Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Štyristo ľudských životov na palube obrieho Boeingu 747 sa ocitlo v rukách nebezpečných teroristov, ktorí sa vyhrážajú zhodením bomby s nervovým plynom na Washington. Jedinou nádejou je zásah elitnej špeciálnej jednotky Austina Travisa (Steven Seagal). Inteligentný vládny analytik David Grant (Kurt Russell) pozná spôsob, ako sa dostať na palubu letiaceho Boeingu, stane sa preto členom zásahového tímu. Dôjde však k havárii a komando zostane bez spojenia s krízovým štábom... Aj keď sa Davidovi podarí získať na palube spojenca v odvážnej letuške Jean (Halle Berry), čas sa nebezpečne kráti. Velenie sa totiž domnieva, že komando zahynulo a prikáže lietadlo zostreliť. Stíhači štartujú... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (349)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Je podozrivé, že taký podžáner, ako "lietadlový akčný prepadový" film má tak málo kvalitných predstaviteľov. Takže konštatujem, že tomu, ktorý sa mi páčil najviac, dávam iba tri hviezdy. Proste Boening je zábavnejší, ako napríklad Air force one. V mladosti som ho videl viackrát a mal som tento dobrý akčňák rád podobne, asi ako Die Hard 2. Znova to už v mojom veku vidieť nepotrebujem. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

