Reklama

Reklama

Po devätnástich rokoch vytrvalostného pretekania stojí Michael (Mark Wahlberg) naposledy na štartovej čiare. Počas nasledujúcich šiestich dní a nocí sa na majstrovstvách sveta Adventure Racing v Dominikánskej republike ešte raz pokúsi doviesť svoj tím víťazne do cieľa. V náročnom teréne naprieč divokou prírodou ho však okrem prekážok čaká aj jedno prekvapujúce stretnutie. Narazí na opusteného psa, ktorý sa k nemu pridá a stane sa súčasťou tímu. Na 700-kilometrovej trati potom medzi ním a Artúrom (tak kríženca erdelteriéra pomenuje), vznikne silné puto. Vernosť a oddanosť štvornohého spoločníka ohromí nielen Michaela, ale aj ostatných členov. Všetci siahnu ďaleko za hranice svojich síl a preteky im začnú komplikovať zranenia. No čoskoro sa ukáže, že spoločne sú nezlomní. (Bontonfilm SK)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Skutočný Arthur žil so svojím pánom Mikaelom Lindnordom šesť rokov do decembra 2020, kedy zomrel na zhubný nádor. Od tej doby si Lindnord neosvojil žiadneho psa. Arthurova smrť nastala len pár týždňov pred začiatkom natáčania filmu. (Arsenal83)
  • Na Arthurovu počesť bola založená nadácia s cieľom zabezpečiť psom po celom svete lepšiu starostlivosť. V Ekvádore, kde sa príbeh v skutočnosti stal, to malo za následok prijatie zákona LOBA v apríli 2018, ktorý zabezpečuje zvieratám lepšie podmienky. (Arsenal83)
  • Hoci pes je pôvodom z Ekvádoru, filmári neposkytli žiadne vysvetlenie, prečo bola pre film zmenená krajina pôvodu psa. (Arsenal83)
  • Mark Wahlberg si hneď v prvý deň natáčania roztrhol väzy v kolene a bolesť zo zranenia následne implementoval aj do svojho výkonu. (Arsenal83)
  • Distribútorom filmu mal byť pôvodne Paramount Players, ale z neznámych dôvodov film opustil a bol nahradený Lionsgate v júni 2020. Natáčanie sa malo začať v Portoriku na jeseň 2020. V decembri 2020 bolo oznámené, že Lionsgate tiež opúšťa film. Natáčanie sa namiesto toho začalo v januári 2021 v Dominikánskej republike. V novembri 2023 sa Lionsgate opäť pripojilo k filmu ako distribútor. (Arsenal83)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi švédského závodníka Mikaela Lindnorda (Mark Wahlberg) z Mistrovství světa v Adventure Race v roce 2014, které se uskutečnilo v Ekvádoru. (Marcos22)

Súvisiace novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (viac)

Reklama

Reklama