Reklama

Reklama

Zachráňte Willyho

  • Česko Zachraňte Willyho! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Willy je nádherná kosatka uväznená v príliš tesnej nádrži Tichomorského severozápadného vodného parku. Po nociach volá na svoju rodinu, ktorá vyvádza v neďalekom zálive. Nikto nerozumie jeho nárekom a náladám - okrem dvanásťročného chlapca, ktorý až priveľmi dobre vie, čo to znamená žiť bez rodiny. Zachráňte Willyho je milý a dojemný príbeh priateľstva chlapca a veľryby. Keď sa chlapec dozvie, aký nešťastný osud jeho priateľa čaká, vymyslí vlastný plán a rozpúta boj s časom, aby Willyho vrátil do jeho prirodzeného domova. Kritika označila tento film za veľmi presvedčivý druh zábavy a filmové obecenstvo sa všade tam, kde sa premietal, zamilovalo do jeho hlavného hrdinu, neobyčajnej trojtonovej kosatky. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (267)

Timak 

všetky recenzie používateľa

Pokud bych to měl hodnotit očima 9 - ti letého chlapce, dávám plný počet. Ale samozřejmě s odstupem 16 let se ten film zdá přece jen lehce naivní a ne zrovna "moderní". Četl jsem zde názor, že to je film pouze pro děti a pro nikoho jinýho. Já si naopak myslím, že to je film pro celou rodinu. Osloví to všechny generace a já musím být tím chlapcem, který plakal v kině jak želva a chtěl zachraňovat velryby po celém světě. 80% ()

moviepill 

všetky recenzie používateľa

Hovorte si čo chcete, tento film je u mňa víťazom. Akýmkoľvek. Že to je prostý film bez hlbšej myšlienky? Zle sa pozeráte. Kiež by aj dnes existovali takí priatelia ako Willy a Jessie. Oboch by som bral. Teda, hlavne tú kosatku. Ale do vane by sa mi nevmestila. :-) Každopádne tento slzotvorný filmeček a jeho čaro podčiarkuje výborná hudba, vrátane záverečnej "Will You Be There", ktorú keď som počul prvý raz, mal som husiu kožu... ()

Reklama

whack 

všetky recenzie používateľa

Používanie živých zvierat pre filmy je zvrhlosť, najmä ak ide o takýchto obrovských zvieracích hercov, ktorí sú celý život uväznení v kadejakých vodných parkoch. Nie je tajomstvom, že samec kosatky dravej Keiko, ktorý "hral" Willyho, mal byť po natáčaní utratený! Využiť a zahodiť! Je to strašné pokrytectvo, najmä, keď ide o film, ktorý hovorí o opaku. Ale Keiko bol nakoniec vďaka ochranárom zachránený a vypustený do voľnej prírody, a pointa filmu je tiež pekná, vlastne je chvályhodná. ()

P1tr 

všetky recenzie používateľa

Willyho jen těžce hodnotit spravedlivě, neboť v mém dětství snímek téměř neopustil videopřehrávač a rotoval v něm pořád dokola. Od dětství jsem film neviděl celý, pouze útržky, nicméně i z těch kousků bylo zřejmé, že se v rámci rodinného žánru jedná o nadprůměrné dílo, které získává plusové body začleněním kosatky jakožto netradičního přítele, čímž získává na atraktivitě a z tohoto prvku těží téměř maximum. ()

Berenise 

všetky recenzie používateľa

Škoda ako lacno, vypočítavo a hlúpo sa dá spraviť film na tak vážnu tému ako je oblasť zvierat, ich ochrany a všetkého, čo s tým súvisí. Pozitívum môže byť v akejsi podpore lásky k zvieratám, ale všetko v tom filme je tak zjednodušené a priamočiaro gýčové, že to pôsobí ako nie film pre deti, ale pre idiotov. Predstavujem si ich ako sedia doma/v kine na doch stoličkách pojedajúc desiaty hamburger toho dňa zalievajúc ho litrami coca-coly a na konci si vravia že každý problém tejto planéty u nich vyrieši kdejaké dieťa, takže bezstarostne prepnime kanál... ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (22)

  • Kosatka Willy byla v drtivé většině filmu animatronická. (Pumiiix)
  • Velryba Keiko, hrající Williho, zemřela 12.12. 2003 ve věku 27 let na pneumonii, v Taknes fjordu v Norsku. (Karlos80)

Reklama

Reklama