solidny (hlavne co sa tyka technickej stranky) i ked zabudnutelny akcnak ktory je hlavne nenavideny pre rychle zneskodnenie seagala hned v uvode. za pozretie ale urcite stoji, lebo po udalostiach z 9/11 si som isty ze hollywood nepride s napadom arabskych teroristov co unesu lietadlo s planom zautocit na ameriku. navyse pred zaverecnym pristatim som len cakal ze do kabiny vstupy leslie nielsen a hlavnym hrdinom popraje vela stastia... ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. V tomto som vždy závidel bratom Čechom. Im išiel do kín namakanaý Boeing 747 v ohrožění. Nám úbohé Konečné rozhodnutie. Tak či onak, Seagal vďaka nemu navždy vstúpil do análov (hm) akčnej kinematografie, keďže ako akčná megahviezda na vrchole svojich síl zomrel v prvej polovici filmu (po trápnej JEDNEJ jedinej akčnej scéne). V rýchlom tempe sa odvíjajúci režijný debut Stuarta Bairda (dovtedy strihača hitov producenta Joela Silvera); Stuart to žiaľ neskôr nezvládol (priemerní Šerifovia, mizerný Star Trek X). Boeing 747 v ohrození (názov si Slováci konečne privlastnili počas uvedenia snímky na Markíze) som videl prvýkrát v kine. Mal som sladkých 15 rokov, zbožňoval som Seagala (vtedy som bežne chodil na jeho hity do kina) a asi vám nemusím zdôrazňovať, že šlo o chlapčenský splnený sen. Vidieť novú seagalovku v kine bolo pre dospievajúcich chalanov v 90. rokoch niečo ako pre rádovú sestru zbadať Ježiša. Navyše v tom bolo gigantické lietadlo, zlí teroristi a parádny tím mariňákov. Zrejme vám nemusím vysvetľovať, ako odvrhnuto, pošpinene, zničene, ponížene a znásilnene som sa cítil, sediac si v kine, užívajúci si drsných teroristov, ktorí uniesli lietadlo, do ktorého nastupuje neporaziteľný Steven a zrazu... Nedalo sa to opísať inak, ako slovom ŠOK. Solídna, miestami veľmi dobrá (inokedy však predvídateľná a nesnaživá), remeselne špičkovo spracovaná žánrová fuška. Kurt Russell je síce podstatne menej zaujímavý, ako Seagal (nikdy som si nemyslel, že čosi také napíšem), ale dá sa to s ním zvládnuť. Zvládnuť sa to dá aj s letuškou, ktorá je v podaní Halle Berry jednou z najvydarenejších postáv, aké táto nie príliš schopná herečka kedy stvárnila. Skvelý je zlosyn v realistickom podaní Davida "Poirota" Sucheta. Fajn sú i jednotliví členovia tímu (B.D. Wong z Jurského parku, Joe Morton z T2, John Leguizamo zo Spawna alebo Oliver Platt z Hráčov zo smrťou) Je prekvapivé, že tento akčný letný vysokorozpočták vlastne ani nie je príliš akčný (až na dunivý začiatok a koniec), čo am svojho času trochu sklamalo. Spolieha sa skôr na budovanie atmosféry a šponovanie napätia. To je šikovne dosiahnuté tým, že to vlastne dáva logiku - mariňáci na palube lietadla sa musia správať čo najnenápadnejšie, aby oddialili nevyhnutný krvavý stret s nepriateľom. , Prekvapujúce je, že film je zábavný a napínavý aj v neakčných momentoch. 4*, ale s výrazne prižmúreným okom. Diváci zas až tak vo vytržení neboli, možno čakali viac akcie, ťažko povedať, film každopádne pri rozpočte 55 miliónov zarobil na celom svete 121, takže prepadák vyzerá inak. Kino Považan NMnV 1996 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný akčný thriller s Kurtom Russellom v hlavnej úlohe. Má veľmi dobrý príbeh o protiteroristickej jednotke, ktorá má za úlohu preniknúť na lietadlo unesené skupinou teroristov chystajúcej sa použiť plyn na americké ciele, no jednotka príde o veliteľa a väčšinu vybavenia, ale aj tak sa snaží celú situáciu zachrániť. So spracovaním ale nie som až tak moc spokojný. Nie, že by bolo zlé, aj takto je dej pomerne zaujímavý a prakticky nenudí, ale hlavná fáza filmu, teda získavanie kontroly nad lietadlom nie je práve podľa mojich predstáv. Dovtedy, teda kým sa ešte vo filme vyskytuje aj Steven Seagal má film spád a dobre zoznámi s postavami, ale celkovým prenesením deja na lietadlo sa tempo výrazne spomalí, pretože sa začne snaha o čo najväčší realizmus, teda miesto akcie sa začne taktizovanie, získavanie informácií a zneškodňovanie bomby, čo vydrží až takmer do konca. Akcie je tu veľmi málo a moc nezaujme. Je prakticky len v úvode a v závere, úvodná sa mi páči, síce je obsahovo chudobná, ale poteší viacero zabitých teroristov špeciálnou jednotkou a hlavne Seagalom. Ale sklame záver, zneškodnenie teroristov je príliš rýchle a bez nápadu. Herecké obsadenie je skvelé, Steven Seagal do postavy veliteľa vojenskej jednotky perfektne sadol a tak škoda, že si niečo podobné už nezopakoval, Kurt Russell, celá jednotka, ale aj zaujímaví záporáci na čele s Davidom Suchetom a slušné vedľajšie postavy. Ale čo sa týka postáv, tak mi nesadlo až príliš rýchle sa prispôsobenie členov vojenskej jednotky nečakanej a podstatne sťaženej situácii, ale to je skôr len detail. Réžia a technická stránka sú výborné, tu nemám vôbec čo vytknúť. Ako mnohí som sa aj ja na tento film prvýkrát tešil hlavne kvôli Seagalovi a tak som bol prekvapený a sklamaný. Teraz ma mrzí, že si takúto úlohu veliteľa už nezopakoval, sadla mu dokonalo a veľmi by ma zaujímalo, ako by tento film vyzeral, keby bol Seagal hlavný hrdina, ale buď by sa musel radikálne zmeniť scenár, už len napríklad preto, že v úvode s ľahkosťou behom chvíle zabil rovnaký počet teroristov, ako je únoscov lietadla, takže by s nimi nemal ani najmenšie problémy, alebo by to bol jednoznačne najhorší film z jeho najlepšieho obdobia. 57% ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Meleme melem, všechno semelem, snad se z toho nepos... Ne ne ne. Kupodivu to drží pěkně pohromadě a akční klišátka fungují přesně tak, jak fungovat mají. Steven Seagal dostal konečně roli na tělo, ještě než stačí zlomit svou první zločineckou ruku (a tím našlápnout k tradiční akční demenci svého posledního období), je smeten z nebe a partie se ujímají jiní hráči. Na první pohled ňoumovatý (ale jinak samozřejmě hrdinný) agent ve standardním podání Kurta Rusella, sexy letuška Halle Berry (dobrou herečku v sobě nezapře), Hercule Poirot s oholeným knírem, nebelgickým přízvukem a tendencí používat spoušť místo šedých buněk mozkových. To, že Stuart Baird lepí vedle sebe výstřižky z cizích filmů, je vpodstatě fuk, protože ta jeho koláž drží slušně pohromadě a vede diváka k sice tušenému, ale přesto zábavnému finále, při kterém si Kurt Rusell dobude čest i srdce krásné letušky. A tak to má být. Aspoň v pátek kolem jedné v noci. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (23)

  • Ve chvíli, kdy Kurt Russell ručkuje po laně nad stropem kabiny, kde si prohlížel vnitřek kabiny sondami, a vrací se zpět k vojákovi, má v jednu chvíli hodinky na pravé a pak zas na levé ruce. (Terva)
  • Meno postavy Stevena Seagala (Austin Travis) pochádza z mesta Austin (Texas), ktoré sa nachádza v oblasti Travis. (Seag)
  • Na obale filmu sa nikdy nemala tvár Stevena Seagala objaviť. Tvorcovia ju tam však dali, aby pritiahli čo najviac ľudí do kín. (Seag)

Reklama

Reklama