Reklama

Reklama

Hádej, kdo je vrah

  • USA Bodies Bodies Bodies (viac)
Trailer 2

Skupina bohatých dvacátníků plánuje večírek na odlehlém rodinném sídle. Společenská hra se rychle vymkne kontrole a stane se smrtelně nebezpečnou. Svěží a zábavný pohled na falešné přátelství. (HBO Max)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (91)

Han22 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch hororů, co měl v USA celkem úspěch a tady ho nikdo nezná. Hrdinkou je (woke) lesbická černoška, kromě ní je tu parta i na slasher mimořádných dementů a někdo je začne vyvražďovat na garden párty. Po půlhodině byste všechny pozabíjeli sami kdyby to šlo a je to na odpad. Pak se světe div se rozjede celkem slušná paranoia, ve které na sebe nejlepší "kamarádky" vyvalí takovou špínu, že jsem nestíhal žasnout. A pointa je taková, že jsem nevěděl jestli se smát, uznale pokývat hlavou, nebo být naštvaný, že si ze mě režisérka dělá prdel. Je to tak na 50%, nicméně postavy opravdu na zabití, o slušnou vraždu nezavadíte a režisérka nezvládá natočit ani akci aby to nevypadalo jako totální chaos. 3* si to nezaslouží, lepší 2* ano. ()

leila22 

všetky recenzie používateľa

V BBB sa skupinka bohatých tínedžerov stretáva v rozľahlom luxusnom dome uprostred lesa, zatiaľ čo vonku začína vyčíňať hurikán. Čoskoro prichádza k výpadku prúdu a zúfalo nudné chvíle bez wifi sa rozhodnú zaplniť zahraním si „vyvražďovacej“ hry s názvom Bodies Bodies Bodies, počas ktorej padnú za obeť aj určité omamné látky. Nuž, netreba byť Sherlock Holmes, aby vám došlo, že to nedopadne celkom idylicky... Na celú snímku sa treba pozerať s optikou mládeže vyrastajúcej v tik-tokovej a tindrovej ére, inak si k nej cestu budete hľadať len veľmi ťažko. Zodpovedá tomu aj samotný jazyk filmu či hudobný podklad, ktorý vám buď bude bolestivo trhať uši alebo si celý soundtrack po dopozeraní okamžite stiahnete na Spotify. O budovaní vzťahu k postavám možno hovoriť asi ťažko, predostierajú sa nám plytké charaktery, ktorých povrchnosť sa vo vyhrotených situáciách čoraz viac derie na povrch. Herecké výkony sú však slušné, najviac ma brala postava Alice (Rachel Sennott - Shiva Baby, 2020). Prakticky sa nám tu ponúka jedna obrovská paranoja, ktorá paroduje hororový subžáner slasher. Vyzdvihla by som prácu so svetlom, pretože takmer celý dej sa odohráva za minimálneho osvetlenia, ktoré vytvára iba žiara z mobilov, čeloviek či lightstickov. Bodies bodies bodies na druhej strane trpí scenáristickou nelogickosťou a niektorými menej nápaditými scénami. V prvom rade však ide o zábavný horor, pri ktorom záverečný twist celkový dojem o niečo vylepšuje. Súčasne je to aj film pojednávajúci o neschopnosti správneho vyhodnocovania informácií, o pohltenosti samým sebou a možno aj o túžbe prežiť v skazenom svete za každých okolností. ()

Reklama

Israha 

všetky recenzie používateľa

Dost rozporuplná záležitost, která pobaví cynickou pointou a trefným sekáním do neduhů Generace Z, ale nezvládá toto vše zaobalit do patřičně záživného a strhujícího hávu. Jako slasher to v podstatě nefunguje a to do té úrovně, že bych se i hádal o subžánrovém zařazení (je to spíš thriller s pár slasherovými prvky) a záměr plošně se vysmát "zetkařům" a jejich životnímu stylu vede k nutnosti přetrpět opakované výlevy skupiny postav, které by dnes Lou Fanánek Hagen mohl vesele použít na reedici obalu k desce "Soubor kreténů". A to vás prostě kdovíjak zajímat nebude, chcete tajemno, napětí (dobře, to tu místy je, ať nežeru) a možná i nějakou tu brutalitu (zde se šetřilo hodně), na sledování trapných půtek vyhoukané omladiny jsou tu reality shows. Ale neříkám, coby takový ten moderní "whodunnit?" thriller to občas špatné nebylo, scénář i režie by nakonec mohla být mnohem horší. Tak 5/10. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

