Reklama

Reklama

Asterix a Galovia

  • Česko Asterix a Galové (viac)

Obsahy(1)

Rimania sa zúfalo snažia odhaliť tajomstvo nadpozemskej sily Gálov. Ich vodca sa prostredníctvom špióna dozvie o zázračnom nápoji a má na získaní receptu veľký záujem. Chce ho totiž využiť pre svoj vlastný prospech a dostať sa tak až na trón samotného Cézara. Popletený Getafix mu síce zázračný nápoj uvarí, ale s úplne inými účinkami! Po jeho vypití totiž vlasy neustále rastú... (STV)

(viac)

Recenzie (134)

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Úplne prvý Asterix musel pôsobiť ako skúška ohňom. Nepochybujem ale, že komiksové spracovanie je lepšie, sám som mal možnosť jedno čítať (i keď práve pri čítaní komiksu má človek pocit, že ako animovaná rozprávka má väčšie možnosti k zaujatiu). Po pravde, ostatné ale mám omnoho radšej. Je to taký rozbeh pilotnej časti. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Prvý z filmov Asterixa a Obelixa prináša príbeh o snahe Rimanov získať recept na čarovný nápoj Galov. Ten je vo filmovej verzii Asterix a Obelix len krátkou epizódou. Napriek tomu hodinový animák nie je nudný. Mlátenie Rimanov nie je tým najdôležitejším momentom a Asterix tu má dostatok priestoru uplatniť svoj bystrý um. Na produkcii však cítiť, že tvorcovia váľali duby s Káčerom Donaldom. 70% ()

Reklama

Han22 

všetky recenzie používateľa

I po letech stále dobré. Seznamovací první díl, ve kterém poznáme vesničku Galů, obklíčenou římskými jednotkami, kouzelný elixír, jednotlivé postavy. A také Gaia Bona, který se snaží elixír z Galů dostat, ale místo toho zaviní v táboře epidemii růstu fousů a vlasů. Klasická animace, pohodový příběh. ()

tomtomtoma 

všetky recenzie používateľa

Vždy jsem měl rád komiksové příhody o těch nepoddajných Galech v čele s ústřední dvojící Asterix - Obelix. Opakovaně mě okouzluje ten vtipný a lehký nadhled, se kterým se pohlíží na historii. I v současné době stále vlastním mnoho těchto obrázkových sešitů, které občas otevřu, když potřebuji rozjasnit mysl a přinést do vlastní tváře úsměv. Tato animovaná adaptace rozhodně nekulhá svým roztomilým půvabem za svojí předlohou a rozhodně příjemně pobaví. A i ten bláznivý druid Panoramix má zde oproti jiným dílům hodně prostoru. ()

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Na Asterixovi som vyrastal. Neohrozený galský bojovník a jeho priateľský tím rovnako smelých súkmeňovcov bol pre mňa od detstva zdrojom zábavy. Inak tomu nebolo ani nedávno, kedy sme si celá rodina, v samotnej Gálii, opäť prvého Asterixa pozreli. Komiksová predloha prečítaná zhruba dvakrát bola výborným spôsobom ako si precvičiť pôvodný jazyk, v ktorom bol tento malý, no mocný galský hrdina vytvorený. A ešte som sa aj solídne zasmial. Prvý film podľa preslávenej komiksovej predlohy natočil belgický umelec Ray Goossens bez vedomia originálnych tvorcov - Reného Goscinnyho a Alberta Uderza. Údajne neboli po súkromnej projekcii s výsledkom spokojný. Kritike do istej miery rozumiem. Film možno po animačnej či komickej stránke nedosahuje kvalitu predlohy (ako spomínajú viacerí fanúšikovia). Avšak dobrodružný príbeh o tom ako sa úbohí Rimania snažia odhaliť starostlivo strážené tajomstvo prípravy zázračného elixíru, a ešte s k tomu ikonickou Calviho hudbou, zabaví vskutku celú rodinu. Aj tých, ktorí komiks Asterix a Galovia nečítali. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (4)

  • Asterix a Galové jsou první filmovou adaptací světoznámého komiksu příběhů malého hrdiny Asterixe a jeho přátel. (Zdroj: Zlín Film Festival)
  • Film vznikl bez vědomí tvůrců Asterixe – scenáristy Goscinnyho a komiksového kreslíře Uderza. Když později na soukromé projekci snímek viděli, nebyli s jeho podobou vůbec spokojení. (Landauer)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Súvisiace novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (viac)

Reklama

Reklama