Reklama

Reklama

Zachráňte Willyho

  • Česko Zachraňte Willyho! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Willy je nádherná kosatka uväznená v príliš tesnej nádrži Tichomorského severozápadného vodného parku. Po nociach volá na svoju rodinu, ktorá vyvádza v neďalekom zálive. Nikto nerozumie jeho nárekom a náladám - okrem dvanásťročného chlapca, ktorý až priveľmi dobre vie, čo to znamená žiť bez rodiny. Zachráňte Willyho je milý a dojemný príbeh priateľstva chlapca a veľryby. Keď sa chlapec dozvie, aký nešťastný osud jeho priateľa čaká, vymyslí vlastný plán a rozpúta boj s časom, aby Willyho vrátil do jeho prirodzeného domova. Kritika označila tento film za veľmi presvedčivý druh zábavy a filmové obecenstvo sa všade tam, kde sa premietal, zamilovalo do jeho hlavného hrdinu, neobyčajnej trojtonovej kosatky. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (267)

Jig 

všetky recenzie používateľa

Tento film som videl po prvý raz ako 4 ročný a veľa som si z neho napamätal. No našťastie mi padol do rúk a konečne som zistil, aké skvelé dielo to je. Fantastický herecký výkon J.J. Richtera (Jessie) a veľryby Keiko spolu krásne zladil film až do samej bodky. Takisto aj hudba Basila Poleudorisa krásne sformovala film a VOALÁ vznikol emotívny a krásny film. Všetko by bolo dokonalé, keby neboli pokračovania filmu, ktoré so sebou mierne sitahli aj tento diel. ()

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Ano.. když jsem byl dítě, tak se mi to opravdu líbilo. Žel.. dětmi jsme jen jednou v životě a po shlédnutí tohoto filmu s již vyšším IQ neshledávám tento film tak naplňujícím jako dřív. A herec v hlavní roli mně tam najednou vyloženě se*e.. Asi stárnu. 65% Zajímavé komentáře: Oskar, genetique ()

Reklama

Aurus 

všetky recenzie používateľa

Jediný důvod proč jsem se kouknul na tenhle extra nudný film je to protože zde hraje moje oblíbená herečka Danielle Haris. Ale když je ve filmu tak na 5 minut a potom je začnou honit Poldové tak se Danielle Haris vypaří eště z dalšíma 2 kluky. A už je dokonce filmu nevidíme. No co bych tomu mohl ještě říct.... PŘÍBĚH 30% HUDBA 5% HLAVNÍ POSTAVA 2% OSTATNÍ POSTAVY 10% Tento film je tak nudný až jsem u toho málem usnul. Film už nepotřebuji vidět nikdy z nova 2/10 ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Som za voľne žijúce veľryby, zábavné parky im spôsobujú stres. Podobné filmy ako tento, napríklad Volanie divočiny uznávam, lebo sú opakom toho, čo napríklad film Čeľuste. Síce neposkytujú toľko zábavy a filmového umenia, sú to skôr také rodinné filmy, no vedia chytiť za srdce aj oni. Čo sa kvality filmu týka, pre mňa je to na úrovni Čeľustí, ale to posolstvo, ktoré tento film má by som aspoň rád takto zdôraznil. škoda, že to bolo miestami nudné, presladené, naivné a chýbala tomu zvláštnosť, no dobrý úmysel sa nedá poprieť, úplne v pohode film. ()

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

Vzpomínám a ne matně, ale vybavuju si ho i po letech docela slušně. Teď jenom nevím, jestli to bude tím, že jsem ho viděla tolikrát jako malá holka, nebo to bude tím, že přece jenom má tenhle film něco do sebe. No asi tak z obojího trochu. Některé scény a záběry vidím před očima dodnes, protože na mě tehdy strašně zapůsobily. Příběh je to dojemný a jako asi většina jsem tu kosatku milovala. Nevím, možná kdybych se na film dívala dnes znovu, měla bych na něj střízlivější názor, ale jelikož ho pořád vidím spíše dětskýma očima, budu hodnotit jako slušný film. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (22)

  • Po scéně, kdy Jesse (Jason James Richter) večeří s Greenwoodovími, následuje scéna zobrazující mrak, který vypadá jako kosatka s ploutvemi. Šlo o náhodu při natáčení, nejedná se o tvůrci upravenou scénu. (freelex)
  • Kosatka Willy byla v drtivé většině filmu animatronická. (Pumiiix)
  • Hlavný zvierací hrdina, samec kosatky dravej, Keiko, ktorý bol od svojich dvoch rokov nútený žiť v zajatí postupne v rôznych zábavných parkoch a akváriách, bol vypustený do prírody a kontrolovaný ochranármi, a to aj navzdory úmyslom ho zabiť. (whack)

Reklama

Reklama