Reklama

Reklama

Rituál

  • Česko Rituál (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Šerif Edward Malus (Nicolas Cage) pred niekoľkými rokmi prežil šok, keď sa mu po tragickej autonehode nepodarilo zachrániť matku s dieťaťom. Muž trpí výčitkami svedomia až do chvíle, kým sa mu nenaskytne možnosť svoje zlyhanie napraviť. Edwarda osloví jeho bývalá snúbenica Willow Woodwardová (Kate Beahanová) a požiada ho, aby jej pomohol nájsť stratenú dcéru Rowan (Erika-Shaye Gairová). Policajt prijme výzvu ako svoju druhú životnú šancu a vydáva sa pátrať po nezvestnom dievčatku na malý ostrov v Pacifiku, kde Willow s Rowan žili v malej komunite. Členovia tunajšieho spoločenstva, ktoré sa riadi starými pohanskými zvykmi, popierajú, že tu Rowan niekedy žila, a ak áno, potom už určite zomrela. Edward sa na ostrove zaplieta do siete starodávnych tradícií a tajomstiev. Čím viac sa pokúša dievčatko nájsť, tým väčšmi sa zároveň približuje aj k niečomu, o čom sa na ostrove nesmie hovoriť... K rituálu! (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (335)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nevidel som pôvodnú verziu, no táto sa začala celkom fajn, zaujímavo. Potom berie opraty do rúk Nicolas Cage, pár ďalších ztuhlých hercov a miestami sledujeme frašku. Cage ostáva vážny a meravý aj keď ho napadne žena v medveďom kožuchu. Vyvrcholenie filmu je šialenstvom a úplne posledná scéna dosť trápna. ()

k212 

všetky recenzie používateľa

Včelí společenstvo, s královnou, dělnicemi (a taky vějičkami), s natvrdlými trubci a jedním alfa samcem. Inu nápad skutečně skvostný, o to zajímavější, když je aplikován na ujetou skoro ženskou komunu kdesi na opuštěném ostrově. Prakticky však odvedený dosti pochybně a na hranicích televizní inscenace. Dějově velmi slabý a lehce předvídatelný. (Po shlédnutí originálu) Zacpávám si uši, zavírám oči a předstírám, že originál z roku 1973 nemá s tímto filmem kromě podobných reálií nic společného, neboť kdybych sklouzla ke srovnávání těchto dvou děl (počínaje třeba totálně odlišným vyzněním), zákonitě budu to současnější nenávidět. 40% ()

Reklama

CaptainNor 

všetky recenzie používateľa

Zařadit Rituál mezi Mysteriózní, Drama, Thriller nebo Horor je urážka filmů, které si tuto charakteristiku opravdu zaslouží. Tento film patří do žánru Degradace - v tomto případě talentu člena slavného filmařského rodu Coppolů – Nicolase Cage. Když má dirigent odfláklou a naškrabanou partituru a ještě mizerně diriguje, pak hraje falešně i první houslista! ()

paascha 

všetky recenzie používateľa

I původní, tolik opěvovaný Wicker Man byl ubohou slátatninou (nebo jsem jen neměl tu správnou náladu, když jsem ho viděl), ale tohle, to je úplná blbost. Charismatický Cage se svým toporným výrazem Vypoulené volské oko, který se zřejmě víc a víc chce stát Seagalem nebo jinou agresivní kreaturou, zajímavých záběrů jako máku, blbost na entou! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Letu zdar.“ –„Čo?“ – „Neviem, ako sa zdravíte na ostrove...“ – „Čo tak dobrý deň?“ – „Dobrý deň.“ Z tohto remaku si každý robí srandu, ale pravdupovediac cenený (mnou ale určite nie) originál mi pripadal snáď ešte absurdnejší, ako toto. Tešil som sa a dostal som presne takú kravina, akú som čakal. Nicolas Cage v o dve čísla väčšom obleku a s nemožným príčeskom sa motá po ostrove, nakladá drevo na koňský povoz, ničí deti v škole, zachraňuje havranov, zabíja včely (na ktoré je alergický), bicykluje sa a popritom sa snaží pochopiť, prečo miestne obyvateľky tak mocne pretláčajú ideu muža ako falického symbola. Začína to dobre a končí to vtipne (James Franco?!), medzitým sa však nachádza hodina a pol, ktorá vo vás bude vďaka permanentne cholerickému Cageovi vzbudzovať otázky typu „Čo to dočerta má znamenať?“. Nebudete vedieť, či si z vás tvorcovia robia srandu alebo to myslia vážne (alebo či je Neil LaBute proste len hrozný režisér, ktorý si myslí, že robí dôležité filmy, ale nerobí). Ale čo, aspoň sa nenudíte a vo chvíli, kedy Nicolas Cage, ktorý kedysi dostal Oscara a v Skale si tak kultovo buchol adrenalín do srdca polmetrovou injekciou, rozkope podbrušie Leelee Sobieski (a následne si oblečie medvedí kostým a vyrazí do akcie), pochopíte, že sranda musí byť. Áno, tento film skutočne nie je príliš dobrý, vydarený atď. Ale musím si ho v jednom zastať. Mnohí tvrdia, že si treba pozrieť vynikajúci originál z roku 1973. Vraj je to kultový, bravúrny a mrazivý horor. Úplne iný, než remake s Cageom. Nuž... nie je. Originál je rovnako kuriózny, absurdný a wtf. Paradoxne to už skôr remake mi prišiel o čosi vážnejší a normálnejší. Fakt. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (17)

  • Sestra Beech (Diane Delano) zmiňuje, že Summerisles se nachází na území státu Washington. Ty jediné existující ostrovy, na kterých se odehrává původní filmová verze z roku 1973, se ale nacházejí u Skotska. (Nick321)

Súvisiace novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (viac)

Reklama

Reklama