Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (Ivan Trojan) sa takmer administratívnym omylom dostáva z policajnej akadémie na oddelenie vrážd. Vstúpi do tímu hneď po tom, čo kriminalisti začínajú vyšetrovať brutálnu vraždu mladého dievčaťa v lese pri Prahe. Snaží sa byť užitočný ako špecialista na psychologické profilovanie vrahov, ale na oddelení ho majú všetci za blázna a tak ho neúprosný šéf Šera (Ondřej Vetchý) posadí do kancelárie s extrémne problematickou Fousovou (Tereza Ramba). Verí, že si navzájom znechutia prácu natoľko, že z oddelenia odídu. Netuší, že rovnako ako jeho áčkový tím, prezývaný „Dvojičky“ budú nakoniec tieto dve indivíduá veľmi cenné nielen v kancelárii, ale aj v teréne. A možno nielen pri jednej vražde... (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa milbelQ k tomuto seriálu (4)

Docent (2023) 

Veľké očakávanie za zmenilo na veľké sklamanie, kam do akej priepasti sa to české krími nadzvukovou rýchlosťou rúti ?🤔 Každú časť som hodnotil samostatne takže teraz túto nepodarenú mini sériu zhrniem.  Scenár totálne zlyhanie nevyužitia lapania super sériového vraha. IT - Docent postava, ktorá mala mať najviac priestoru ho mala minimum + nevyužitie potenciálu IT. Réžia nič nové -  Strach to nevie, už teraz mám STRACH čo nabudúce zas striéska. TR vresk, rev , krik. OV slabota. Ostatný no čo už ?👎  Hodnotenie 1/5 sú aj podstatne horšie zlátaniny. ()

Vražda v lese (2023) (S01E01) 

Česká krimi - tri časti, obsadenie, až na pár výnimiek jednoznačne lákalo. S tempom vyšetrovania som nadobudol presvedčenie, že každá časť skončí chytením vraha ale „ Lesná vražda “ sa zrejme bude naťahovať až do konca a k tomu možno nejaká iná vražda pribudne. Táto mini krimi je napísaná pre Ivana Trojana, hrá to čo má a hrá to dobre. Tereza Ramba zbytočnou afektovanosťou to celé kazí, veľmi zlý výber, znižuje celkové hodnotenie. Dvojičky Marek Taclík a Matej Hádek si v celku sadli a sú v pohode. Obsadenie Ondřej Vetchý  ( ako herca ho mám rád )  v 1. oddelení mu rola sadla ale neviem či tu hrať tvrďka  je dobré rozhodnutie scenáristou / režisérov, či je to - to pravé orechové. E01 - nenudil som sa. ()

Presso s mliekom (2023) (S01E02) 

Táto časť sa venuje duelu  OV vs TR kto viac a dlhšie bude revať - kričať. TR vo fitku, majiteľ odíde, nechá kľúče aby zamkla - to scenáristom fakt eblo to ako už väčšia bičovina vás nenapadla ? TR pokazí kávovar, zavolá servisáka a už to ani nemôže byť predvídateľné. WAU konečne sa dozvieme prečo TR stále žvácha a lepí kade tade žuvačky, jednu prilepí aj na schránku, aby docent v 3 časti ľahko identifikoval 🏡 kde ju servisák uväznil - len ťažký povzdych OH JAJ. TR vie kam prišla, vidí bagandže ale však blbá v  pohode stojí chrbtom - tresk bum bác a je to tu OH JAJ 👎  Celé dlho dlho nuda. IT už by mal ukončiť dlhoročnú filmovú profesúru - stačilo ale i tak 1 z 5 lebo IT docenta hrá s prehľadom. ()

Rozhodnutie (2023) (S01E03) odpad!

Pozitívne TR konečne neziapala pre istotu jej zalepili ústa aj OV stíchol. Z obuvákom na sériového vraha 🤔👎😡. Celá časť o ničom, každú nasledujúcu minútu som vedel čo sa stane, ak by v závere Docent prijal ponuku ostať polišom, tak to by bolo prekvapenie. ()

Súvisiace novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama