Reklama

Reklama

Deň, keď sa zastavila Zem

  • Česko Den, kdy se zastavila Země (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

V histórii je veľa príkladov stretov civilizácií, po ktorých tie menej vyspelejšie zanikli alebo boli zotročené. Teraz je tým menej vyspelým ľudstvo. Mimozemšťan Klaatu (Keanu Reeves) pricestuje na Zem s jedinou úlohou – zabrániť ľudstvu v jeho organizovanej sebadeštrukcii aj za cenu najväčších obetí. Ľudstvo totiž svojimi vojnami ohrozuje mier v celom vesmíre. Klaatu chce ľudstvu pomôcť, otázkou však je, či o to vlastne stojíme. Ak sa vojny neukončia, musí Klaatu pristúpiť k najtvrdšiemu opatreniu – planétu Zem vymazať z mapy vesmíru. Kým on chce rokovať so svetovými mocnosťami, naším jediným záujmom je zavrieť ho do laboratória a vedecky ho preskúmať... Na úteku z laboratória ho sprevádza astrobiologička Helen Bensonová (Jennifer Connelyová), ktorá spolu so svojím nevlastným synom uviazne v Klaatuovom poslaní... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (1 189)

Marius 

všetky recenzie používateľa

Nosná myšlienka hoc nie nová, výborná, ale zvyšok priemerný. Pôvodnú verziu som nevidel takže nemôžem porovnávať, avšak vidí sa mi, že toto bude prípad ďalšieho nedomrlého remaku omnoho lepšieho filmu. Biblický podtext vám dopáli tak o desať minút skôr než vôbec niekto vo filme túto tézu vysloví a vôbec celé je to akosi situované do polohy kresťanského obetovania a vykúpenia. A keďže toto nie je moja parketa a rovnako je mi proti srsti aj „rodinná“ línia filmu musím odsúdiť tento inak v prvej polovici filmu celkom svižný a atmosférický scifáč do hlbín mainstreamovej a nechutne korektnej priemernosti. 6/10 ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $80miliónovTržby USA $79,366,978Tržby Celosvetovo $233,066,978Tržby za predaj DVD v USA $33,161,767 //počet predaných kusov 1,975,664║ Taká neškodná jednohubka, kde je citeľní ten menší rozpočet na menšej rozmanitosti scén než by sme v konečnom výsledku čakali, obsedenie je fajn ale nie úplne využité, postavy vyznejú akosi plocho, príbeh sa nesie v jednoduchej rovinke, bez silnejších záchvevov, posolstvo príbehu bude odovzdané ale vyznie takmer do prázdna, chýba tomu fakt väčšia razantnejšia hĺbka a napätie.... čakal som trošku viac, pôvodní film z 1951 je úplne iná intenzívnejšia káva. /60%/ ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Film s aktuálnou správou pre ľuďstvo. Vedľa cieľa príbehu zamyslenia sa nad sebou dostávame ohromné vizuálne spracovanie, a hlavného predstaviteľa - Keanu Reevesa, diplomata všetkých civilizácii. Na túto rolu nejestvoval lepší výber. Každým jeho pohybom sa pohlo niečo aj vo mňe. ...Mimochodom Matrix svoju veľkú časť energie čerpá tiež z jeho umenia, a nebyť jeho v tomto filmu, očarili by ma len tie veľké guľe, palantíre ukradnuté z LotR :) |Videno v Palace Cinemas Praha, 12.12.2008| ()

flanker.27 odpad!

všetky recenzie používateľa

Ekologický odpad. Recyklovaný. Příručka multikulturalismu a filmových rasových a genderových klišé na šetrném papíře. Každých pět minut vyslovené We can change mi připomínalo Saddáma v South Parku. Viděl jsem to z úcty k Jennifer Connelly (včera měla narozky), ale tohle byl asi první film, kde bych byl radši, kdyby v něm nebyla. ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Na jednu stranu lepší než zklamání od Shyamalana, na stranu druhou myšlenkově podobně nedopečené. Na to spolu s nánosy klišé, údajnou prostoduchostí, rodinným pškáním a křemíkovou obludou připomínající jednu pozlacenou sošku zvysoka kadím. Do kina jsem šel na solidní (skoro)katastrofický sci-fi biják, a toho se mi dostalo. K tomu Jennifer Connelly v kožené bundě k sežrání, Reeves si připomněl Vyvoleného a jen bába Bates jako ministryně kazí partu. Nepopírám, že jde o rozporuplnou podívanou, ale mě bavila... 7/10 ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (24)

  • Obsazení Keanu Reevese (Klaatu) bylo pro režiséra Scotta Derricksona těžkým krokem, protože se obával, že takto známé tváři nikdo neuvěří, že je mimozemšťan a bude to vypadat směšně. (Karlos80)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (viac)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (viac)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (viac)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (viac)

Reklama

Reklama