Reklama

Reklama

Hrubý střih

  • USA The Outfit (viac)
Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (147)

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Film ktorý by pasoval na divadelné dosky, no funguje aj v takomto médiu. The Outfit má šikovný scenár. Veľa krát som si pri ňom spomenul na Hitchcockov Rope a rovnako ako tam aj tu som si užíval v prvom rade dialogy. Mark Rylance je Pán herec a na ploche jedného krajčírstva dostaneme hlavne vďaka jeho postave viac zvratov ako by ste si zo začiatku mysleli. Páčila sa mi retro štylizácia, minimalizmus, hudba a vlastne aj všetci ostatní herci. Dieru do sveta ani do žánru film nespraví, ku koncu nadšenie trochu upadlo, no pozornosť si určite zaslúži. Za podobný príbeh by sa nehanbil ani Tarantino. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $3,344,040║ Tržby Celosvetovo $4,032,313▐  Krajčír, či strihač Mark Rylance a jeho brilantná namotávacia hrá proti krutým gangstrom v jeho milovanom krajčírstve. Výborne to graduje až po samý záver, dej plný prekvapení, zvratov, namotávačiek odohrávajúce sa na jednom mieste v krajčírstve. Slušné prekvapenie. Doslova one-mane-show Marka Rylance. /75%/ ()

Reklama

DonBraso 

všetky recenzie používateľa

Gangsterka na pětníku, která nakonec ušije pořádný oblek, tedy přesněji boudu na celý dva klany. Je to konverzačka, která tak nějak plyne, přinese dvě překvapení, který úplně překvapením zase tak být nemohou.Trochu nuda,kde to vybalancuje herectví,ale nic moc závratného se tam v jádru moc nestane. Dva klany pryč mimo záběr,aby to mělo dramatický punc a mohlo se jít dát.To hlavní v jádru asi jo, jinak mě to popravdě ani nebavilo.55% ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Režisérsky debut ako hrom. Milujem keď sa z neznámeho filmu, ktorý videlo len málo ľudí a do ktorého idem takpovediac naslepo vykľuje takáto pecka, ktorá je mi ušitá na mieru podobne ako obleky ktoré šije Mark Rylance vo filme.Páčilo sa mi vlastne všetko. Navodenie dobovej atmosféry a jej prenesenie na diváka, technická stránka,napätie (aj napriek tomu že sa skoro nepohneme z jednej miestnosti film dokáže vytvoriť poriadne dusnú atmosféru ktorú môže závidieť aj množstvo hollywoodskych trilerov) či chirurgicky presné herecké obsadenie (výborný a presvedčivý Mark Rylance v hlavnej úlohe fungujúci v oboch rovinách svojej postavy, gangsterský boss Simon Russell Beale či na prvý pohľad naivná no v skutočnosti vypočítavá asistentka Zoey Deutch). Okrem spomínanej retro dobovej atmosféry a výborných hercov dokáže Outfit zaujať aj scenárom- dobre napísanými dialógmi a dejovými zvratmi. Je pravda, že v závere tých dejových prekvapení a twistov bolo možno až priveľa, no osobne mi to nevadilo keďže žiadny z nich som neregistroval ako samoúčelný a každý z nich dával logiku podobne ako dej ako celok. A navyše mlujem keď sa režisér(scenárista) s divákom takto zahráva až do poslednej sekundy filmu. Že sa Outfitu neujala žiadna streamovacia platforma či kino mi je záhadou... Poctivá old schoolová konverzačná gangsterka, aké sa dnes už točia len vzácne a ukážka že aj z mála (pár postáv, jedna miestnosť) sa dá spraviť veľa. 5* a 90% ()

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Tak tomuhle se říká, jak se z minima dá udělat maximum. To si tak jeden anglický krejčí ( pardon střihač !) v klidu stříhá a šije obleky a do toho mu tam začnou chodit lidi, které tam nechce, ale nic moc s tím nemůže udělat. Až jednou... A vo tom to je. Najednou musí něco začít dělat...a to je ten šperk a navíc celou dobu v jedné místnosti. Opravdová chuťovka kterou by nikdo nečekal. Za mě nadšených 80% ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (2)

  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)
  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)

Reklama

Reklama