Reklama

Reklama

Bývalý ranger Robert Scott (Val Kilmer) pracuje ako agent s najvyšším utajením pre rôzne vládne organizácie. Patrí k špičkovým odborníkom, a navyše je to muž, ktorý sa nepýta. Práve preto ho poveria úlohou vypátrať, kam zo svojej izby na univerzite zmizla dcéra amerického prezidenta, Laura. Podľa všetkého ju uniesli a Scott musí zistiť, kde bola ochranka, ako je do únosu zapletený Laurin priateľ, ako to bolo so schôdzkou s profesorom, ktorý je známy slabosťou pre atraktívne vysokoškoláčky, prečo sa vplyvný politik Stoddard odmieta na záchrannej akcii podieľať a prečo sa zastrelil agent, ktorý mal Lauru strážiť. Prípad musí vyriešiť do štyridsiatich ôsmich hodín. Podľa šéfa Bieleho domu Burch môže byť zmiznutie dievčaťa utajené iba do začiatku ďalšieho školského dňa. Hneď ako sa tlač dozvie o jej zmiznutí, bude jej fotka na všetkých titulných stránkach. Ak únoscovia pochopia, koho uniesli, okamžite sa dievčaťa zbavia. Skôr než Scott stačí odletieť do Dubaja, kam obchodníci prepravujú dievčatá určené pre arabský trh s bielym mäsom, objaví sa v správach reportáž, že z mora vytiahli telo Laury a profesora, s ktorým údajne mala ľúbostný pomer. Scotta a jeho kolegu Curtisa (Derek Luke) okamžite z prípadu odvolajú a vyšetrovanie ukončia. Pre Scotta je prípad uzavretý, Curtis však verí, že je dievča nažive. Podarí sa mu presvedčiť aj Scotta, a tak sa agent rozhodne v pátraní pokračovať. Ocitá sa v pavučine lží a cynickej zrady, ktoré sú súčasťou nebezpečného sprisahania. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (105)

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: David Mamet .. Mezinárodní obchod s lidmi, zejména se ženami je tu řekněme odjakživa a je nevyřešený dodnes.. Tento film s tím také nic neudělal, ale přináší zajímavý jednorázový pohled na toto téma z úhlu americké tajné služeb U. S. Secret Service, která řeší únos dcery politika. Nadprůměrně zajímavý scénář je zpracován celkem přímočaře a chladně. Celkově jen průměrná podívaná. 55%. ()

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Diváci zmlsaní mainstreamem, kde všechno vypadá draze, míhají se tam slavné tváře, hraje do toho výrazná dramatická hudba ( Mark Isham a jeho tlumený doprovod je jen k dobru ) a city se nešetří, budou asi zklamáni. Pravidla boje možná vypadají trochu béčkovitě, ale za to by neměly být odsuzovány. -- Především Val Kilmer mě potěšil, velkou zásluhu na působivosti filmu má právě on. Chladný, nepříjemný, do akce netahá city, profík každým coulem ( podobně jako např. Edward Fox v Šakalovi ). Napadá mě, jaký asi lidi jako on mají život, jestli jim to za to stojí... (závěr). Všechno ostatní už brilantně vypíchli POMO a Ish, nebudu to okecávat, souhlasím s nimi. A ta syrovost a drsnost přebíjí i některé scény, kterým by se dalo leccos vytknout... ()

Reklama

dopita 

všetky recenzie používateľa

Nejdřív se mohutně pátrá po zmizelej holce kterou asi v půlce filmu najdou mrtvou. Jenže pak titulní hrdina Scott (tradičně nesympatickej Val Kilmer) zjistí, že možná tak uplně mrtvá nebude. Takže na vlastní pěst pátrá dál a ... prostě nuda. Těžkopádně odvyprávěnej a rutinně zrežírovanej příběh postrádající fungující scénář, akci i napětí. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Ty nevieš, čo sú to problémy." Ty kokos, toto je ozaj super film. Prvý raz som ho videl v r. 2006 (u nás šiel rovno na DVD) a dal som mu 4*. Následne som ho až do r. 2023 nevidel a keď so v r. 2023 dávali v TV, pýtal som sa sám seba, či som to vtedy s hodnotením neprehnal. Neodolal som ale a znova som si Pravidlá boja pozrel v TV. A, človeče, fakt je to parádny scenár s výborným Kilmerom. Dokonca aj vyložení štatisti s "nijakými" rolami ako Macy alebo O´Neill sú skvelí, najviac to ale drží sústredený Kilmer, ktorý nemá problém zašpiniť sa, ak treba. A ono treba. Mametov scenár je príjemne a osviežujúco nepredvídateľný; minimálne dva-tri razy som spýtavo nadvihol obočie a opýtal sa sám seba: "Fúha, to vážne?". Pravidlá boja obsahujú akčné momenty, no nie je to typický akčný film. Máme dočinenia s mixom akčného filmu s trilerom a azda čiastočne i vojensko-špionážnym, čo znie strašne komplikovane, ale veľmi fajn je, že to v jadre intímny film, keďže sa tu neriešia prekombinované zápletky á la Jason Bourne, ale ústredný antagonista "len" robí všetko pre to, aby vypátral jedno dievča (trocha to v tomto smere môže pripomínať Ako pavúka, ale oveľa lepšie). "Chcel som pomôcť." - "Jasné, to sa obvykle vždy niečo poserie." ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

UMENIE BOJA+TAJNÍ AGENTI Kilmera som po SVÄTOM ako špióna odpísal, a čuduj sa svete - on to celkom slušne roztáča v príbehu zabijaka, ktorý robí len to čo mu prikážu velitelia, až kým... Zvláštny scenár sledujúci jeden prípad, ale trochu roztrieštenejšie než býva v takýchto filmoch zvykom. Mne to však takto prišlo reálnejšie. Krásna ukážka pravidla "keď nevieš čo s postavou, zabi ju." Kvalitný zástupca žánru, ktorý svojou nenápadnosťou trafia priamo do čiereho... ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (2)

  • Obsazení herci museli projít vojenským výcvikem se zbraní. (ČSFD)

Reklama

Reklama