Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je inspirován skutečným příběhem, který se odehrál v zákopech První světové války na Štědrý večer roku 1914. Když v létě 1914 vypukla válka, překvapila a pohltila miliony mužů. Přišly Vánoce, sníh a spousty balíčků od rodin a armády. Ale překvapení nečekalo uvnitř dárečků, které ležely ve francouzských, skotských a německých zákopech. Tu noc jedna významná událost změnila osudy čtyř postav: skotského kněze, francouzského lajtnanta, výjimečného německého tenora a té, kterou miloval, nádherné dánské sopranistky. Během onoho Štědrého večera se nemyslitelné stalo skutečností: vojáci vystoupili ze svých zákopů, své pušky nechali za sebou a podali si ruce se svými nepřáteli. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (268)

Vitason 

všetky recenzie používateľa

Filmů s tématikou první světové války vzniklo asi tolik, kolik sparťanských ultras má vysokoškolský titul. Sem tam nás sice někdo obšťastnil novou verzí Remarquova románu o tom, že se na západní frontě nic nedělo a to by bylo asi tak všechno. Ale v poslední době filmy z první světové našly způsob, jak bajonetem proříznout filmový pytel a tak filmy jako Příliš dlouhé zásnuby, Rytíři nebes a další mohly vylézt ze zákopů a vzít stříbrné plátno útokem. Šťastné a veselé je film plný lidské hřejivosti o vojácích, kteří na Štědrý večer vylezli ze zákopů a společně si popřáli hezké Vánoce a sami sobě tak připomněli, že i přes to, že žijí jako krysy v díře, jsou stále lidé. Doufám, že tento film u nás začnou dávat na Vánoce, protože o tom to prostě je. Kromě nádherného poutavého příběhu zdobí film ještě hezká hudba a dobré herecké výkony. Škoda že film ztrácí ve finále tempo. Podobné filmy: Hlídka v Ardenách (1992) ()

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Pekný film, o tom viac,že viem, že je podľa skutočných udalostí. Je to film o tom, že ľudia s=u v podstate rovnakí a nezáleží na tom kto sú a čo sú, sú rovnakí minimálne v inštinktoch a keď si to uvedomíme svet naokolo nás sa môže zmeniť,možno nie výrazne ale zmení sa. Je to nádherný film plný úžasných charakterov, peknej hudby a mužov ň, ktorých by sme ešte aj teraz našli okolo seba.80% ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tento skutočný príbeh je známy a je krásny. Je naozaj ľudské, že vojaci zo znepriatelených táborov zložili zbrane. aby oslávili narodenie Krista spoločne. Verili totiž, že vojna bude krátka, že to budú ich jediné Vianoce na fronte. A nakoniec sa nemýlili, mnohí sa už ďalších Vianoc nedožili. A vojna bola oveľa krutejšia než všetci očakávali. Žiaľ toto som v tomto filme vôbec nepocítil. Ani jednu z týchto myšlienok som tam nevidel, proste sa len stretli, Diane Kruger tam čosi zaspievala, zahrali nám gajdy a inak nič. Dvojhodinová stopáž, no pritom nezvládnutá látka. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Kvalitných snímok z obdobia 1.svetovej vojny je fakt málo,no Francúzom to zatiať ide.Po veľmi dobrých Príliš dlhých zásnubách prichádzajú s ďalším skvelým kúskom.Režisér Ch.Carion naďabil v odbornej literatúre na historicky doloženú,ale zabudnutú udalosť podľa ktorej napísal scenár.Vznikol veľmi kvalitný,a hlavne vierohodný,koprodukčný film,ktorého jedinou slabosťou je absencia bojových scén.To ale neznamená,že nebude zaujímavý.Výborný príbeh a slušné dialógy vám to vynahradia("O 10 min.vaša strana začne delostreleckú paľbu.Poďte sa k nám schovať!").Rozhodne odporúčam originálnu zvukovú stopu, pretože sa striedavo hovorí francúzsky, nemecky a anglicky(škótsky). Vydanie DVD bez akéhokoľvek bonusu je veľmi zlou vizitkou pre SPI, zvlášť pre film, ktorý bol nominovaný na oscara a získal viacero prestížnych ocenení.Dohodnuté prímerie počas vianočných sviatkov bolo príležitosťou na podanie si rúk s nepriateľom. A od tejto chvíle už pred sebou nevidia nepriateľa, ale človeka. Zabiť ho už bude oveľa ťažšie, pre niekoho už nemožné. Odporúčam! ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Vánoce na bitevním poli. I tak by se mohl jmenovat tento válečný film. Zobrazení svátků vánočních na francouzsko-anglicko-německé frontě v podobě, jakou si lze v té době jen těžko představit. Ale je to taky důkaz toho, že tam, kde je zlo, válka a zloba, je i dobro, mír a radost... 70% ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (5)

  • Anna a Nikolaus vo filme hovorili o tom, že sa spoznali v Oslo. Avšak Oslo, hlavné mesto Nórska, sa od roku 1877 až do roku 1924 volalo Kristiania. (U_S_O)
  • Když nadporučík Audebert (Guillaume Canet) pochválí Horstmayera (Daniel Brühl) za jeho francouzštinu, Horstmayer odpoví: "Vaše žena není Němka." Guillaume Canet je ale ženatý s německou herečkou Diane Kruger, která také hrála ve filmu. (ČSFD)
  • Film je věnován všem vojákům, kteří během Vánoc roku 1914 bojovali na různých místech fronty. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (viac)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (viac)

Reklama

Reklama