Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z najkrajších filmov o dospievaní, aký ste kedy videli. Režisér George Clooney (dvojnásobný držiteľ Oscara) nakrútil príbeh o snahe začínajúceho spisovateľa (Tye Sheridan) naplniť svoje romantické a profesionálne ideály. Na barovej stoličke svojho sympatického strýka Charlieho (Ben Affleck), ktorý zastupuje jeho neprítomného otca, šikovný chlapec JR spoznáva úskalia dospievania a množstvo štamgastov a ďalších postáv Long Islandu. (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (79)

tron 

všetky recenzie používateľa

"Nikdy neudri ženu. Ani ak sa ťa pokúša bodnúť nožom." Po niekoľkých desaťročiach sledovania práce Bena Afflecka som dospel k záveru, že mu najviac pristanú úlohy priamych a v dobrom slova zmysle jednoduchých mužov z chudobných resp. robotníckych štvrtí s jasným rebríčkom životných priorít a hodnôt, ktorými sa riadi a nikdy neuhne, aj keď by ho to malo zničiť. Mužov, ktorí sa na nič nehrajú, život im občas niečo dal, ale najmä im veľa vzal a ktorí sa museli riadne obracať, aby vyžili, pretože vedia, že obyčajný človek poctivou prácou nezbohatne. K rovnakému záveru vďakabohu došiel aj George Clooney, ktorý ho režíroval v Nežnom bare a hoci to nie je dokonalé, pod 4* v žiadnom prípade nepôjdem. Treba dodať, že Ben je tu skôr výraznou podpornou figúrou, ale takou, ktorá fakt stojí za to. Predstavuje dokonalý prototyp dospelého muža, na ktorého sa neustále s obidvom vpísaným v očiach obracia chlapec resp. dospievajúci mladý muž. Clooney si zjavne uvedomil, že nemá zmysel o niečo prehnané sa snažiť a tak „len“ vyrozprával poctivý, v dobrom obyčajný príbeh. V strede trocha nudí, ale to je akceptovateľná strata. Minutáž je zvolená asi správne, je taká akurát, ale i toho vinou film pôsobí miestami skratkovito (do stratena šumia štamgasti, čo je vzhľadom k ich týpkovosti zrejme škoda, rovnako tak si to odniesli postavy rodinných príslušníkov a spolužiakov, ktorých životné príbehy proste nie sú dostatočne uzavreté). ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Námet je strašne obohratý. Proste ďalšie sfilmované memoáre nejakého spisovateľa v ktorých sledujeme jak vyrastal. Samozrejme nesmie chýbať chudoba, zlé vzťahy s niektorým z rodičov atď, atď. Napriek všednosti je príbeh týchto filmov zaujímavý, ale je často podaný strašne nezáživne. To nie je tento prípad. Prvá polovica v ktorej sledujeme hlavného hrdinu v mladšom veku, je neskutočne svižná a aj tie prvoplánovo nepríjemné scény sú podané s nadhľadom a celkom rýchlo odbité. Čo myslím ako klad, lebo sa to zbytočne nekonečne nenaťahuje. V druhej polovici, keď sa hlavný hrdina dostane na univerzitu, tempo spomalí a príliš to začne prešľapovať na mieste ohľadom otravnej romantickej línie. Popritom som rozmýšľal aká bude teda hlavná pointa, ktorou to uzavrú. Prekvapivo tá, že hlavnému hrdinovi konečne dôjde kto je jeho "skutočným" otcom. Pritom divák to vedel prakticky od začiatku. Ale dobre, každý hlavný hrdina nemusí byť nejaký veľký mysliteľ. Celkovo je teda film za tri hviezdičky, ale štvrtú si film rozhodne zaslúži za Affleckovu postavu skvelého strýka, ktorý celý film hlavnému hrdinovi radí a postupne sa stane hrdinovým skutočným veď viete kým. Tak dobrú, sympatickú, pohodovú úlohu, ktorú si celý čas evidentne užíva, Affleck už dávno nemal. 7/10. ()

Reklama

elanius 

všetky recenzie používateľa

(81/2022) / Krásny, jemný, malý rodinný filmík v ktorom je všetko umne nadávkované. Film nejde dejovo do žiadneho extrému, je príjemne pomalý a predvídateľný. Priznávam, mám to takto rád a George Clooney mi vyslovene polahodil. Kto by povedal, že Ben Affleck dokáže podať takýto parádny a celkom specifický výkon, skvelá voľba. Presne týmto smerom by mali ísť streamovacie spoločnosti, kvalita xa rozumný peniaz. (8/10) ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Pokud nemáš po kapsách nějaký neotřelý příběh, musíš u životopisných filmů vsadit na atmosféru, kvalitní způsob vyprávění, dobře napsaný postavy a herecký výkony. Tímhle vším film bohudík disponoval a nebýt některých zkratkovitých záležitostí (postava dědy, nemoc strejdy ) ne příliš logická kombinace stárnutí hlavního hrdinů a stárnutí resp. nestárnutí jeho nejbližšího okolí dal bych za 5*, ale i tak je to stejný filmový sympaťák, jako jeho talentovaný režisér. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

hodně příjemné coming of age indie retro,ve kterém se vlastně nic zásadně dramatického neděje,ale od samého začátku dokáže pohltit svojí příjemnou atmosférou,díky které bych chtěl okamžitě žít v Americe sedmdesátých let.Hodně nahoru to táhne obsazení,jemuž vévodí (trochu překvapivě) Ben Affleck,pro nějž je to nejlepší role za poslední roky a takového strejdu by bral z (a)fleku každý.Pro Clooneyho - režiséra zatím - z mého pohledu - jeho nejlepší kousek (neviděl sem jeho první dva režijní počiny)...80% ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (14)

  • V jednej z prvých scén J. R. (Daniel Ranieri) počúva v rádiu pieseň „I Love The Nightlife“. Táto scéna sa odohráva v roku 1972, ale táto pieseň bola vydaná až v roku 1978. (Pat.Ko)
  • Natáčanie trvalo dva mesiace v americkom štáte Massachusetts. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (viac)

George Clooney není na prodej

George Clooney není na prodej

04.12.2021

Hollywoodské hvězdy často více než na filmech vydělávají v reklamě - kolikrát jste v poslední době viděli George Clooneyho ve filmu a kolikrát jen pít Nespresso? Jedna firma ale zjistila, že slavnou… (viac)

Reklama

Reklama