Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dickovi Harperovi (Jim Carrey) sa konečne vyplácajú roky jeho tvrdej práce. Po dlhom čakaní je povýšený na viceprezidenta spoločnosti Globodyne, svetového lídra v oblasti konsolidácie médií. Potom, čo na svojej novej pozícii strávi jeden deň, je však Globodyne potopená ekonomickou katastrofou.Náhla zmena vrtkavej šťasteny urobila Dickovi, ktorý si nestihol našetriť žiadne peniaze na horšie časy, poriadny škrt cez rozpočet. Miesto horších časov prichádzajú rovno tie najhoršie. Dick a Jane (Téa Leoni) s hrôzou sledujú, ako z ich života postupne miznú luxusné autá, pompézny dom a aj priatelia z vyššej spoločnosti. Dick, ktorý hral celý život podľa pravidiel a cieľavedome smeroval k tomu, aby zaistil sebe a svojej rodine pohodlný život, nie je pripravený vzdať sa svojho amerického sna. Tvrdá lekcia od jeho amorálneho zamestnávateľa mu však vnukne skvelý nápad: pokiaľ bolo kradnutie dosť dobré pre jeho šéfa, je dosť dobré i pre neho. Spolu so svojou milujúcou ženou sa preto rozhodne naplánovať veľkolepú pomstu a dať veľkému biznisu poriadnu príučku. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (311)

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Carreyho mam rad. Jeho humor pokladam za vtipny,rovnako ako jeho sameho a tiez jeho filmy.Tu sa sice snazi ako moze,avsak stale to vyzera tak nejak sterilne.Akoby sa snazil uplne sam a ostatni,predovsetkym scenarista, sa mu s tym vobec nesnazili pomoct.Namet nie je nicim novy (aj ked niekt.narazky su urcene vylozene pre americanov,ostatni svet sa z vtipov,"som zamestnany v Enrone" asi velmi nepobavi,sam som nevedel co to je kym som nekukol wikipediu),no a spracovanie skor horsie ako lepsie. No a Tea Leoni nie je velmi komedialne nadana a vacsina vtipov ani nie je vtipna. Suma sumarum, urcite jeden z najhorsich Carreyho filmov za velmi dlhy cas,nie uplne zly,ale proste taky zbytocny.2,5/5 ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Když může Enron, my můžeme taky.. Čekal jsem, že konzervativnější Parisot udrží Rubberface Jima na uzdě a taky že jo, ale na celkové soudržnosti jde poznat, jak intenzivně se přepisovalo a přetáčelo a opravdu vtipné momenty se scvrkly jen do jednoho (hláška Baldwinova asistenta při lovu kachen). Nejsatiričtější na téhle satiře o poruchách amerického snění je Carreyho gáže.. ()

Reklama

Shaqualyck 

všetky recenzie používateľa

Vtipná a místy pěkně kousavá kritika moderního "amerického snu" na pozadí vcelku podařené komedie. Výborný Jim Carrey opět řádí jak černá ruka a potvrzuje, že v Hollywoodu není a zřejmě ani dlouho nebude většího komediálního talentu (pánové z Frat Packu prominou). Téa Leoni drží krok s hlavním hrdinou víc než dobře a v šílených eskapádách svého manžela často překonává. Pravda, není to nějaká kulervoucí taškařice, ale já jsem se docela příjemně bavil a jako oddechovku na sobotní odpoledne bych se nebál tuhle rodinnou komedii komukoliv doporučit. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jim Carrey v této extrémně bláznivé a opravdu chvílemi přehnané a trapné komedii předvádí to, co ve filmu Božský Bruce. Jeho hraní přestává být zábavné a podle mě by se po těchto filmech měl upnout na vážnější role, které jak už jsem mohl vidět mu rozhodně jdou, jako například v Majestic a věřím, že by se to určitě vyplatilo. Ani příběh mě nijak neoslnil a po nudném začátku přichází takový trapný průvan a v poločase se komediální laťka trochu zvedá a vtipy začínají dávat smysl, což nakonec utne závěr. Co dodat komedie to promarněná sice není, ale za shlédnutí také nijak vážně nestojí. --- Tancuješ tady na stole a hraješ si na loutku? Proč jste mu dávali to pytí? - Měl jen jedno pivo! ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Věřte tomu nebo ne, ale já MÁM rád Jima Carreyho. Fakt že jo. Filmy, jako jsou Maska, Lhář, lhář nebo Blbý a blbější považuju za výborné komedie. Ale u Dicka a Jane, ať se snažím sebevíc, nemohu dát více než 3 *. A proč? Možná proto, že u některých scén jsem kroutil hlavou, neboť mi nebylo jasné, čemu že jsem se to měl smát. Pochybuju, že za pár týdnů si vzpomenu, o čem že tenhle film byl, nebo že si ho budu chtít pustit. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • 100-milionový remake vynesl během úvodního víkendu (23. – 25. 12. 2005) 21,5 mil. dolarů a celkový výdělek v USA převýšil 110 milionů. (imro)
  • Snímek je remake stejnojmenné komedie z roku 1977, ve které si hlavní postavy zahráli George Segal a Jane Fonda. Svůj několikasekundový filmový debut si tu střihl slavný americký moderátor Jay Leno. Ztvárnil jednoho z tesařů a objeví se přesně ve 3.minutě a 45. sekundě filmu. (imro)
  • Když Dick Harper (Jim Carrey) otevírá červenou obálku s dokumentem o vyvlastnění, místo jeho jména je tam Richard Harper. (CjKukis)

Súvisiace novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (viac)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené