Reklama

Reklama

La Chose derrière la porte

  • angličtina The Thing Behind the Door
Trailer

Obsahy(1)

Mladou ženu Adèle (Séverine Ferrer) doslova pronásleduje smrt jejího manžela Jeana (David Doukhan), který zahynul v zákopu během první světové války. Zoufalá a neschopná čelit této tragické ztrátě se Adèle obrací k černé magii v naději, že jí milence přivede zpět. (JasonCZ)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (23)

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Manžel s IQ tykve, ze záhonku raší, v slipech bouli z mrkve, svoji ženu straší.“ SPOILERY a varování! Milé pěstitelky, zralé vdané ženy. Nikdy, opakuji nikdy nedovolte manželovi, aby se vysemenil venku, např. do záhonku! V posteli pak zvadne jako salát, zatímco farmu vám zaroste válečný mužský plevel, horší než bolševník, na který bude i dlouhá sekera krátká. Adèle to neuhlídala a proto jí z bříška vyrašila česká Adéla, s bliznou a květy světové války. OKÉNKO PAŘENIŠTĚ: [][] Mičurin radí: Manžel vám kvete jako květák, smrdí hůř než bezďák a v jeho hubě mají žížaly pré? [][] Už je zralý. Odvezte ho na veletrh Země živitelka. [][] Tím zúročíte všechno to okopávání, hnojení jeho ega a láskyplné zalévání krví při domácím násilí. [][] A pokud jste magický rituál s pramínkem vlasů provedla avec précision, získáte Zlatý klas, v kategorii Homo vegetabilis erectus. [][] Smrtelně vážně míněný protiválečný film, vhodný pro projekce v JZD, zahradnických učilištích a zejména v ústavech pro trudnomyslné, neboť schopnost filmu vzbuzovat nekontrolovatelné záchvaty smíchu je obdivuhodná. Už vím, co zítra Faustce uvařím. Mozeček ze slizkého květáku s vařeným bramborou Jeanem a krvomrkví. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Prolog ze středověku napoví, že v lese se skrývá cosi strašlivého. Střih a píše se rok 1914. Adéle tuší, že její milý Jean se z války nevrátí, ale on narukovat musí. Nejprve prostřednictvím snů, pak náznaků a nakonec z listu - oznámení se divák dozvídá, že Jean padl. Temná síla z lesa si přisvojí podobu Jeana a nejprve jen v halucinačních obrazech vede Adéle tam, kde se ukrývá tajemná kniha. Rituál návratu z říše smrti je poměrně jednoduchý. Stačí kořen mandragory, krev a něco, co bylo součástí zemřelého. Adéle netuší, že bude oklamána a že její milý se rozhodně už nikdy nevrátí. Výborný pagan horor, co odkazuje tak trochu k Invazi lupičů těl a neopomene ani připomenutí památného Vetřelce. Vypadá to jako paralela s příběhy, jakými je Svatební košile, zde je to však o něco horší, jelikož Adéla vyvolala dávné temné síly, proti nimž se dá velmi těžko bojovat. Výborná kamera, zejména šerosvitné barokní obrazy při svíčkách mají atmosféru, smysl pro detail - chmýří z pampelišky bere vítr a skvělé speciální efekty a masky. Hudba navozuje neustále napětí a tajemno. Závěr je masakr a dojde na střeva ven. Rozhodně bych doporučil jen menšinovému divákovi. Děkuji riccimu za titulky. ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Příjemně morbidní a málomluvná záležitost ve stylu novogotických strašidelných příběhů. Já vzpomněl třeba na Svatební košili z Erbenovy Kytice. A bezduchý muž-homunkulus mi zase připomněl aškenázské legendy o golemech. Stejně tak by se ovšem našlo pár mizerných digitálních triků, které nepříjemně narušují "viktoriánskou" atmosféru (dvouplošníky, stonožka na tváři). A ani výprava není z nejokázalejších, vizuálně mi film občas evokoval spíš televizní inscenaci než celovečerák. Ale nějaká ta drobná negativa vynahradí několik milých nechutností a brutalitek, korunovaných působivou závěrečnou scénu "porodu". ()

Sludger 

všetky recenzie používateľa

Prvá svetová vojna, Francúzsko. Adelin muž zomrel vo vojne, no jedného dňa sa jej zjaví a ukáže na knihu, vďaka ktorej sa môže vrátiť späť. Adele vykoná rituál a z pôdy sa začne rodiť jej manžel. Lenže sa vôbec nechová ako človek a ku tomu, nerodí sa len jedno telo, ale je ich celá hromada. Tento horor mal veľký potenciál. Dokonca si viem predstaviť, že na papieri vyzeral dobre. Pokúsil sa zmixovať monster horor s psychologickým presahom, no nevydarilo sa. Chýba mu odvaha, logika a pri scénach, kde trebalo niečo spraviť, zlyhal. Monštrá vyzerali super (praktické masky!), no vôbec nič nerobili, iba kráčali. Absolútne nepôsobili nebezpečne, čo veľmi narúšalo atmosféru. Komornosť, minimum postáv a dialógov, praktické masky, výborný motív, všetko hralo do karát maličkého hororu, no filmu by sa zišiel šikovnejší režisér. Avšak finálna scéna sa podarila. Hodnotenie: 5/10 ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

1. svetová vojna. Manžel sa vybral do boja a neprežil, jeho prízrak však priviedol jeho ženu k démonickej knihe, pomocou ktorej ho priviedla späť. Čoskoro však svoje rozhodnutie oľutovala, najmä keď z neho začali vyliezať stonožky a vytekať podivná kvapalina. Pokiaľ si však myslí, že sa ho len tak ľahko zbaví, mýli sa! Slizký, záhrobný horor s minimom postáv a dialógov. Dej je pomerne priamočiary, záver dosť rozporuplný (čo tým chcel režisér povedať, vie asi len on sám). Masky sú však brilantné. Dočkáme sa aj nejakého gore, hoci len v malej miere, obmedzený rozpočet bolo cítiť. Atmosféra dobrá, mne sa to vlastne páčilo - opäť niečo, čo sa neobjavuje každý druhý deň. ()

Reklama

Reklama