Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektív Stan „Zeedo“ Zedkov (Michael Rooker) pri záťahu na obchodníkov s drogami zabije v sebaobrane jedného z priekupníkov, syna mafiánskeho bossa Terenca Weia (Kenneth Tsang). Ten chce, aby detektív cítil rovnakú bolesť ako on, a tak nariadi jednému zo svojich najlepších mužov, aby zabil Zedkovho sedemročného syna. No skúsený zabijak John Lee (Chow Yun-Fat) nedokáže zastreliť nevinné dieťa, takže odmietne príkaz splniť. Keďže si uvedomuje, že tým ohrozí svoju matku a dcéru žijúcu v Šanghaji, rozhodne sa zachrániť seba i rodinu skôr, ako sa k nim dostanú Weiovi muži. U mladej falšovateľky Meg Coburnovej (Mira Sorvino) si objedná nepravé doklady, ale dielňa je vzápätí prepadnutá brutálnymi zabijakmi. John ich síce spoločne s Meg v divokej prestrelke eliminuje, ale Wei si cez svoju pravú ruku Michaela Kogana (Jürgen Prochnow) najme ďalších prenasledovateľov. Tí majú za úlohu zabiť Johna, ale tiež dokončiť jeho nevykonanú prácu. John presvedčí Meg, aby mu zaobstarala falošné doklady, ale počas akcie sa dostanú do Koganových rúk. Chladnokrvný John sa zmocní zbrane a prestrieľa si cestu na slobodu... Až teraz sa prekvapená Meg dozvie, o čo v skutočnosti ide. Súhlasí s Johnovým rozhodnutím, ale je presvedčená, že pokiaľ nezabráni chlapcovej smrti, bola jeho vzbura celkom zbytočná. John zistí, že k vražde má dôjsť v kine na detskom predstavení. Dvojica si teda zaobstará zbrane od známeho priekupníka a vydá sa dieťa zachrániť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (108)

okkac 

všetky recenzie používateľa

Chow Yun-Fatova prvotina v Hollywoodu. Scénář je béčkový, ale Fatovi to střílí slušně a Fuqua klipovitou režií to nekazí, ale naopak odvádí slušnou práci. K Hongkongským filmům, které Fat natočil s Johnem Woo to má dost daleko, ale to je prostě Amerika, takže tady nelze nic v podobném smyslu očekávat. Navíc spolu s hned dalším Fatovým filmem v Hollywoodu The Corruptor je poslední film, kde Fat hraje akčního boha s dual berettama. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa snaží ohúriť a navonok sa mu to aj darí. Ale vo vnútri skrýva oveľa väčší potenciál. Fat má určite väčšie možnosti rozohrať dramatické scény ako len efektne v spomalených záberoch rozbíjať fľaše a nasadzovať si cool okuliare... Hrať sa na Johna Woo nevie každý a tak aj efektná akcia má priveľa chýb, že nevidíte, kto z kade vyskakuje... hlavne že Fat s búchačkou v každej ruke vyzerá drsne. No, vlastne akcia je na tom ako u M:I 2 (bohužiaľ) - urobená tak aby bola prístupá aj deťom. Všetci fanúšikovia FACE OFF ruky preč a tí, ktorým stačí neoriginálny príbeh a akcia v štýle VOJNA GANGOV, nech sa páči... ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $30miliónovTržby USA $19,204,929Tržby Celosvetovo $35,100,000║ akcia újde, Chow Yun-Fat sympaťák, aj ostatný menoslov na prvý pohľad aspoň zaujme ale v príbehu nie úplne využitý.... ale najhoršie že ten vývarový príbeh nedokáže patrične strhnúť /40%/ ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Slušne natočené, ale nič viac ani menej. Chow Yun-Fat si strihol úlohu ako kedysi v Hong Kongských časoch, Mira Sorvino nebola až taká sympaťáčka, ako si vtedy niekto myslel a Michael Rooker dostal malú úlohu. Na hollywoodsku prvotinu sa teda nejako extra Fuqua nepredviedol. Špinavosť by tam bola, ale absolútne sa nevyužil potenciál. Príliš krátke a skratkovité, takmer nulový príbeh, v podstate pointa na päť riadkov a stačilo. Všetci ostatní sa vo filme v podstate len mihli na čele s Tilom Schweigerom, Dannym Trejom, Patrickom Kilpatrickom, Clifton Collinsom Jr. (vtedy ešte stále pod srandovným menom Clifton Gonzales Gonzales) atď ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Čo sa akcie týka, čistý John Woo - všetky prestrelky sú hrané na efekt a je ich neskutočne veľa. Scenár je tu len na to, aby sa mohli nejak zreťaziť, a to je hlavný problém tohto filmu. Chow Yun-Fat je totiž cool a Mira Sorvino správne hot (však aj skoro celý film odohrá s vystrčenou podprdou) a aj zvyšok obsadenia je veľmi zaujímavý. Škoda, že je to len taká jednorázovka. 6/10 ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (12)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo tri mesiace. (Real Tom Hardy)
  • Herečka Mira Sorvino (Meg Coburn) rozpráva plynule mandarínskou čínštinou. Keďže Yun-Fat Chow (John Lee) v čase natáčania filmu príliš po anglicky nevedel, pomáhala mu s tým Mira. (beso74)

Reklama

Reklama