Reklama

Reklama

Prepadnutie vo vzduchu

  • Česko Přepadení ve vzduchu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Bežný let na linke Florida - Los Angeles. Na palube lietadla sa stretávajú dvaja muži, ktorí sú si síce v mnohom podobní, no v jednom zásadne odlišní - prvým je černoch John Cutter (Wesley Snipes), špičkový protiteroristický expert, ktorý sa po tragickej smrti svojej ženy stiahol z aktívnej služby a teraz letí do Los Angeles, aby nastúpil na nové miesto. Veľmi inteligentný, odvážny a predovšetkým profesionálny. Tým druhým je beloch Charles Rane (Bruce Payne), preslávený terorista obvinený z ozbrojeného únosu štyroch lietadiel a cestujúci s putami na rukách do Los Angeles na súd. Veľmi inteligentný, odvážny a šialený. Zabíja s okúzľujúcim úsmevom, s chuťou a bez výčitiek. Rane sedí len niekoľko radov za Cutterom a úprimne povedané, nemá vôbec v úmysle doletieť do L.A. So svojimi spoločníkmi zabije agentov FBI, pilota a preberá kontrolu nad lietadlom i dvoma stovkami ľudských životov. Zastaviť ho môže iba jediný človek - neozbrojený Cutter, pasažier zo sedadla č. 57. Vysoko v oblakoch a neskôr i na zemi prebieha súboj sily, inteligencie a vôle... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (142)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Charles Rane není šílenec. Opakuj!“ Snaha kout železo v dobách, kdy se „umíralo těžce a v obležení“, je očividná, ale to režisérská bezradnost Kevina Hookse taky. Záporák se snažil o psychopatickou úlisnost, ale kdyby si ho vzal trochu do parády kadeřník, byl by to celý Levák Bob, ženské představitelky zápolily v soutěži, kdo se obočím nejvíce přiblíží frontmanovi kapely Oasis a Sizemore vypadal, že jeho obdiv ke kolegovi je více než jen profesní. Na druhou stranu, těch pár rychlých fightů bylo docela OK, stejně jako výkon náruživého čtenáře stěžejních děl čínských vojevůdců. Akorát mám po Wesleyho hlášce o sázení na jistou barvu v ruletě starost, aby jej nezažalovala americká Organizace pro práva původního obyvatelstva.. ()

ScreamJay 

všetky recenzie používateľa

Řadový akční film, jež na bojové pole akce přináší minimum nových bojových technik a sám padne dříve než se zkutečně začne bojovat. K devízám patří tak hlavně pan záporák, takového slizouna na první pohled, toho nesehnali ani do mnohem lepších akčních či jakých koliv jiných filmů. Ten byl opravdu tak slizkej, že mi až slintala vlastní obrazovka. Ale Wesley Blade, tak toporné akční představení nelze očekávat ani od 70tiletého hereckého veterána jež více než na svoje kopy a údery vsází na pevní a stabilní chodítko. Na rozjezd akční kariéry pana Snipese to dejme tomu ujde, když se rozjíždíte v zimně autem, taky to občas nejprv "škitne" než naskočí. Celkově je to nezajímavé, nepříliš akční, místy nelogické až podivné a po všech filmových i nefilmových stránkách slabé. Takže povinnou výbavou pro sledování tohoto filmu nechť se stane polštářek a budík, to abyste neprošvihly závěrečné titulky. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Arnie nas v Komande naucil ako sa z rozbehnuteho lietadla vystupuje a Wesley nas nauci ako sa do neho nastupuje. Na prvy pohlad tento film vyzera ako klasicky thriller odohravajuci sa v lietadle. Ale tvrdnut cely cas v lietadle sa tvorcom nepacilo a tak sa nasi hrdinovia neraz dostanu aj vonku na vychadzku. Vdaka tomu je film mixom thrilleru odohravajucim sa v obmedzenom priestore a standardneho akcneho filmu ale ani v jednom smere to nie je nic vynimocne. Chyba tu klaustrofobicka atmosfera a kedze sa z lietadla neustale odbieha, tak sa nedockame ani nejakej komplikovanejsej postupne gradujucej zapletky ako je bezne v podobnych filmoch, ktore si vystacia aj s mensou porciou akcie ale napriek tomu su nonstop napinave. A akcne pasaze mimo lietadla zase nie su dostatocne velkolepe, aby nejak vyrazne ohurili. Dost vidno, ze film nebol prilis drahy. Akciu tvori sem tam nejaky ten vystrel, obcas slusny kaskadersky kusok na kolotoci, ale prim tu maju bitky v ktorych sa Snipes predvedie v plnej parade. Z hercov tu dalej exceluje diabolsky Bruce Payne vo svojej zivotnej ulohe. Dalej pobavi vtipna postavicka, ktoru hra Tom Sizemore a mame tu aj dve krasky Alex Datcher a Elizabeth Hurley. Takze vysledkom je rutinny beckovy mix akcneho filmu a thrilleru, ktory v ani jednom zanri nevynika, ale vdaka sviznemu tempu a extremne kratkej stopazi nenudi. Proste oldschool jednohubka ktorej kvality ma dnes Wesley Snipes velke problemy zopakovat. 5/10. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Mohlo být líp kdyby tvůrci nedělali z Wesleyho Snipese takového supermana. Byl ve své roli skvělý, ale nechyboval a trocha polidštění jeho postavy by rozhodně nebylo od věci. Charismatický záporák Bruce Payna byl přece jen divákovi bližší, ale ani jemu se nedalo stoprocentně fandit. Kevin Hooks pravděpodobně natočil jeden ze svých nejlepších filmů a z hlediska akčního žánru mu žádné důležité atributy rozhodně nechyběly. Filmy podobného ražení o přepadených letadlech se dnes už netočí a to je o důvod víc se na tento akční snímek podívat. ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Škoda že Snipes už takové filmy nikdy nenatočí (Demolition Man, Šerifové...). Akční klasiky let středně vzdálených, kdy frčely filmy s Wesleym, Stevenem, Brucem, už zkušenými Stallonem a Schwarzeneggerem. Každý druhý film byl neskutečně zábavný a měl něco do sebe, další byl zase naprostý omyl a krok vedle, ale zapomělo se velice rychle. Teď už akční filmy netočí stále stejní herci, tak se zapomíná hůře. A na zprzněnou kariéru Wesleyho Snipese asi hned tak někdo nezapomene. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (8)

  • Prvý návrh scenára počítal s tým, že príbeh sa bude odohrávať v noci. Aby sa ušetrilo, natáčanie prebiehalo radšej počas dňa. (m.a.t.o.)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)
  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)

Reklama

Reklama