"I have a reception!" Bodies, bodies, bodies je typický moderný (ne)horor, ktorý sa snaží o presah a sociálny komentár (kritika mladej generácie) a zároveň byť hororom. A je vidieť, že tvorci subžánru slasher vôbec nerozumejú: vrážd je málo, väčšina mimo záber a napätie s výnimkou možno posledných pár minút nehrozí. Byť tvorcami na hororovú stránku by som sa úplne vykašľal, veď aj tak jediné čo zo slasheru ostalo sú hlúpe teenagerske postavy. A v ich kritickom zobrazení sú omnoho presvedčivejší. Nesympatickejšiu partičku totálne vymletých a preafektovaných teenagerov riešiacich neustále "vážne problémy" som už dlho nevidel a každou minútou ma spoľahlivo vytáčali viac a viac (verím že to bol cieľ tvorcov). Tiež sa v kritických okamihoch pekne ukázala i faloš, kedy v okej situácii sú schopní objímať sa a hádzať si komplimenty, no keď ide do tuhého tak sa odhalí skutočný charakter a padnú i rozkošné vety typu: Škoda, že radšej neodrezali hlavu tebe, ty špina bez chrbtovej kosti!... Veľmi pekne tvorcovia zobrazili aj ďalší fenomén mladých a modernej doby- že dnes skoro každý má nejakú fóbiu, komplex alebo nejakú inú poruchu, ale aj tak sú všetci stále zalezení na soc. sieťach ktoré ich len prehlbujú. Skrátka, v oblasti kritiky novej generácie ma Bodies Bodies Bodies zaujal, vrátane krásne vymyslenej a jednoduchej pointy úvodného úmrtia a aj fajn záverečnej, zveličenej scény. Akurát, film sa popri kritike snažil byť aj hororom, čo mu absolútne nevyšlo a čo ma pri sledovaní dosť vyrušovalo. Preto len 2*. ()

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Keď sa film hneď začína tým, ako sa dve lesby lížu, strkajú si ruky medzi nohy a tie zábery musia byť veľmi dlho, tak je jasné, že ide o ďalšiu propagačnú sračku. Navyše ten pár je čiernobiely, čiže presne podľa zaužívaného scenára. Nútená rozmanitosť, diverzita, skoro každé dievča je inak orientované a objaví sa samozrejme aj závan rasizmu. Všetko okolo toho záhadného vraha tam je vlastne na okrasu. Filmy sa začínajú robiť už len pre indoktrináciu neomarxistických postojov. Kedysi sme sa aspoň tvárili, že chceme mládež vychovávať k nejakej morálke. Teraz ich skrze "umenie" vychovávame k tomu, aby čo najviac nezáväzne súložili. Najlepšie stále, hetero aj homosexuálne, hlavne so všetkými druhmi deviácií, no a musia byť samozrejme aj drogy, chlast, hrubý slovník, proste všetky "radosti" sveta. Nehovorím, že tá thrilerová vložka z druhej polovice bola úplne márna, ale to všetko okolo toho odmietam akokoľvek podporovať. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (41)

  • Testovací projekce ukázaly, že diváci začali postavu Bee (Maria Bakalova) podezřívat, a přestože režisérka Halina Reijn si myslí, že by to tak být nemělo, líbí se jí, že diváci neustále mění svá podezření. (Johnny.ARN)
  • První návrhy scénáře Kristen Roupenian původně obsahovaly odhalení vraha. Halina Reijn a Sarah DeLappe se však rozhodli, že se závěr bude ubírat jiným směrem. Líbilo se jim, že smrt postav je „jejich vlastním dílem“. „Základním tématem filmu je: „Je vrah mimo vás, nebo je ve vás? Jsme bestie, nebo jsme civilizovaní?‘“ vysvětlila Reijn. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama