Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezpečnostný počítačový špecialista Jack Stanfield (Harrison Ford) pracuje pre banku Landrock Pacific. Kariéru a reputáciu si vybudoval navrhnutím toho najefektívnejšieho bezpečnostného systému, ktorý banku chráni pred hackermi. Táto prestížna pozícia mu zaručuje bezstarostný a pohodlný život s manželkou Beth (Virginia Madsen) a dvoma deťmi Sarah (Carly Schroeder) a Andym (Jimmy Bennett). No každý, aj ten najmodernejší bezpečnostný systém má nejakú slabinu – a slabinou Jackovho systému, s ktorou vôbec nerátal, je on sám! Prefíkaný zločinec Bill Cox (Paul Bettany) totiž sledoval a študoval Jacka a jeho rodinu temer celý uplynulý rok. Monitoroval ich mailovú komunikáciu, odpočúval telefonáty a analyzoval ich „dennú rutinu“. Zistil si mená kamarátov Jackových detí, lekárske záznamy celej rodiny a dokonca i identifikačný kód pre stanicu, ktorá dozerá na bezpečnosť v Jackovom susedstve! Bill skrátka monitoroval každú stránku Jackovho života - a je pripravený túto „investíciu“ zúročiť! Spolu s tímom žoldnierov sa zmocní kontroly nad domom Stanfieldovcov a z Beth a detí urobí rukojemníkov v ich vlastnom domove! A Jacka núti nájsť slabé miesto v ním navrhnutom bezpečnostnom systéme a ukradnúť z banky Landrock Pacific 100 miliónov dolárov... Netuší však, že si na tento „biznis“ vybral nesprávneho muža! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (277)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Snaha o odlschoolový triler (téma IT je dosť triviálna) je sympatická, ale aby to fungovalo ako napr. V POSLEDNEJ CHVÍLI alebo KLUB VYDIERAČOV, chýba tomu od polovice spád a akčné zakončenie je takmer trápne. Hudba občas dodáva fajn napínavosť, ale Ford už je na akčných hrdinov starý... Sklamalo ma to o trochu menej ako STRÁŽCA so Sutherlandom... ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Prvotřídní thriller, který má skvělý příběh a o napětí není rozhodně nouze. Film vyplňuje vydařená hudba od Alexandra Desplata. Záporáci jsou slušní, ve filmu bych trošku dal více akce, což ale moc nevadí, dále bych změnil přístupnost na R. V tomto filmu byla PG-13. Ale zas tak to nevadilo. Konec výbornej. Hodnotím 83% = **** ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„A už mi nevolaj.“ Ošemetné, režisér bez WIMBLEDONU, Robert Patrick bez Camerona, Robert Forster bez Tarantina, Bettany bez Russella Crowea, Harrison bez širáku a Virginia bez CANDYMANA v podpriemernom akčnom trilery, v ktorom musí správny chlap „zo starej školy“ urobiť zlú vec kvôli mladým neslušne vychovaným grázlom, ktorí bijú deti a zastrašujú ženy, aby zachránil svoju rodinu. Po remeselnej stránke fajn, ale toto bolo nudné už v 80. rokoch 20. storočia. ()

bogomira 

všetky recenzie používateľa

Standardní "fordovka" s klasickou fordovskou postavou. Harrison několikrát prostřídá všechny dva výrazy obličeje, dostane příšerně přes hubu a všechno dopadne jak má. Nesmím zapomenout na typický roztřesený ruce po bitce :) Přesto film neuráží a celkem se sype dopředu. Kouzlo pana Forda je v tom, že s ním se dokáže průměrnej chlápek ztotožnit, což s nějakým Arnoldem, Slyem nebo J.C. FuckDammem jde dost těžko. V bonusu je zajímavej moment, kdy sám režisér prozradí chybu ve filmu, kterou přehlíd a nestačil vystřihnout. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Keby tento film vznikol o takych 15 rokov skôr, tak z neho mohol byt solidny hit. Ale ani tak by to nebol dobry film. Je to take tupe becko s obohratou zapletkou, ktoru absolutne nijak neozvlastnuje. Herci pôsobia jak keby hrali na pol plynu. Rezia je starilna. Cele je to strasne nudne. Az sa divim, ze v tom vôbec hral Ford a nie nejaky videobeckar. 4/10. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (11)

  • Pokus o oživení kariéry Harrisona Forda vydělal během prvního víkendu (10. – 12. 2. 2006) pouze 13,6 mil. dolarů a obrat v kinech Severní Ameriky se vyšplhal celkem na 48,5 milionu. (imro)

Reklama

Reklama