kráľovi Henrymu silné tromfy, ktoré postupne vo svojej sile vyznejú samým záverom filmu, kde príde na skutočné sekanie hláv za oddanú lásku ku kráľovi. /videl v kine: 80%/ ()

Reklama

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Pěkně natočený historický film, který přibližuje osud sourozenců Boleynových na královském dvoře Jindřicha VIII. Chválím herecké výkony ústředního tria (Portman, Johansson, Bana) a Kristin Scott Thomas. Hudba je tu příjemná, scény poprav dobře zpracované a celkově tak jde o dobrou, čtyřhvězdičkovou podívanou, která historie neznalým poodhalí něco z její romantičnosti, jež se často snoubí s krutostí. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

"Tá kurva Boleynová!" vraví sa v Kráľovnej Alžbete, a to je kľúčové. Než však nastane zábava s "kurvou Annou Boleynovou", treba pretrpieť dobrých 40 minút s "ťuťkou Annou Bolyenovou a ešte väčšou ťuťkou Mary". Matný sled malebných obrázkov (krajiny a ústredných dvoch sexíc) vás môže ľahko učičíkať a odradiť od ďalšieho sledovania. Lenže potom sa Portmanka vráti z francúzskeho exilu, na krku sa jej blýska veľké zlaté B (ako "Bitch"), a odrazu vypukne takmer strhujúci intrigánsky thriller, ktorý sa (už len pre oduševnené nasadenie Natalie) určite oplatí vidieť. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Žádná naivní zamilovanost v boji proti nepříznivé době, žádné osudové vyznání, které ve vás navždy zůstane. Králova přízeň se vydává cestou nekompromisnosti, kde jsou romantické ideály udušeny v zárodku, sliby lásky končí jediným rezolutním rozkazem a dítě není vždy jen naplněním vztahu. Beznadějní romantici si proto na projekci musí sehnat lupu, aby si našli to svoje a mohli tak odcházet spokojeni, ale ti, kteří se naladí na vlnu intrik a zoufalé snahy, si tuhle královskou podívanou bezpochyby užijí. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (41)

  • Podrobnosti o niektorých historických postavách a udalostiach boli značne pozmenené, aby lepšie zapadali do dramatického príbehu. To vyústilo v mnoho historických nepresností, na čo sa počas natáčania mimoriadne sťažoval hlavne Mark Rylance (Sir Thomas Boleyn). (Arsenal83)
  • Aj keď to vo filme nie je zobrazené, v skutočnom živote napísala Anne Boleynová (Natalie Portman) posledný list Henrichovi VIII (Eric Bana) pred svojou popravou. List mal vzdorovitú povahu. V liste povedala svojmu manželovi, že neuzná nič zlé, čo neurobila a čo ju doviedlo k tejto situácii, vrátane akejkoľvek zlej veci, ktorá sa stala počas ich manželstva. Ďalej uviedla, že si uvedomila, že ich vzťah a manželstvo neboli skutočne postavené na láske a že bola pre neho len pobláznením. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (viac)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (viac)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (viac)

Reklama

Reklama