Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veľmi úspešný prominentný rozvodový právnik z Los Angeles Miles Massey (George Clooney) na stretnutie s manželkou svojho klienta Rexa Rexrotha (Edward Herrmann) – nádhernou Marylin (Catherine Zeta-Jones), ktorá sa rozvodom snaží získať finančnú nezávislosť – rozhodne len tak nezabudne. Stane sa preňho novou výzvou! Po procese, v ktorom sa mu opäť podarí preukázať svoju kvalitu a Marylin doslova zruinovať, sa však sám neočakávane zapletie do jej rozvodovej hry – a tiež do jej mimoriadne lákavých a zvodných osídiel... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (350)

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Coenvoci jsou taky jen lidi a natocili prumernou romantickou komedii ve ktere te romantiky opravdu moc neni, ale za to humor je dost kvalitni v jistych scenach a to jen diky vyraznemu Georgovi Clooneymu. Zeta Jonesova je jako vzdy chladna a jeji afektovany pohled je na facku... Nejsem zrovna bratrske dvojce fanousek, takze me to vubec netrapi, ale opravdu jdou hodne dolu, kde jsou ty doby... 5/140 ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Jedna z nejlepších inteligentních komedií všech dob. Geniální scénář, geniální režie, situační černý humor, to vše v právnickém prostředí, kde je humoru obvykle poskrovnu. Prudce elegantní Clooney s vybělenými zuby a dokonale padnoucí kravatou, který postupně ztrácí svou nablýskanou eleganci i ostražitost, když najde soupeře sobě rovného a zároveň životní lásku. Zeta-Jonesová v roli krásné chytré mrchy. Její první manžel Edward Herrmann a jeho mašinka, druhý manžel - B.B.Thornton v roli neodolatelně suchého ropného miliardáře pojídajícího předmanželskou smlouvu. Sladký Jonathan Hadary jako baron von Espy jako svědek i se svým psíkem v soudní síni. T.Aldredge jako přízračný téměř hororový starší partner vypočítávající úspěchy za zvuků Mozartova requiem. Keyes jako Sípák Joe, s nezapomenutelným gagem při záměně antiastmatika a pistole. ... Bravo, Coenové! Trailer: http://www.csfd.cz/film/1608-nesnesitelna-krutost-intolerable-cruelty/videa/ ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„A nebol to náhodou ON, kto spal s čističom bazénov?“ Prižmúrim oko nad príšerným názvom (ktorým sa slovenský i český distribútor snaží miasť divákov nezmysleným odkazom na drsný coenovský debut Zbytočná krutosť z roku 1984) a radšej krútim hlavou nad experimentom, ktorí na nás Ethan a Joel posledných X rokov testujú: v 80. a v prvej polovici 90. sa stali legendami (Zmätky v Arizone, Fargo, Big Lebowski), no následne akoby sa už nudili tým, že všetko vedia a všade boli a vrhli sa na pre atypické žánre, ako muzikál (Braček, kde si?), noir (MUŽ, KTORÝ NEBOL), či heist movie (PÄŤ LUPIČOV A STARÁ DÁMA). Neznesiteľná krutosť sa vysmieva žánru romantickej komédie... a zároveň sa na ňu s pribúdajúcimi minútami čoraz viac podobá. Bohužiaľ, podobá sa to predovšetkým na slabšiu romantickú komédiu, akých je Hollywood plný. Šarmantní herci sa snažia: okrem tradične úžasne samoľúbeho Clooneyho („Pozerám, že sme sa nedohodli. O čo ti ide, Freddy? Chceš 100%? Dobre - a prečo nie rovno 150?“) zaujmú Billy Bob Thornton ako texaský Pán Mlufka a Geoffrey Rush ako austrálsky bastard s vrkočom. Napriek hŕstke podarených nápadov (barón s Alžbetou, nájomný vrah s astmou, Rorin dedko rušňovodič) a vydareným konverzačným cynickým scénam („Moja žena sa ma snaží totálne ošklbať.“ – „To je jej právo. Rešpektujte ho.“) to od polovice začína byť plus mínus riadna nuda. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

I když název filmu trochu evokuje krvavou "Coenovic" prvotinu nenechte se zmást. Ve výsledku se jedná o standardní jemně černou romantickou komedii a jeden ze slabších Coenových filmů. Převážnou část filmu zachraňuje šarmantní a jako vždy charismatický Clooney, kterému dobře sekunduje Zeta-Jones v pro ní netypické roli. Výrazně vtipných čátí je ve filmu minimum a i když jsem se nenudil není důvod abych to viděl znovu. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

70%. Od Coenovcov som necakal az taky blaznivy humor, ale ten mi nevadil, naopak vyhovoval mi a nasmial som sa prvu hodinu super, kym bol dej este stale zrozumitelny. Asi po 60 minute sa to zacinalo akosi preplietat, zmluva-nezmluva a v deji som sa nielenze stracal, ale aj humor nejako oslabol, preto 70%. Inac najviac sa mi ratala zamena pistole s inhalatorom - brutalne, ale smiesne :-) ... 17.09.2010 _______ George Clooney - (Miles) +++ Catherine Zeta-Jones - (Marylin) +++ Geoffrey Rush - (Donovan Donaly) +++ Cedric the Entertainer - (Gus Petch) +++ Edward Herrmann - (Rex Rexroth) +++ Richard Jenkins - (Freddy Bender) +++ Billy Bob Thornton - (Howard D. Boyle) +++ Produkcia: Ethan Coen, Joel Coen, Brian Grazer +++ Hudba: Carter Burwell +++ Nemecka Cinema - 75% ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (6)

  • Bratři Coenovi uvedli, že se na filmu pracovalo téměř 8 let. (D3VIL)

Súvisiace novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (viac)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (viac)

Reklama

Reklama