Reklama

Reklama

Charlie a továreň na čokoládu

  • Česko Karlík a továrna na čokoládu (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Charlie Bucket je malý chlapec, pochádzajúci z celkom zbedačenej rodiny, býva na okraji mesta hneď vedľa obrovskej továrne na čokoládu. Charlie miluje čokoládu, aj keď dostáva čokoládový bombón len raz do roka. Jedného dňa však vyhrá aj s ďalšími štyrmi deťmi cestu po fantastickej čokoládovej továrni, ktorú vlastní excentrický Willy Wonka a jeho nemenej zaujímaví zamestnanci. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (1 310)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Tahle Burtonovka se mi moc nelíbila, také je dost atypická. Burtonův styl je ponurý, což tenhle film není. Smekám ale před Deppem, který vystřihl podivína jedna radost. I když čokoládu miluju, provedení továrny na čokoládu bylo až moc na efekt, na tenhle film až moc nereálné. Štvaly mne také písničky těch pidimužíků.... ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne úžasné, Johnny skvelý, pesničky super. Ale zhruba v polovici ma tá opakujúca sa schéma "potrestali sme dieťa, dali morálne ponaučenie, Danny zaspieval a ide sa ďalej" začala nudiť. Nakoniec z toho zostal film, ktorý som nikdy nezatúžil vidieť druhý raz. U mňa jeden z tých slabších Burtonov... ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Jeden z dalsich Burtonovych filmov, od ktoreho som mal aj na zaklade traileru pochybnosti o tom, ci sa mi bude pacit, ci nebude naozaj natoceny cisto iba pre deti, zato ma ale jednoducho uniesol do nadherneho Burtonovho detskeho sveta fantazie, pricom som na chvilu zabudol na realitu a proste sa mi velmi pacil. Snad neexistuje dieta, ktoremu by sa tento film nepacil :-) ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Skvělý film nadupaný k prasknutí skvělými nápady a tou dobře známou Burtonovskou režií. Johnny Depp si to nehorázně dává, předvádí asi 3 miliardy hereckejch výrazů a je snad ještě víc crazy, než Jim Carrey v "Řadě nešťastných příhod" a to už je co říct. Dále musím vyzdvihnout hudbu, protože ta je skvělá. Film sice nemá občas takové tempo jaké by bylo třeba, ale Umpa-Lumpové co čuměj v telce na Kubrickovu "2001 Vesmírnou Odysseu" vám to vynahradí. Jo a ještě je tam skvělá parodie na "Psycho." ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nechcem mať z dcéry čučoriedku.“ – „Veď z nej urobte kompót.“ Fantázii sa medze nekladú alebo znova nastal čas, aby sa stretli rozprávkári Tim Burton a Johnny Depp, dvaja muži, ktorí boli po väčšinu svojho života chlapcami. Vodopády čokolády, burácajúce muzikálové vystúpenia (založia vo vás iskru), Umpa-Lumpovia (Deep Roy!), zubár (Christopher Lee), mama (znesiteľná Helena Bonham Carter) a ponaučenie o sile rodiny. Zopár ústupkov voči knižnej predlohe (škriatkovia získali hororový nádych, deti nesprevádza žiadny dospelý) bolo k veci a Johnny Depp je ako "pán Bonbón" fenomenálny. Bavilo ma to oveľa viac, ako (inak pekná a príjemne krátka) Dahlova knižka (vyšla aj v slovenčine s reklamou na Orion priamo na obale wtf). Kino Považan NMnV 2005 ()

Galéria (182)

Zaujímavosti (83)

  • Natáčelo se od 21. června do října 2004 v Německu, Anglii, Jemenu, Kanadě a v Georgii (USA). (Varan)
  • Když na začátku filmu vyjíždějí náklaďáky s čokoládou do města, je jich pět. Když jsou ale pak vidět shora, je jich mnohem více. (Mr.Hudson)

Súvisiace novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (viac)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (viac)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (viac)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (viac)

Reklama

Reklama