Reklama

Reklama

Charlie a továreň na čokoládu

  • Česko Karlík a továrna na čokoládu (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Charlie Bucket je malý chlapec, pochádzajúci z celkom zbedačenej rodiny, býva na okraji mesta hneď vedľa obrovskej továrne na čokoládu. Charlie miluje čokoládu, aj keď dostáva čokoládový bombón len raz do roka. Jedného dňa však vyhrá aj s ďalšími štyrmi deťmi cestu po fantastickej čokoládovej továrni, ktorú vlastní excentrický Willy Wonka a jeho nemenej zaujímaví zamestnanci. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (1 310)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $150miliónovTržby USA $206,459,076Tržby Celosvetovo $474,968,763║ Uletené to je a dosť ale skutočné čaro príbehu príde až samým záverom, ostatok je na vážkach znesiteľnosti a zábavnosti, takže len priemer. /videl v kine: 55%/ ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Dalsi vynikajici film od Burtona. Prislo mi, ze narozdil od Burtonovych ostatnich filmu je tenhle urcen jen pro pobaveni a nema cenu v nem hledat nejaky hlubsi smysl, i kdyz tu jsou nastinene nejake veci jako dulezitost rodiny a ze zlobivy deti budou potrestany. Samotny herci jsou vybrany perfektne, hlavne Karlikova rodinka, kluk Gdoule, Oompa Loompove v dokonalejch obleckach a vynikajici Johnny Depp, kterej vypada jako neco mezi Amelii, Draculou a pedofilem a ma skvely hlasky. Film je predevsim komedie, ale najdeme tu i nejaky ten drsnejsi humor a temnejsi pasaze jak je u Burtona zvykem, i kdyz toho tam neni tolik, protoze to je precejen podle detske knizky. Hodne se mi libila hudba a hlavne pisnicky Oompa Loompu ty fakt nemeli chybu. Ale i ostatni slozky jsou vyborny, kamera, triky, spousta vynikajicich scen, kdy se bud smejete nebo zirate co za uchylnost to Burton vymyslel, proste me nenapada co filmu vytknout. Mozna snad jen to, ze od zacatku do konce nam Burton predklada, jak je Karlik strasne hodnej a nevinnej, misty mi lez na nervy. Cekal jsem, ze mi bude vadit dabing, ale kupodivu me to nijak zvlast nestvalo, i kdyz v originale to musi bejt samozrejme lepsi. Tak po shlednuti originalni verze musim rict, ze jak jsem cekal, byla lepsi, ale tohle je jeden z mala pripadu, kdy i dabing je v porovnani s originalem na velmi slusne urovni. Proste dalsi z Burtonovo vynikajicich filmu. ()

Reklama

novoten 

všetky recenzie používateľa

Tam, kde se plní všechna sladká přání, tam, kde parta malých stvoření zpěvem glosuje vaše nevydařené loompárny, tam, kde je slovo rodina takovým malým zaříkadlem.. Tam na vás čeká jeden kouzelně tajemný mistr cukrátek, kterému budete připadat divní, ať se budete snažit jakkoli. Jenže ta návštěva za to stojí. Tak buďte rádi, že žádný kupón hledat nemusíte a pojďte se po tom vodopádu svézt taky. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ niekto vyčítal Veľkej rybe jej „neburtonskosť“, tak v prípade Karlíka to vôbec nehrozí. Burtonova pečiatka búcha po filmových okienkach od prvého do posledného záberu. Či ide o dizajn stavieb (na pokrivené domy si Burton môže požiadať o trademark), farebnosť scén alebo výber hercov, ktorí sú neobyčajne burtonovsky škaredí a zároveň neuveriteľne sympatickí. Kto iný „skrášli“ Helenu Bonham Carter žltými zubami a Johnny Deppa zas umelými belostnými tesákmi. Na čom som sa veľmi bavil bolo aj to, že polovica detí vyzerá ako vzor árijcov, tie modré oči sú skrátka neprehliadnuteľné. Musím takisto pochváliť ako sa Burton (i deti) popasovali s jednotlivými charaktermi postáv, ktoré sú úžasne uletené, skrátka povedané , pri ich predstavovaní som sa od smiechu temer váľaľ pod sedadlom. Karlík je skrátka film s veľkým F, ktorý nepokazil ani dabing (Hogun, môžeš ľutovať :-) ) na ktorom nenachádzam jedinú jednu chybu. Johnny Depp v jednom rozhovore povedal, že ho nezaujíma ako film ohodnotia kritici, ale ako ho ohodnotia jeho vlastné deti. Myslím, že deti budú z jeho šibnutej kreácie úplne nadšené, takže môže byť spokojný. Tim Burton zas v jednom rozhovore povedal, že po karlíkovi má chuť natočiť horor alebo poriadne porno....každopádne ktorúkoľvek z týchto možností budem očakávať s nadšením. Kto má naozaj rád film, nemôže tomuto filmu dať iné ako absolútne hodnotenie. 10/10 ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Konečně po dlouhé době film, z kterého fantazie tvůrců tryská plným proudem! Připadal jsem si zase jako desetileté děcko, nevěřícně zíral s otevřenou pusou a smál se z plných plic. Pro všechny milovníky čokolády, Tima Burtona, Johnnyho Deppa a lehce šílených komedií povinnost. Škoda cokoliv dodávat, určitě to bude jeden z nejlepších snímků roku 2005. ()

Galéria (182)

Zaujímavosti (83)

Súvisiace novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (viac)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (viac)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (viac)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (viac)

Reklama

Reklama