Reklama

Reklama

Americká idyla

  • Česko Americká idyla (viac)
Trailer 1

Film Americká idyla rekapituluje život Seymoura „Švéda" Levova (Ewan McGregor). Švéd bol svojho času na univerzite úspešný športovec, oženil sa s kráľovnou krásy, ktorá mu porodila krásnu dcéru Merry. Neskôr sa stáva úspešným podnikateľom, vezie sa na vlne americkej povojnovej prosperity. Všetci traja spoločne žijú správny život, ale ich rodinný „americký sen" netrvá dlho. Je koniec 60. rokov a z Merry sa na obrovské prekvapenie rodičov stáva politickou aktivistkou, bojujúoua proti nepopulárnej vojne vo Vietname. Keď sa Merry zapojí do prípravy bombového atentátu, utečie z domu. Švédova predstava trvalého rodinného šťastia je v troskách a v jedinom krutom okamihu je vytrhnutý zo svojho krásného sna. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (20)

Trailer 1

Recenzie (84)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Idylický príbeh americkej rodiny ako zo žurnálu sa začne rozpadávať dospelosťou dcéry. Sme na konci 60-tych rokov a z dcéry sa stáva politická aktivistka. To by nebol ten najväčší problém... jej názory však začínajú byť slepé a extrémistické. V tomto je paralela s dnešným svetom, keď mnoho ľudí bez rozmyslu a nepochopenia rôznych udalostí radikalizujú svoje názory. Samotný film strieda lepšie chvílky so slabšími, v tomto je McGregorov filmový debut nevyvážený a určite sa mohol aj scenáristicky lepšie pripraviť. Treba však podotknúť, že na takejto náročnej téme by sa mohol popáliť aj skúsený režisér. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ťažší námet si už Ewan vybrať nemohol? Záver filmu vzbudí emócie a niekoho až dojme, ale všetko pred ním je mimo, prázdne a nič nehovoriace. Ewan je iba emocionálny sympaťák, jeho herectvo na tak komplikovanú postavu nestačí. Jennifer skáče v náladách, akoby ani nepatrili jednej postave, a problémová dcéra nefunguje vobec. Špatne vedený a dramaturgicky naprosto zlyhávajuci film. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Námět na tento film procházel tolika úpravami a změnami, že si ho Ewan McGregor raději natočil sám. A vůbec na něm není vidět, že by nebyl vystudovaný filmař. Atmosféra doby je poctivá, herecky je to v pohodě, navíc se zajímavými herci. Nicméně film se tváří na víc, než ve skutečnosti je. Většina průběhu je spíše nuda a děj se vystříbří až v posledních 25ti minutách, kdy to začne být alespoň trošku zajímavé. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak to už v živote chodí. Premianti triedy a školy často končia v ďalšom živote nešťastne, akoby sa od nich to šťastie nakoniec odvrátilo a pricuclo sa niekde inde... Teda mať takú dcéru tak si asi hodím mašľu. Na filme sa mi najviac páčila myšlienka o tom, že ako to môže s človekom skončiť, keď radikálnosť myšlienok zvíťazí nad zdravým úsudkom. V živote nič nie je len biele alebo len čierne a tie krajné ultra záležitosti nikdy nie sú dobré. Najlepšia je zlatá stredná cesta - žiť a nechať žiť. Kto to nepochopí a začne vyhadzovať veci do luftu v presvedčení, že len ten jeho názor je správny, tak dopadne veľmi biedne, presne ako tá dievčinka vo filme, ktorú mimochodom D. Fanning zahrala priam až odpudzujúco veľmi dobre, hotové stelesnenie naivity. Dramatické spracovanie však bolo biedne - príliš veľa hluchých miest, veľký odstup od postáv a zbytočné naťahovanie. Výsledkom bola častá nuda a žiadne emócie. Slabší priemer. 55/100 ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Těšil jsem se na snímek o destrukci amerického snu, ale nemůžu si pomoct, to se prostě nepovedlo a člověk dostává celkem prázdnou výpověď, kde se herci celkem snažili, ale stejně to nestačilo. Výborné herecké trio v hlavních rolích a přesto máte pocit, že to je pojato strašně nudně. Tady selhaly scénář a výprava, které jsou neskutečně umírněn a vůbec nechtějí ukázat něco víc. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama