Reklama

Reklama

Roadgames

(festivalový názov)
  • Česko Hry na cestě (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Řidič kamionu Pad Quid je náhle vytržen z nudy za volantem. Náhodné setkání s psychopatem, který znásilňuje a vraždí mladé dívky, mu změní jednotvárnou cestu v peklo. Když na něj rukou zamává mladá stopařka, vezme ji. Společně pronásledují nebezpečného vraha...ale všechno dopadne jinak, než bychom očekávali. (Film & Video Studio Prague)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (54)

TheRaven 

všetky recenzie používateľa

Drama bez dramatu, thriller bez napětí. Když už se objeví náznak atmosféry, zabije ji nevhodný vtípek. Co to teda mělo být? Nepovedený thriller nebo nepochopená komedie? Já vim, neškatulkovat, ale tenhle kousek mě neoslovil, ať už měl být čímkoliv. Výsledek?: nuda, šeď, špatně napsané, lehký podprůměr. Občas zábavný pouze hlavní hrdina a krátký výstup Jamie Lee. Celkově možná jedna nebo dvě opravdu dobré scény. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Film se převážně odehrává v kabině náklaďáku, kde řidič Patrick Quid (Stacy Keach) vypráví svýmu dingovi teorie o lidech, který vidí různě po cestě. Zaujme ho ale člověk v zelený dodávce, kterýho během svojí cesty pořád někde potkává a díky zprávám v rádiu postupně přichází na to, že právě on je ten vrah, o kterym v rádiu slyšel... Je to taková komornější a trochu nudnější verze filmu Stopař. Ale tam byla jednoznačně nejdůležitější postava záporáka. Tady se záporák vždycky jen tak na chvilku mihne a mam pocit, že za celej film snad neřekne ani slovo. Tady celej film stojí na tý kladný postavě. Sice je to postava poměrně sympatická a dobře zahraná, ale nějak se tam nic moc neděje a postupně mě to začalo nudit. Spíš mě to zaujalo víc jako road movie, než jako thriller. ()

Reklama

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Road games je slušný thriller od protinožců, který se může brát stejně dobře jak mírnější ozploitation, tak drsnější road movie. Kdysi běžely v noci na nově. Moc dobře si to pamatuju, byl jsem ještě prcek a totálně mě to vyděsilo. Film pojednává o řidiči kamionu, co začne stavět teorii, že řidič dodávky, na kterou stále naráží, je hledaným sériovým vrahem... Dneska už to samozřejmě tak strašlivě nevyzní, přesto to má svoje chvíle. Jak napínavé, tak i ty vtipné. Posledních 30 minut je docela našlapaných (scénu v přívěsu jsem si pamatoval do dneška), ale nesmim se pozastavovat nad logikou většiny osazenstva, zvláště policistů. Stacy Keach alias Sledge Hammer jako řidič trucku je sympaťák a krásná stopařka Jamie Lee Curtis je ....... je prostě Jamie Lee Curtis :) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Toto som si chcel pozrieť už dávnejšie, ale omylom som si namiesto toho zohnal film s relatívne podobnou zápletkou a s relatívne podobným názvom Road Games. A čakanie sa oplatilo. Musím povedať, že to má strašne fajn poetiku. Mnohým to nebude vyhovovať, radi by „normálny“ krvavý hororový triler, ale mne sa práveže páčilo, ako tu bolo na všetko čas, ako si príbeh plynul pokojným, ležérnym tempom, mal čas zastaviť sa a vlastne sa tu toho moc nestalo. Najväčšiu zásluhu na tom zjavne, rozhodne a bez debaty má fantastický Stacy Keatch, ktorý je úplne suverénnym sympaťákom a perfektne si padol do noty s mladučkou Jamie Lee Curtis, ktorá bola v roku 1981 hviezdou série Halloween a iných hororov (Terror Train, Hra na vraha, Hmla). Austrálčania si ju požičali z Hollywoodu a zjavne jej to padlo vhod, je uvoľnená, je prirodzená, je sexi. A je medzi nimi zábavný, dynamický vzťah, nie milenecký, ale nie úplne ani ako otec a dcéra. Sú tam dve veci, ktoré sú úplne mimo (wtf scéna telefonátu na políciu a wtf scéna s člnom na ceste). A to som samozrejme ešte nespomenul extra namakaného dinga (???). Richard Franklin neskôr natočil horory Link a Psycho 2. Od istého momentu začalo byť zrejmé, že všetko smeruje k absolútne šokujúcemu finálnemu twistu, mal som asi dva tri tipy, no napokon prekvapivo nevyšiel ani jeden a film sa skončil úplne štandardne, čo ma dosť zaskočilo. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Vodič nákladiaku, ktorý počúva vážnu hudbu, číta magazín o Hitchovi a vedie vtipné monológy so svojím dingom, je svedkom podozrivej situácie. Domnienka sa pod vplyvom správ z rádia mení v správnu intuíciu. Spolu s ním je na cestách aj sériový vrah – škrtič žien. Dlho to vyzerá ako austrálska odpoveď na Duel (1971), napokon sa z toho vykľuje zábavná a vedomá, diaľničná parafráza Okna do dvora (1954) a hitchcockovský thriller z austrálskych ciest. ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama